Ankara’yı Ankara Yapan 10 Şey

Uzun süredir Ankara’da yaşayan insanlardan duyduğunuz şeyleri unutun. Ankara’yı görücü usulü sevmek yerine hemen otobüse ya da uçağa atlayın; bu şehri anlamak için dinlemek yetmez. Ankara’yı duyarak, koklayarak ve kalabalık caddelerinde dolaşarak keşfedin. Bakılacak bir denizi olmadığı için insanların birbirlerine sık sık ve uzun uzun baktıkları bu şehrin bir parçası olmak için yapmanız gereken şeyleri sizler için derledik.

Anıtkabir’i ziyaret edin.

anitkabir(http://www.3dkonut.com/Resimler/Projeler/anitkabir/anitkabir_5538.png)

Ankara’ya gelip de Anıtkabir’i ziyaret etmemek olmaz. Sade ancak güçlü mimarisiyle Ankara’ya gelip de görmeden gitmemeniz gereken yerlerden bir tanesi Anıtkabir’dir. İlk Cumhurbaşkanımız, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt-mezarını yakından görmeli, Anıtkabir Müzesi’nde tarihsel bir yolculuğa çıkmalısınız.

Dost Kitapevi’nin önünde buluşun ve Kızılay’da sosyalleşin.

dost-kitapevi(http://www.3dkonut.com/Resimler/Projeler/anitkabir/anitkabir_5538.png)

Kızılay’da buluşacak herkesin toplanma noktasıdır Dost Kitabevi. Arkadaşlarınızı beklerken sokak sanatçıların etkinlikleriyle eğlenebilir ya da kitapsever biriyseniz ne var ne yok diye Dost’u gezebilirsiniz. Ankara’nın iş ve sosyal merkezi Kızılay’da; tasarımcı dükkanları, hediyelik eşyalar, stok mağazaları, seyyar satıcılar ve kafeler arasında mekik dokuyarak oldukça güzel vakit geçirebilirsiniz. Ankara gençliği için mıknatıs olan Kızılay, sizin de ziyaret edip, yaşamanız gereken tecrübeler arasında. Ayrıca Kızılay Meydan’ı etrafında yürüyerek ulaşabileceğiniz parklar, önemli anıt ve heykeller de bulunmaktadır.

Ankara Kalesi’ni keşfedin.

ankara-kalesi

(http://www.ankaraz.com/wp-content/uploads/2015/07/ankara_kalesi_panorama.jpg)

Ankara’nın güzel manzaralarına şahit olmak istiyorsanız, Ulus’taki Ankara Kalesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.  Şehrin dört bir yanına yayılmış olan arkeolojik mekanlardan, modernleşme ve şehirleşmeden sonra sağ kalabilmiş çok fazla yer kalmasa da, görebileceğiniz ve tarihe şahitlik edebileceğiniz yeterli sayıda mekan bulunmaktadır.

Eski Ankara’nın sokaklarında dolaşın.

Ankara Kalesi’ni ziyaret etmişken, Eski Ankara’yı daha iyi yaşayabilmek adına kale geziniz bittikten sonra etrafındaki bölgeyi dolaşın. İnce, kaldırım taşı döşeli , bol dönemeçli yollarda yürüyün ve kırmızı tepeli Osmanlı evlerini inceleyin. Birçok hediyelik eşya ve takıcı dükkanları da buralarda bulunmakta, dolanıp incelemekse sizin elinizde. Bazı esnafların takıların yanında paylaştıkları oldukça güzel Ankara hikayeleri olduğunu da belirtelim. Ankara standartlarına göre oldukça turistik olan bu bölgede sizin gibi gezginlerle de karşılaşabilirsiniz.

Kocatepe Camii’ni görün.

kocatepe-cami(https://store.donanimhaber.com/88/4e/91/884e9190eaf1e7860608bdb9692b4af9.jpg)

Çok güzel, görkemli, güçlü, kusursuz ve sizi kendine kendine çeken bir mimariye sahip olan Kocatepe Camii, Ankara’ya gelenlerin şöyle bir dolaşıp, Ankara’yı etkileyici kılan eserlerden biri olarak keşfetmesi kesinlikle yapılması gereken şeyler arasında. Üstelik Kızılay’a da on dakikalık bir yürüme mesafesinde.

