Ankara’da Fotoğraf Çekebileceğiniz En Güzel 10 Yer

Gri şehir lafına sakın aldanmayın! Birbirinden güzel doğal ve tarihi yerlere sahip olan Ankara fotoğrafçılar için bir cennet adeta. Neyse, bu kadar takdim yeter sizi daha fazla tutmayalım, işte Ankara’da en güzel fotoğrafları çekebileceğiniz 10 yer!

Eymir Gölü

Ankaralıların hafta sonu kaçamak yerlerinden olan Eymir, gölü ve doğası ile birbirinden güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer. Yazın ayrı, kışın ayrı, baharlarda ayrı renklere bürünen Eymir Gölü, her daim renkli her daim muhteşem manzaralara sahip. İster doğa fotoğrafları çekmek için ister de mutlu insanları fotoğraflamak için olsun, Eymir’de birbirinden güzel fotoğraflar çekmek mümkün.

ODTÜ

Üzülerek söylüyoruz ki sıradaki iki fotoğraf mekanı yalnızca bu okulların öğrencilerine ve mezunlarına özel. Yemyeşil kampüsü ve eski binaları ile ODTÜ’de her köşede fotoğrafını çekmeye değer bir manzara mevcut. Kütüphanedeki duvardaki çizimler, kampüse dağıtılmış heykeller, yazısı asla silinmeyen Devrim Stadyumu ve kampüsteki Açık Hava Müzesi fotoğrafını çekebileceğiniz ögelerden sadece birkaçı.

Biletall.com’dan Ankara’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »
 

Hacettepe Yeşil Vadi

Beytepe Kampüsü’nde bulunan Yeşil Vadi, saklı bir vadi aslında. Kampüste olmasından dolayı herkesin rahatça girip göremediği bir güzellik olan bu bölge, isterseniz düğün ya da özel bir gün fotoğrafları için isterseniz de serbest fotoğrafçılık için olsun, burası herkesi mutlu edecek kadar güzel.

Seğmenler Parkı          

Ankaralıların bir başka hafta sonu mekanı olan Seğmenler, özellikle yaz aylarında cıvıl cıvıl olması ile Ankara’da fotoğraf çekebileceğiniz bir başka mekan. Eğer bir hafta Seğmenler Parkı’na gittiyseniz diğer hafta için önerimiz ise Kuğulu Park!

Mogan Parkı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü, etrafındaki park ve mekanlar ile Ankaralıların gitmekten hoşlandığı bir başka mekan. Denize kıyısı olmaması sebebiyle göllerin büyük öneme sahip olduğu Ankara’da Mogan Gölü ve çevresi düğün fotoğrafları için de çokça tercih edilen bir yer.

Altınköy

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Altınköy Açık Hava Müzesi, 30lar, 40lar ve 50lerde bir Anadolu köyü nasıl olursa onu günümüze taşımak için inşa edilmiş bir yer. Bu şekilde tematik yerlerden hoşlanıyorsanız buraya gitmenizi ve bol bol fotoğraf çekmenizi öneririz. Fotoğrafını çekebileceğiniz yerler: Eski köy evleri, değirmenler, asma köprüler, camiler, bakkallar.

Hamamönü

Birçoklarına göre Ankara’nın en güzel fotoğraflarının çekileceği yer işte burası! 19. yüzyılda inşa edilmiş, dönemin mimarisini yansıtan evleri ile her sokağında birbirinden güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer Hamamönü. Buradaki evlerin yanı sıra konakların ve meydanların da fotoğrafını çekmeden dönmeyin.

Biletall.com’dan Ankara’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

Ankara Kalesi

Altındağ’da bulunan tarihi bir yapı olan Ankara Kalesi, milattan önceden kalma bir kale. Hem Ankara Kalesi’nin tarihi dokusunu fotoğraflarınızla yakalayabilir hem de kaleden muhteşem Ankara manzarasını çekebilirsiniz.

Dikmen Vadisi

Doğal güzelliği ve her mevsim farklılaşan ve daha da güzelleşen renkleri ile Ankara’nın en güzel fotoğraf çekilecek yerlerinden biri. Kirazlı Yol, Dostluk Korusu, Türkmenistan Parkı, Dikmen Vadisi’nde fotoğraflayabileceğiniz en güzel yerlerden.

Beypazarı

Diğer önerilerimiz gibi şehir merkezinde olmasa da Beypazarı kesinlikle gitmeye değecek bir yer. Tarihi yapıları ile birçok fotoğrafçının uğrak noktası olan Beypazarı, Beypazarı kurusu ve Beypazarı güveci ile lezzet sevdalılarını da çağırıyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.