AYDER YAYLASINA YOLCULUK: Nereler Gezilir, Ne Yenilir, Nerede Kalınır?

Türkiye’de yeşil denildiğinde ilk akla gelen yer Karadeniz’in benzersiz güzelliğidir. Ayder yaylası ise Karadeniz’in göz bebeğidir. Eşsiz doğası, mis gibi havası ve sıcacık Karadeniz insanı ile sizi mıknatıs gibi kendine çekmeyi başaran yerdir güzeller güzeli Ayder yaylası. İğneyle oya gibi işlenmiş renk renk yeşilin tonlarını daha önce görmediyseniz, Ayder Yaylası sizi mutlaka bu benzersiz çekim gücüne davet ediyor. Biz de şehrin kalabalık halinden ve daraltıcı havasından kurtulmak isteyen herkesin uğraması gereken adres olarak görüyoruz bu şirin yeri. Bol oksijen almak için hala hazırlanmadınız mı? Hadi biraz acele edin; siz hazırlanırken biz de Ayder yaylasını sizlere tanıtalım.

Ayder Yaylası

ayder-yaylasi

Ayder Yaylası’ nın geçmişi 13. yüzyıla dayanmaktadır. İlk kimler mi yerleşmiş? Göçebe halinde yaşayan Halalılar. Ancak zamanla birkaç ailenin kalıcı olması ile Ayder yaylasının dillere destan serüveni de başlamış. Kaplıcaları ile adını duyuran Ayder Yaylası takvim yapraklarına ve kartpostallara da ilham kaynağı olmuş. Ayder yaylasında nereler gezilir? Kaplıcaları oldukça beğenilen Ayder yaylasında gezintiye ilk olarak buradan başlayabilir, yakında bulunan diğer yaylaları, parkları ve kaleyi gezebilirsiniz.

Ayder Kaplıcaları ve Civar Yaylalar

Ayder Kaplıcaları’nda 250 metre derinlikten gelen 50 derece sıcaklığı bulunan suyun her derde derman olduğu söylenmektedir. Birçok hastalığa çare olduğu bilinmektedir. Romatizmal hastalıklar, deri hastalığı olan egzama, sindirim ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları ve kalp rahatsızlıklarına çok iyi gelen Ayder Kaplıcaları’nı görmeden asla bu yaylaya geldim demeyin. Ayder Kaplıcaları’nda uzman sağlık ekibi de sizi bekliyor olacaktır.

kackar

Kaçkar

Yayladan biraz uzaklaşmak isterseniz Rize’nin büyüsüne kapılmaya hazır olun. Kavruk yaylası, Polaçkur Yaylası, Zil Kalesi ve Kaçkar Dağları Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Yeşilin içinde yamaçlardan aşağı gelin gibi süzülen o suları, sevimli evleri, yemyeşil ağaçları görüp de buralarda yaşamayı istememek delilik olmalıdır diyebiliriz.  Tertemiz havasında insanın 10 yaş gençleşeceği garantisini de verebiliriz.  Dikkat edin Ayder Yaylası sizde bağımlılık yapabilir.  Peki, yaz aylarının sıcağından bunalan misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Ayder yaylasında konaklama nasıl yapılır?

Konaklama

Ayder Yaylası’nda konaklayacağınız butik oteller, pansiyonlar (Ayder Doğa Resort Hotel, Ayder Şelale Dağ Evi) her mevsimde sizlere hizmet vermeye hazırdır. Ayder Yaylası’nın en güzel yerlerinde bulunan konaklayacağınız pansiyonlara ve otellere kış aylarında 2 kişi günlük 100 TL ödeyerek bu eşsiz manzaranın ortağı olabilirsiniz.  Diğer aylarda bu fiyatların artış göstereceğini belirtmek isteriz.

Ulaşım

Ayder Yaylası, Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ne 19 km mesafededir.  Adında da anlaşılacağı gibi yaylalar oldukça yüksektedir. Bu yükseklik gözünüzü korkutmasın, yaylaya kadar asfalt yol olduğundan ulaşımı da gayet kolaydır. Bu ulaşım şekli biraz tepkilere neden olsa da yayla, 12 ay boyunca sizlere verdiği hizmeti bu asfalt yola borçludur. Eğer Ayder Yaylası’na otobüsle gelecekseniz Rize’ye bilet almalısınız. Otogardan Ayder yaylasına Minibüs hizmetinden yararlanabilirsiniz. Tercihiniz havayolu ise, Trabzon’a iniş yapıp, direkt havaalanından kalkan otobüslerle Rize’ye geçebilirsiniz. Yani siz yeter ki bu muhteşem yaylaya gelmek isteyin, hiçbir durum size engel olamaz.

Biletall.com’dan Rize’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yemek

muhlama

Muhlama

Ayder Yaylası’nda birçok lokanta ve restoran imkânları da bulunmaktadır. Yörenin meşhur yemeklerinin tadına bakabilir, lezzetli çayını yudumlayabilirsiniz. Başlıca yiyecekleri olan; Muhlama ve Ayder Balı’nın tadına bakmayı unutmayınız.

En Ucuz Rize Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.