Aralık Ayında Ege Bölgesi’nde Gezilebilecek 5 Şehir

Öyle şanslıyız ki, ülkemizin kimi bölgelerinde dört mevsim de tatile oldukça elverişli. Öyle ki kış ayı olan Aralık’ta bile çok soğuk olmayan, kocaman kalın kabanlarla değil, daha hafif eşyalarla hareket edip gezebileceğiniz bir tatil yapabilirsiniz. Ege Bölgesi bu bahsettiğimiz senaryo için biçilmiş kaftanlardan. “Ben çok soğuk sevmem, fakat yazın da tatil yapamadım; artık geç de olsa yurt içinde bir tatile çıkmak istiyorum!” diyorsanız, gelin bu ay Ege Bölgesi’ne uğrayın. Ege’de gezilecek yerler her mevsim çok, Ege her mevsim güzel.

İZMİR

izmir

Sizlere kış mevsiminin ilk ayı olan Aralık’ın, korkulacak bir ay olmadığını gösterir İzmir. Özellikle Kordon Boyu’na gittiğinizde, sıcacık bir ortamla karşılaşırsınız. Mükemmel manzarası ve büyük bir şehrin sakin bir köşesinde sadece bankta oturarak içilecek çayın verdiği huzur… Üstelik Aralık sonunda yeni yıla girmek için tercih edebileceğiniz birçok özel parti ve eğlence de yine İzmir’de sizleri bekler.
Aralık ayı boyunca seyahat edebileceğiniz ılıman bir Ege şehri arıyorsanız, ilk sıralarda İzmir’i rahatlıkla tercih edebilirsiniz. İzmir birçok farklı eğlence anlayışına ev sahipliği yapan Ege’nin en büyük şehirlerinden birisidir. Ayrıca birbirinden farklı ilçeleri ile istediğiniz tatil ortamı için size uygun alternatifler sunabilmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz İzmir Uçak Biletini Bul »

AYDIN

aydin

Sıcak ve samimi bir kış gezisi istiyorsanız; Aydın birçok şirin ve küçük ilçesi ile sizlere bu isteğiniz karşısında en iyi cevabı verecektir. Soğuk bir gecede yolda ilerlerken, bir anda köşede bacası tüten bir yol kenarı lokantası karşılar sizi. Hemen arabanızı kenara çeker, mükemmel bir doğa manzarası eşliğinde hiç içmediğiniz kadar lezzetli bir çorba içme deneyimi yaşarsınız.

AFYONKARAHİSAR

afyonkarahisar

Genelde tatil için herkesin önceliği büyük şehirler olur. Ama kış aylarında büyüklükten ziyade, şehrin samimi ve sıcak ortamı önemlidir. Afyonkarahisar, Aralık ayı boyunca Ege Bölgesi’nin en soğuk ama en sakin ve huzur verici şehirleri arasında yer alır. Böylelikle rahat bir gezinin tadını çıkarabilir Afyonkarahisar’ı çok daha farklı bir açıdan keşfetme şansına sahip olabilirsiniz. Üstelik Afyonkarahisar, ekonomik açıdan da daha doğru bir gezi tercihi olacaktır. Aralık ayında maddi anlamda daha uygun ve heyecan verici bir gezi arayanların mutlaka düşünmesi gereken bir alternatif olan Afyonkarahisar, muhteşem lezzetleriyle de sizi kucaklıyor olacak. Şehir, tarihi bir konaklama deneyimi yaşatan pansiyonları, termal tesisleri, kaymaklı ekmek kadayıfından Afyon sucuğuna eşsiz lezzetleri ile birçok imkânı bir arada sunabiliyorken; aynı zamanda ihtiyaçlarınız için modern çözümler geliştirmektedir. Dolayısıyla Afyonkarahisar Aralık ayında tarihsel dokuyu ve modern yaşamı bir arada tadabileceğiniz bir gezi planı için doğru bir şehir olacaktır.

MUĞLA

mugla

Bu listenin olmazsa olmazlarından biri de tabii ki Muğla. Merkezi çok küçük olmasına rağmen, meydanı ve sıcacık insanlarıyla Aralık ayının en özel gezisini yapmanıza olanak tanır. Üstelik merkeze çok yakın olan Gökova’ya gitmenizi de şiddetle öneririz. Yazın mükemmel bir tatil köşesi olan Gökova ya da Akyaka, kış aylarında da denizi ve doğayı sizlere çok daha mükemmel bir yüzle yeniden sunar. Soğuk bir gecenin tam ortasında, arkanızda görkemli bir dağ, önünüzde soğuğa karşı sessiz kalan masmavi deniz… Muğla, ortalama 2 saatlik bir sürenin sonunda; en uç noktası olan Bodrum ve hatta Turgutreis gibi Aralık ayında her şeyden uzak bir tatil yapabileceğiniz cennet köşelerini sizlere sunar. Bu nedenle Aralık ayında sadece 3 günlük bir Muğla gezisi bile, birçok noktasını rahatlıkla gezmenize olanak sağlar. Üstelik her ne kadar soğuk olsa da, Aralık ayında hala güneşin etkisinin dinmediği Bodrum, kışı çok daha farklı bir şekilde yaşatır sizlere.

Biletall.com’dan En Ucuz Muğla Uçak Biletini Bul »

DENİZLİ

denizli

Şehir merkezi görece daha büyük olan ve doğal olarak etkinlik anlamında birçok farklı seçenek sunan şehirlerden birisidir. Aralık ayı süresince etkin bir gezi yapmak, farklı noktaları keşfetmek istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Özellikle de Pamukkale gibi mükemmel bir noktayı, Aralık ayında çok daha özel bir şekilde görmek için bile tercih edilebilecek şehirlerden birisidir. Eğer amacınız daha mütevazı ve sakin bir gezi yapmaksa, Denizli her anlamda doğru bir tercih olacaktır. Maddi yönden de oldukça uygun olan Denizli’ye Aralık ayında ailecek oldukça sıcak ve keyifli bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.