Atakule’den şehir manzarası izleyin.

Ankara’nın en yüksek seyir noktalarından bir tanesi olan Atakule’ye çıkıp, kuş bakışı olarak Ankara’yı seyredebilirsiniz. Şu aralar inşaat sebebiyle bu seyir keyfine biraz ara versede yeniden açıldığında mutlaka gezi listenizde olmalı zira Roma, Bizans ve Osmanlı’nın evi olan bu şehri kuş bakışı görmek oldukça sıra dışı bir tecrübe sunuyor.

En Ucuz Ankara Otobüs Biletlerini Listele »

Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni görün.

anadolu-medeniyetleri-muzesi(http://3.bp.blogspot.com/-hLphp7QjvrY/TZ7vFSFB_MI/AAAAAAAAAeU/jxOskBNhmQc/s1600/1.JPG)

Anadolu’da belki de en önemli müze olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde, paha biçilemez Paleolitik ve Neolitik dönem eserlerinin yanında; Hitit, Urartu ve Frigya uygarlıklarına ait birçok parçayı da bulabilirsiniz. Yurt dışından sadece bu müzeyi ziyaret etmek için gelen turist sayısı da oldukça fazladır.  Ankara Kalesi’nin güneyinde, restore edilmiş iki Osmanlı binasını kapsayan müzeyi, Ankara Kalesi ve Eski Ankara gezileriniz sırasında da ziyaret edebilirsiniz. Özellikle de tarih meraklıları için, günlerce içinden çıkılmayacak bir müzedir.

Atatürk Orman Çiftliği’ni keşfedin.

aoc(http://www.budulgan.com/wp-content/uploads/2015/12/Atat%C3%BCrk-Orman-%C3%87iftli%C4%9Fi-2.jpg)

Doğal alanlar seviyorsanız, her tarafından doğal hayat fışkıran AOÇ’u ziyaret etmeli, saatlerce dolaşmalı ve dört bir yanından fışkıran emeği ve dikkati kendi gözünüzle görmelisiniz. Kokoreç, kokoreç sevmiyorsanız da köfte vb. şeyleri çeşit çeşit bulabileceğiniz seyyar satıcılarla, yemekten sonra yiyebileceğiniz en güzel tatlılardan birisi olan çiftlik dondurmasını da tatmayı unutmayın.

Seymenler ve Kuğulu’da oturun ve insanlarla konuşun.

seymenler-parki(http://www.mehmetakinci.com.tr/wp-content/uploads/2014/01/Se%C4%9Fmenler-Park%C4%B1-8.jpg)

Son birkaç senedir oldukça popüler olan ve gençliğin ikinci merkezi haline gelen Seymenler ve Kuğulu Parkları arkadaşlarınızla oturup sohbet edebileceğiniz, yalnız geldiyseniz de oturup hiç tanımadığınız insanlarla kaynaşabileceğiniz parklardır. Açık havanın keyfini özellikle ilkbaharda doya doya yaşayabileceğiniz, tertemiz ve yemyeşil olan Seymenler Parkı, sıklıkla genç insanların vakit geçirdiği, oldukça sosyal bir parktır. Kuğulu Park’ta ise çay ve simitin tadı, değişik atmosferinden dolayı oldukça farklıdır.

CerModern Sanat Merkezi’nde modern sanatla kaynaşın.

CerModern(http://www.cermodern.org/images/cermodern.jpg)

Sanata birazcık ilginiz varsa, sanatın Ankara’daki en kaliteli adreslerinden bir tanesi CerModern Sanat Merkezi’dir. Her daim olan sergileri ve bilgili rehberleriyle, sanat hakkında hiç bir fikriniz yoksa bile buradan ayrılırken sanat konusunda oldukça dolu hissedeceksiniz. Modern sanatı önemle tanıtmakta ve anlatmakta olan CerModern’de bir sergiye katılmanız kesinlikle tavsiye edilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.