Avrupa’nın En Ünlü Çocuk Müzeleri

Sanata ve tarihe verdiği önem sayesinde günümüzde birçok müzeye sahip olan Avrupa, geçmişten gelen değerleri ve günümüzdeki önemli eserleri bu müzeler sayesinde koruyabilmektedir. Sanatın, tarihin ve kültürün önemini bilen birçok aile daha küçük yaşta çocuklarını onlar için yapılmış müzelere götürerek bu kültürü aşılamaktadır. Çocuklara müzeleri sevdirecek Avrupa’nın en ünlü dört müzesini bu yazımızda bulabilir, seyahatlerinizde çocuklarınızı götürüp gezdirmek adına isimlerini not alabilirsiniz.

Tropenmuseum Junior – Amsterdam

Avrupa’nın ilk çocuk müzesi olarak bilinen Tropenmusuem Junior, oldukça kapsamlı bir etnografya müzesidir. Adı çocuk müzesi olsa da bu müzeyi yetişkinler de ziyaret edebilmekte ve belirli bir yaş grubuna hizmet vermemektedir. Müzenin hitap ettiği yaş kitlesi ise 6 ile 13 yaş arası olarak bilinmektedir. Çocukların zihinsel gelişimine ciddi katkı sağlayacak olan bu müze, birçok kültüre dair eserleri de içerisinde barındırmaktadır. Ayrıca müzik, dans ve tiyatro gibi sanatın önemli alt dalları da, müze içerisinde sergilenmektedir.

Labirent Çocuk Müzesi (Labyrinth Kinder Museum) – Berlin

1997 yılında faaliyete geçen ve turistlerin büyük ilgisini çeken Labirent Çocuk Müzesi, oyun alanlarının yanı sıra geniş eğitim alanlarıyla da karşımıza çıkmaktadır. Çocukların oyun oynayıp, eğlenmelerinin yanı sıra çocuklar sağlık, dünya kültürü ve çocuk hakları konularında da ufak çaplı bir eğitime tabi tutulmaktadırlar. Ayrıca söz konusu müze, çocukların kişisel gelişimi ve kendini geliştirmeleri konularında ciddi bir katkı sağlamaktadır. Günümüze kadar yaklaşık 3 milyon ziyaretçi aldığı tahmin edilmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz Berlin Uçak Biletini Bul »

Çocuk Hikaye Merkezi – Londra

Londra’da tek çocuk müzesi olma özelliğine sahip olan Çocuk Hikaye Merkezi, 0 ile 11 yaş arasındaki çocuklara hitap etmektedir. Elbette ki çocukların aileleri de çocuklarıyla birlikte bu müzeye girebilmektedir. Çocuklar, bu müzede resim sergisi ve hikaye dinletisi gibi önemli aktivitelere katılabilmektedir. Bunun yanı sıra hem beyin hem de zeka gelişimi konusunda doğrudan etki edecek oyunlar oynatılmaktadır.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Dünyanın en büyük oyuncak müzesi olarak bilinen İstanbul Oyuncak Müzesi, 2005 yılında faaliyete geçmiştir. Dünyanın birçok bölgesinden toplanmış olan 1.700 oyuncağı içerisinde bulunduran bu müze, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından ziyaret edilebilmektedir. Ayrıca müzede hem yetişkinlerin hem de çocukların mutlaka birtakım bilgiler edindiğini söylenebilir.

Biletall.com’dan En Ucuz İstanbul Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.