Ankara’da Yaşayıp Hafta Sonu Kaçmak İçin Güzel Rota Arayışı İçinde Olanlara 8 Harika Yer

Başkent Ankara’da yaşayan kişiler hafta içi yaşadığı stres ve yoğunluğu hafta sonu atabilmenin yollarını arıyor. Ankara’da yapabileceği her türlü etkinlik ve aktiviteyi deneyen kişiler hayatlarına biraz farklılık katmak istemektedir. Hafta sonunu şehir dışında geçirmek isteyen kişiler için bir yazı hazırlamak istedik. Bu yazımız içerisinde Ankara’da yaşayıp hafta sonu kaçmak için güzel rota arayışı içinde olanlara 8 harika yer hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Sapanca – Maşukiye

Ankara’dan kaçmak, 2 günlük de olsa dinlenmek istiyorsanız Sapanca’daki Maşukiye bölgesini tercih edebilirsiniz. Sapanca Gölü’nün Güney Batı tarafında bulunan Maşukiye’de, dağ eteklerinde doğa ile baş başa kalabilirsiniz. Sapanca Gölü’nü arkanıza alıp Kartepe ve Kuzu Yaylası’na karşı dinlenme fırsatına sahip olmak gerçekten muhteşem bir şeydir.

Abant Yedigöller

Ankara’dan kaçmak isteyen kişilere ilk olarak Yedigöller bölgesini öneriyoruz. Özellikle stresten kaçmak, ruhunu dinlendirmek isteyen kişilere önerdiğimiz Yedigöller bölgesinde doğa ile baş başa kalabilirsiniz. Abant bölgesindeki otellerde kalarak tüm gününüzü yürüyerek, doğayı keşfederek geçirebilirsiniz.

Beypazarı

Ankara’da yaşayan kişiler, hafta sonu uzaklaşmak için yine Ankara’nın bir ilçesine kaçabilirler. Ankara kent merkezine 95 kilometre uzaklıkta olan Beypazarı’nda yerleşimin ilk çağlara kadar dayandığını görebilirsiniz. Beypazarı’nda tarihi evleri ziyaret etmeye başlayarak tatilinize başlayabilirsiniz. Bununla beraber iki gün boyunca bölgede ziyaret edebileceğiniz birçok tarihi yer olduğunu da hatırlatmak istiyoruz.

Eskişehir

Hafta sonunu geçirebileceğiniz en güzel yerlerden birisi de Eskişehir’dir. Hızlı Tren ile 1 saat 40 dakikada gidebilirsiniz. Eskişehir’in gezip görülebilecek birçok yeri bulunmaktadır. Türkiye’nin öğrenci şehri olmasından dolayı Eskişehir’deki yaşam ve gezilerin oldukça ekonomik olduğunu göreceksiniz. Konaklama konusunda ise her bütçeden seçenekler sizleri karşılayacaktır.

Amasra

Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Amasra, Bartın’ın sevimli ilçelerinden birisidir. Bölgenin en popüler sahil kasabalarından birisi olan Amasra, plajları ile ünlüdür. Hafta sonu ailenizle beraber Amasra’ya gidebilir, şirin otellerde konaklayarak ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilirsiniz.

Kapadokya

Ankara’da yaşayıp hafta sonu kaçamak isteyen kişilere Kapadokya’yı öneriyoruz. Otobüs ile 4 saat uzaklıkta olan Kapadokya’yı 2 gün içerisinde keşfedip güzellikleri içerisinde kaybolabilirsiniz. 2 günlük Kapadokya tatili sırasında peri bacaları arasında kaybolabilir, vadiler içerisinde doyasıya yürüyerek etrafı keşfedebilirsiniz. Kapadokya için 2 gün gerçekten yeterlidir. Daha fazla bu bölgede durmak etkinliklerin tekrarlanmasına neden olabilir.

Bartın – İnkumu

Ankara, Çankırı, Kastamonu gibi şehirlerde yaşayan insanların hafta sonu kaçamakları genel olarak Bartın İnkumu’na olmaktadır. Tertemiz plajlara sahip olan İnkumu sizlere güzel bir hafta sonu tatili sunacaktır. Denizin sakin duruşuna çok fazla aldanmayın. Bazı günler deniz seviyesinin oldukça yükseldiğini görebilirsiniz. Yaz aylarında kaçamak yapacaksanız birçok otel ve pansiyon seçeneklerinin sizleri beklediğini göreceksiniz.

Karadeniz Ereğli

Zonguldak’ın ilçesi olan Karadeniz Ereğli, Ankara’dan uzaklaşmak isteyen kişiler için oldukça güzel bir seçenektir. Mini bir Karadeniz turu havası oluşturan bu ilçe Türkiye’nin en büyük limanlarına ev sahipliği yapmaktadır. 15’den fazla fabrikanın bulunmasından dolayı bölgedeki hareketin oldukça fazla olduğunu göreceksiniz. Ereğli’nin doğal güzellikleri karşısında şapka çıkaracak buradan ayrılmak dahi istemeyeceksiniz.

Düzce – Akçakoca

Hafta sonu kaçamağı yapmak isteyen Ankaralılara şimdi bir fırsat sunuyoruz. 35 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Akçakoca 1950’lilerden beri turistik şehir olarak kullanılıyor. Akşamları araç trafiğine kapatılan sokakları ile beraber bambaşka bir ortama sahip Akçakoca’da denize girebileceğiniz temiz plajlar da bulunuyor. 2 günlük seyahatiniz için sizlere şehirdeki birçok konaklama merkezinin de yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

Çorum – Hattuşaş

Ankara’da yaşayan kişilerin hafta sonu kaçamağı yapacakları son yer Çorum’un Hattuşaş bölgesidir. Hitit Devleti’nin genç tunç çağı dönemindeki başkenti olan Hattuşaş, Çorum kent merkezine 82 kilometre uzaklıktadır. M.Ö 17. ile 13. Yüzyılda aktif olarak kullanılan bu şehir 1986 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiştir. Bu tarihi yapının günümüze ulaşan kalıntıları arasında tatil yapmak eminiz ki sizlere iyi gelecektir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.