Araba İle Çıkacağınız Eşsiz Manzaralı Bir Rota

Endüstri ve sanayi ülkesi olarak zihinlere yerleşen Almanya, bir gezgin gözüyle bakıldığında, derinliklerinde muhteşem rotalar barındıran, eşsiz güzelliklerle dolu bir ülke haline geliyor. Özellikle tüm dünyada meşhur olan Romantik Yol güzergahı, Almanya sınırları içerisinde yer alıyor. Bu meşhur yol kuzeyde Würzburg ile başlayan ve Avusturya sınırı olan Füssen’e kadar uzanan, güzergah boyunca 28 kasaba olan yaklaşık 450 kilometrelik bir yolu kapsıyor. Ortaçağ’da ticari bir amaçla kullanılan bu yol; saraylar, kaleler, köprüler, masalsı şatolar gibi tarihiyle dikkatleri çeken, büyüleyici mimariye sahip romantik bir yol olarak anılıyor. Yıllar öncesinde kalan tarihi, dönemi bugün hala hissettiren çiftlikler, şatolar, köprüler adeta bir Grimm masalının içerisindeymişçesine ziyaretçilerini büyülüyor.

Bavyera’dan başlayan Romantik Yol güzergahı o kadar güzel ve büyüleyici ki bu yolu araba ile çıkarak her güzelliğin önünde molalar vererek gezmek gerekiyor. Zira bir masalın içerisinde zaman yolculuğuna çıkacağınız bu yolculukta köprüler, şatolar, çiftlik evleri, küçük şirin evler ve görülen her kasaba hayranlığınızı kazanacak niteliğe sahip. Öyle ki her durakta nefes almak, bu güzelliğin doyasıya tadını çıkarmak, birkaç anı ölümsüzleştirmek, en özel anları zihninize depolamak isteyebilirsiniz. Romantik Yol için son yıllarda düzenlenen otobüs ve tren seferleri turistler için kolaylık olsa da, tüm yolu tren ve otobüslerin sefer saatlerine bağlı olarak, üstelik kısıtlı zamanda gezmek çok da eğlenceli değil. Araba kiralayarak gezilmesi önerilen Romantik Yol, keyfinize göre durup nefes alacağınız, belki bir kıyı kenarında küçük bir piknik yapacağınız veya mimarisiyle ünlü yolu ahenkle gezmek isteyeceğiniz gerçek anlamda romantik bir yol haline gelebilir.

Romantik Yol’da Dikkat Çeken Duraklar

 

Rothenburg – Plönlein

Rothenburg’un en meşhur meydanlarından biri olan Plönlein; Japon mimarisiyle ziyaretçilerini şaşırttığı gibi hayran bırakıyor. Japon mimarisinden esinlenerek oluşturulan meydan geleneksel mimarisi sebebiyle Japonya’nın kardeş şehri olarak biliniyor. Geleneksel ama bir o kadar da modern görüntüsüyle gezgincilerin fotoğraf çekmeyi çok sevdiği noktalardan biri sayılıyor.

Rathaus

Rathaus, 14. Yüzyıldan bu yana korunan tarihi bir kule. Ziyaretçiler bu kuleye çıkarak Rothenburg’un muhteşem bir panoramasını izleyebiliyor. Şehir meydanı, evlerin birbiriyle uyumlu, sevimli görüntüsü ve insanların gündelik yaşamını bu kuleden izlemek çok keyifli bir mola oluyor.

Nördlingen

Nördlingen mimarisinden yaşantısına kadar klasik bir Alman kasabası özelliğine sahip. Kasabanın ilginç bir hikayesi bulunuyor. Yaklaşık 20 milyon önce meteor çarpan şehirde elmaslar ortaya çıkmış. Kasabanın mimarisi şekillenirken bu elmaslar kullanılmış. Kasaba sakin ve küçük bir yer olduğundan en dikkat çekici noktası 18. Yüzyılda inşa edilmiş Gotik tarzıyla ilgi gören St. Georgskirche oluyor. Kasabayı tepeden görme şansı sunan kuleye çıkmak için öncelikle 350 basamaklı bir merdiveni aşmak gerekiyor.

Landsberg

Landsberg, küçük sevimli evleri, sakinliği ve huzuruyla mutlaka görülesi duraklardan kabul ediliyor. Özellikle içerisinde bulunan şelalesi ile tam bir doğa güzelliği sunan, muhteşem bir manzara sunuyor ziyaretçilerine. Yeşillikler, şelale, şelalenin kıyısı boyunca sıralanmış küçük evler ile masalın içindeymişsinizcesine bir gün geçirebilirsiniz.

Wieskirche (Kutsal Yolculuk) Kilisesi

İhtişamlı görüntüsü, eskimeyen tarihi ve içerisindeki duvar işlemeleri, tavan süslemeleriyle beğenileri kazanan Kutsal Yolculuk Kilisesi, mutlaka kısa bir mola verilerek görülmesi gereken yapılardan biri. Kilise UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmıştır.

Neuschwanstein ve Hohenschwangau Kaleleri

Yemyeşil bir vadinin tepesine konuşlandırılmış olan kaleler yan yana duruyor. Kral Ludwing ve babası Maxmillian tarafından yaptırılan kaleler, hem dış görüntüsü hem iç mimarisiyle beğeni topluyor. Özellikle Neuschwanstein Sarayının içi ünlü bestekar Wagner’ın önderlik yaptığı sanatçı bir topluluk tarafından düzenlenmiştir.

Füssen

Araba ile kuzeyden başlayacağınız yolculuğun son durağı, Avusturya sınırında yer alan Füssen kasabası oluyor. Küçük ve şirin şeklinde tanımlanan kasaba, birkaç saat içinde her köşesiyle görülebilecek büyüklükte sakin ve huzurlu bir kasaba manzarası çiziyor.

Romantik bir gezi veya araba ile gezebileceğiniz güzelliklerle dolu bir güzergah arıyorsanız Romantik Yol tam size göre! Atlayın arabaya ve güzelliklere doğru yol alın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.