Adıyaman’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Adıyaman’ın Yöresel Lezzetleri

Adıyaman’a seyahat için giden herkesin mutlaka aklına gelen “Adıyaman’da ne yenir? Adıyaman’da yemek nerede yenir? Adıyaman’da ne nerede yenir? Adıyaman’ın en meşhur yemekleri neler?” gibi araştırmalar için sizlere biletall ekibi olarak bir derleme yaptık. Araştırmalarınız ve sizlere fikir olabilmesi için bu yazımızı okuyabilirsiniz. Araştırmalarımıza göz atabilir ve sizlere tavsiye ettiğimiz yemekleri deneyebilirsiniz.

Adıyaman mutfağı neredeyse ülkenin her kesiminin merak ettiği ve lezzetlerini denemek istediği bir mutfaktır diyebiliriz. Adıyaman kültürünün oldukça fazla görüldüğü bu mutfak herkesin sevebileceği lezzetleri sunmaktadır.

Adıyaman’da Ne Yenir?

Adıyaman Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerler

Adıyaman mutfağında karşımıza çıkan kültür genel olarak Güneydoğu Anadolu yöresinin kültürüdür. Genel olarak birbirine benzeyen yemekler olsa da yöreye ait kullanılan baharatlar yemekleri farklı kılmaktadır. Gelin hep birlikte Adıyaman yemeklerini ve bu yemekleri nerede yiyeceğimizi inceleyelim.

Çiğ Köfte

Türk mutfağının neredeyse en çok sevilen lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, Adıyaman yöresine ait oluşuyla bilinmektedir. Adıyaman sıra gecelerinin vazgeçilmezi olan çiğ köfte günlük yaşamda da tercih edilmektedir. Özellikle yapılış aşaması oldukça dikkat çekmektedir. Tavana fırlatılması büyük bir farklılık katmaktadır. İnce uzun şekilde yapılan çiğ köfte sevenlere marul ile servis edilmektedir. Ayrıca yörelere göre yapılışı değişmektedir. Bazı yerlerde etle bazı yerlerde etsiz yapılmaktadır. Adıyaman’da genellikle etsiz yapılmaktadır.

Adıyaman’da Çiğ Köfte Nerede Yenir?
Yeni Nesil Adıyaman Çiğ Köfte

Adıyaman’ da yapılan bütün çiğ köfteler muhteşem bir lezzete sahiptir. Ayrım yapmak oldukça zordur. Ancak bu mekân şehir halkı tarafından da oldukça fazla tercih edilmektedir. Fiyat bakımından da oldukça uygundur. Eski Kahta caddesinde yer almaktadır. Haftanın her günü açıktır.

Adres: Kapcami, Eski Kahta Cd. No:10, 02100 Adıyaman Merkez/Adıyaman

Besni Tavası

Adıyaman mutfağının en çok tercih edilen yemeklerinden biridir. Sebze ve etin birleşmesiyle oluşan bir yemektir. Adıyaman’a gittiğinizde Besni ilçesinde bu yemeği her yerde yiyebilirsiniz. Daha çok yöre halkı tarafından yapılmaktadır. Bu yemek daha çok turistlerin ilgisini çekmektedir. İçerisinde kuzu eti, soğan, patlıcan, biber bulunmaktadır. Besni’ye gittiğinizde bir kasaba bu kebaptan yemek istiyorum derseniz size hazırlayıp verir. Herhangi bir fırına götürerek pişirtebilirsiniz.

Adıyaman’da Kahvaltı Nerede Yenir? Adıyaman Kahvaltı Mekânları

Türkiye‘nin en güzel ve en çok sevilen şehirlerinden biri olan Adıyaman, mutfağı ile herkesin gönlünü kazanan bir şehirdir. Şehrin kendine has birçok lezzeti vardır. Kebapları, çiğ köfteleri, içli köfteleri ve bunların yanı sıra nefis bir kahvaltı anlayışı mevcuttur. Adıyaman’a özel olan baharat ve besinler ile yapılan lezzetler kahvaltılarda sizlere sunulmaktadır. Adıyaman’da kahvaltı yapabileceğiniz mekânlar oldukça fazla olduğu için sizlere bu mekânları listeledik. Dilediğiniz yerde kahvaltınızı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

  • Dönerci Mahmut Usta
  • Kebapçı Beko
  • Nokta Cafe
  • Verçenik

Adıyaman’da Fast Food Nerede Yenir?

Adıyaman’ın yöresel lezzetlerinin yanında kendi tercihinize göre fast food yiyebileceğiniz yerler de şehir içerisinde mevcuttur. Çoğu büyük şehirde yer alan alternatifler, burada da vardır. Biz de sizler için Adıyaman’da ki fast food mekânlarını derledik.

  • Adıyaman Marina
  • Nokta Cafe
  • Damla Fast Food
  • Burger King

Adıyaman’da Et Nerede Yenir?

Adıyaman’a gittiğinizde et yemek herkes için oldukça kolaydır. Siz istemeniz de karşınıza, sofranıza et gelecektir. Kültürleri neredeyse et ve et ürünlerinden oluşan Adıyamanlıların her lokantasında her restoranında et yemeniz mümkündür. Ancak özellikle biftek yemek istiyorum diyorsanız, sizler için derlediğimiz listemize bir bakın.

  • Kebapçı Beko
  • Burcu Kebap
  • Kervansaray Restoran
  • Asmaaltı Lokantası
  • Keleşin Yeri

Adıyaman’da Tatlı Nerede Yenir?

Adıyaman tatlıları genel olarak hep geleneksel ürünlerdir. Adıyaman halkı tarafından yapılmaktadır. Bayramlarda, misafirlerle yenilen lezzetlerdir. Tatlı kültürü daha çok şerbetli tatlılar içermektedir. Şerbetliler tercih edilmektedir. Birçok tatlı çeşidi mevcut olan Adıyaman’da tatlı yiyebileceğiniz mekânları sizler için listeledik. Tercihinize göre bir mekana gidip tatlınızı yiyebilirsiniz.

  • Saray Pastanesi
  • Öz Adıyaman Yöresel Şillik Tatlısı Salonu
  • Adıyaman Tatlı Salonu
  • İnci Pastanesi
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.