Ankara’da Kahvaltı Yapılacak 10 Mekan

Başkent sabahına gözlerinizi açtıysanız eğer sizi gün boyu yoğun bir tempo bekliyor demektir. Bu yoğun güne başlamadan önce yapacağınız sabah kahvaltısı olmazsa olmazdır. Bazen çıtır çıtır bir Ankara simidi ve bir bardak çayla alelacele geçiştirilen kahvaltı, bazen de birbirinden lezzetli Başkent’in yöresel ürünleri ile keyfe dönüşür. Yapacağınız bu keyifli kahvaltı, Ankara’da gününüzü renklendirir.

Günün en güzel öğünü kahvaltıyı eğer Ankara’da yapacaksanız, işte sizin için zengin kahvaltı çeşitleri, açık büfe ve serpme kahvaltı seçenekleri ile kaliteli hizmet sunan bir birinden güzel mekanlar listemizde!

1. Seyir Cafe

seyir-kafe-ankara

Ankara Bahçelievler’de bulunan Seyir Kafe; oldukça ünlü, nezih, rahat ve hesaplı bir mekan. Öğlen 14.00’a kadar kahvaltı servisi sunan Seyir Cafe, açık büfe kahvaltı hizmeti veriyor. Salatalardan keklere, börekten soğuk zeytinyağlılara kadar her şey bu kahvaltı servisine dahil. Dizaynı ve hijyeni ile sizi memnun edecek bu mekanda taze sıkılmış portakal suyunu sürahiyle alıp, sınırsız içebilir, keyifli ve bol vitaminli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

2. Tint Cafe

tint-cafe
Ankara Tunus caddesinde bulunan Tint Cafe, güzel dekorasyonu ve farklı tarzıyla dikkat çekici bir mekandır.  Ankara’nın en tarz mekanlarından biridir.  Serpme kahvaltısı mükemmeldir. Menemen, tavada yumurta, sosis, salam, kuru incir ve kayısı eşliğinde birbirinden lezzetli kahvaltı çeşitleri ile doyurucu bir kahvaltı yapma fırsatı sunar. Ayrıca Tint Cafe’nin açık havada kahvaltı yapabilmeniz için bahçe bölümü de mevcuttur. Mekanın iç dizaynı orijinal, bahçe bölümü farklı güzeldir. Sevdiklerinizle hoş vakit geçirebileceğiniz, gürültüden uzak, kaliteli bir mekan olan Tint Cafe’ye yolunuz düşerse kahvaltı için muhakkak uğrayın.

hemen-biletall

3. Turta Home Cafe

turta-home-cafe-ankara

Ankara Yenimahalle’de bulunan Turta Home Cafe şirin mi şirin, çok samimi bir yer. İçeri girdiğinizde muhteşem pasta ve ekmek kokuları sizi karşılıyor.  Ev yapımı börekler ve el yapımı ekmekler ile bir kahvaltı yapmak isterseniz Turta Home Cafe tam size göre bir yer. Mısır ekmeklerinin üzerine süreceğiniz bin bir çeşit reçellerinden cheesekeklere kadar ne isterseniz yiyebileceğiniz bir mekan. Çok seveceğiniz ve tekrar tekrar gideceğiniz bu mekanda kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.

Biletall.com’dan Ankara’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

4. Leman Kültür

leman-kultur

Ankara Bahçelievler semtinde yer alan kafe, hareketli, renkli ve karikatür tasarımı ile herkesin favorisi durumunda. Ankara’da en çok gidilen ve tavsiye edilen kafelerden birisi. Özellikle de farklı tasarımı ve menülerinde kullandıkları ilginç ama insanların dikkatini çeken yiyecek isimleri insanları cezbeden birinci faktörlerden birisi. Eğer Leman Kültür’e giderseniz menüyü gördüğünüzde kesinlikle şaşırmayın. Menülerde kahvaltının yanı sıra “Timsahın Gözyaşları, Öküz Beğendi, Bencil Tavuk, Kebap Nirdee” tarzında bir çok lezzet ile karşılaşabilirsiniz. 🙂

5. The Crank

the-crank-kafe

Ankara Beysukent’te bulunan The Crank, pazar günleri açık büfe kahvaltısı, hafta içi ise, serpme kahvaltısı ile damak zevkinize uygun, harika bir mekan. Kahvaltı çeşitleri oldukça çok ve doğal bulunmaktadır. Ekmekleri kendi yapımı olan The Crank’da kahvaltı yapmak bir ayrıcalık. Her türlü bal, tereyağı, peynir, reçel, zeytin seçeneklerinin yanı sıra menemen ve sucuklu yumurtası ile huzurlu ve doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ankara’da kahvaltı için tercih edebileceğiniz bu muhteşem mekanın kısa sürede müdavimi olacaksınız.

