Avrupa, Amerika, Asya’ya Herkes Gider, Biz Antarktika’yı Anlatalım!

Dünyadaki en inanılmaz yerlerden biri olan Antarktika kıtasına gidenlerin aktardığına göre burası, yaşadığınız duyguları kelimelere dökmenin imkansız olduğu bir yer!

Yedi kıta arasında ulaşılması bakımından en zor olan bu bölge, inatçı gezginlerin gitmek için en fazla uğraştığı bölgedir aynı zamanda. Bilinmezliği sevenlerin kovaladığı bir yer yani!

Bir zamanlar sadece zoru seven kaşifler, dağcılar ve bilim insanları tarafından tercih edilen Antarktika’yı artık biz de turist olarak ziyaret edebilme imkanına sahibiz. Peki Antarktika’ya seyahat nasıl olur derseniz, kağıt kalemi çıkarın anlatıyoruz!

Antarktika’ya Nasıl Gidilir?

Antarktika’ya gitmek gibi bir hayaliniz varsa bu yolculuğun çok kolay olmayacağını bilmeniz gerek. Antarktika’ya ulaşmak için bir ya da iki aktarmalı uçuş programlarını tercih edebilirsiniz. Bunlara alternatif olarak gemi ile seyahat ya da Şili veya Yeni Zelanda’ya uçup oradan Antarktika’ya geçiş yapabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Yeni Zelanda Uçak Biletini Bul »
Antarktika ziyaretçilerinin neredeyse %98’inin Güney Amerika’nın ucundan Antarktika’ya geçtiğini söyleyebiliriz. Bu yol hem en kolay hem de en hızlı yol sayılıyor. Genellikle gemi tercih edilse de uçakla Antarktika’ya gidenlerin de muhteşem bir manzaraya sahip olacağını söyleyebiliriz.

Antarktika’ya Ne Zaman Gidilmeli?

Antarktika’yı ziyaret için en uygun zaman Güney yarımkürenin yaz mevsiminde sadece 45 günlük bir periyot, bu sebeple bu benzersiz deneyim için bu zamanlardan şaşmamakta fayda var!

Antarktika’nın diğer ülkelere benzemediğini de belirtmemizde fayda var. Kurallarla dolu bir yer burası!

Antarktika Kuralları

 

  • Antarktika son derce hassas bir ekosisteme sahip olan bir yer, bu sebeple burayı ziyaret edeceklerin ekstra dikkatli olması ve belirli kurallara uyması gerekiyor. Bu kurallardan bazıları arasında şunlar sayılabilir:
  • Hayvan gözetlemek serbest ancak mesafeyi korumanız gerekiyor. Her hayvan için belirli bir mesafe bulunduğunu ve özellikle penguenler için uzakta kalma kuralları olduğunu belirtelim.
  • Dünyadaki nadir silahsızlandırılmış bölgelerden biri olarak, buraya silah getirmek veya askeri üs kurmak yasak.
  • Hediyelik eşya almayı aklınızdan bile geçirmeyin. Sizin için tatil demek hatıra veya hediye için birkaç parça eşya almak anlamına geliyor olabilir ancak Antarktika’da durum başka! Bölgede bulunan her şey bilimsel araştırmalarda ya da bölgenin ekosisteminde bir yere sahip olduğu için eve dönüşte yanınızda bir şey götürmeniz maalesef yasak.
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.