6. Cafemiz

cafemiz-ankara

Ankara Çankaya’da bulunan Cafemiz, kahvaltı için tek kelimeyle muhteşem bir yer. Bembeyaz dekoru, masa ve sandalye uyumu ile son derece zarif olan Cafemiz, Ankara’nın merkezinde müşterilerine kaliteli bir hizmet sunmaktadır. Temiz ve bakımlı bu mekanda, kahvaltı doyurucu ve besleyici olmakla birlikte, aynı zamanda hesaplıdır. Açık havada kahvaltı yapmak isteyenler için küçük bir bahçesi de mevcut. Şehrin merkezinde kafa dinleyip, kahvaltı yapabileceğiniz Cafemiz’in özellikle salataları kesinlikle tadılmaya değerdir. Vakit kaybetmeden bu mekanı keşfedin ve sevdiklerinizle özel bir kahvaltı yapmanın zevkini çıkarın.

7. Hazar Sofrası

hazar-sofrasi

Ankara Ümitköy’de bulunan Hazar Sofrası’nda konuksever bir karşılama bekliyor sizi. Hafta içi serpme kahvaltısı için, hafta sonu ise açık büfe kahvaltısı için gidebileceğiniz Hazar Sofrası’nda 200’e yakın çeşit ürün bulunuyor. Taze ve doğal ürünlerinin yanı sıra kahvaltılık poğaça ve simitleri de bir harika. İkramlar yapılırken garsonlar güler yüzlü, misafirperver ve son derece nazik davranıyor. Kendinizi evinizdeki kahvaltı masanızda gibi hissediyorsunuz. Bu hoş kahvaltı sofrasına yolunuz Ümitköy’e düşerse, muhakkak oturun. Karnınızla birlikte ruhunuzun da doyduğunu hissedin.

8. Lazut Cafe

lazut-kafe

Eğer Karadeniz mutfağını seviyorsanız Lazut Cafe tam size göre bir yer. Karadeniz’e sempatisi olan herkesin büyük keyif alacağı bu mekanda her şey çok şirin ve doğal. Sanki Karadeniz’in yaylalarında Karadeniz şarkıları eşliğinde kahvaltı yapıyormuşsunuz hissi veren Lazut Cafe’de garsonlar samimi ve güler yüzlü. Kuymak; diğer adıyla mıhlama şahane bir lezzet. Diğer kahvaltı mekanlarında bulamayacağınız mıhlama, mısır ekmeği, Karadeniz yayla peynirleri ve muhteşem çayı ile süper bir kahvaltı keyfi sizi bekliyor. Ankara’da Karadeniz’i yaşamak isteyenler Kızılay’da hizmet veren Lazut Cafe’yi kahvaltı keyfi için muhakkak tercih etsinler.

9. Liva Bistro

liva-cafe-ankara

Ankara’da bir çok yerde şubesi olan Liva Pastanesi’nin Bahçelievler’de açılan şubesi Liva Bistro, kahvaltısı ile bir hayli ünlü bir mekandır. Hem birbirinden lezzetli pastaları, hem servisi, hem de rahat koltukları ile çok seveceğiniz Liva Bistro, hafta içi ve hafta sonu kahvaltı için tercih edebileceğiniz eşsiz mekanlardan biri. İçeri girer girmez sizi samimi bir şekilde karşılayan çalışanları ve huzurlu ortamı ile kendinizi mutlu hissedeceksiniz. Kendine has tatları ve aradan yıllar geçse bile tadı damanızda kalacak lezzetleri ile keyifli bir kahvaltı yapabileceksiniz. Ankara’nın güzeli bu yerde muhakkak bir hafta sonu açık büfe kahvaltı yapmalısınız. Her bir ürünün tadına bakmak isteyeceksiniz.

10. Hattena Hatay Sofrası

hattena-hatay-sofrasi

Ankara Balgat’ta bulunan Hattena Hatay Sofrası yöresel lezzetleri ile sizi mest edecek bir mekan. Hatay’a özgü peynirleri, ezmeleri ve zeytinleri ile muhteşem bir kahvaltı sunuyor. Kahvaltısı kadar çalışanlarının ilgisi ve mekanın temizliği de son derece güzel. Muhakkak gidin ve Hatay lezzetlerini tadın.

Biletall.com’dan En Ucuz Ankara Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.