Bağışıklığınızı Güçlendirmeye Yarayan 5 İçecek

Pandemi döneminde herkes kendini doğal yöntemlerle güçlendirmeye, dirençli hale getirmeye çalışmıştır. Özellikle evlerimizde yaptığımız bitki çayları bu yöntemlerin başında gelmektedir. Hem bağışıklığınızı güçlendirmek hem de lezzetli tatlar denemek için bu içecekleri denemelisiniz. Özellikle de dünyaca yaşadığımız bu pandemi sürecinde bizlere çok fazla etkisi olan yiyecek ve içecekler oldukça önem arz etmektedir. Öğünlerimize farklılık katmak ve özellikle de vücut direncimizi arttırmak için evimizde kolay bir şekilde yapabileceğimiz içecekler vardır. Bu içecekler sayesinde vücut direncimiz artmakta ve hastalıklarla daha kolay baş etmekteyiz. Gelin hep birlikte vücudumuzun direncini güçlendiren içeceklerin tariflerine bakıp, bilgi alalım.

Golden Milk

Öncelikle içeceğimiz için gerekli olan bütün malzemeler büyük bir tencerede hazırlanmaktadır. Daha sonra orta dereceli bir ateşte kaynatılarak hazırlanmaktadır. Çok fazla fokurdamaması içeceğimizin önemli püf noktalarından biridir. Sütü hafif kaynattıktan sonra içerisine aktarılmaktadır.  Özellikle badem sütü kullanılmaktadır. Zerdeçal, tarçın ve zencefil kullanılan içeceğimiz oldukça enerji verecek ve sizlere direnç katacaktır. Golden milk çok fazla tercih edilen içeceklerden biridir. Sizler de pandemi döneminde vücudunuz için ek takviyeler yapmak isterseniz bu içeceği yapıp, içebilirsiniz.

Pamuk Prenses

İçerisine eklenecek olan elmaların iyi bir şekilde yıkanıp eklenmesiyle yapılmaktadır. Kabukları ve çekirdekleri de ilave edilmektedir. Ayrıca elmaların yarım ay şeklinde doğranması da önemli bir özelliğidir. Bir tencerenin içine tarçın, kurutulmuş vişne, karanfil ve su eklenerek kaynatılmaktadır. Kaynayan su bir süre bekletildikten sonra sıcak bir şekilde tüketilmektedir. Vücut direncinizi güçlendirmek için ismi Pamuk Prenses olan bu ilginç içeceği deneyebilirsiniz.

Antioksidan Kırmızı

Özellikle rengi oldukça dikkat çekici olan bu içecek için kırmızı renk veren meyveler kullanılmaktadır. Pancar ve domates, o muhteşem rengi vermektedir. Pancar ve domatesin kabukları soyulduktan sonra bir sıkacağa atılmaktadır. İçerisine kapya biber, kırmızı lahana da eklenip güzelce sıkılır. Ardından toz chili biber eklenip servis edilmektedir. Bekletilmeden tüketilmesi önerilen bu içecek vücut direncinizi arttıracak bir özelliğe sahiptir.

Zencefil Çayı

Her türlü hastalığa iyi geldiği bilinen zencefil elbette ki bağışıklı konulu bu yazımızda da yer almaktadır. Bu çayın içerisinde her zamanki baharatlar dışında roka ve su teresi yer almaktadır. Ananas, roka, tere, elma ve zencefil karıştırılarak yapılmaktadır. Blenderdan geçirilerek servis edilir. Vücut direncinizi arttırmak ve farklı tatlar denemek için bu içeceği yapıp, içebilirsiniz.

Ayvalı Adaçayı

Özellikle ayvaların kabuklarını soymadan ve çekirdeklerini çıkarmadan yapılması önemli püf noktalarından biridir. Büyük parçalar alinde tencerede kaynatılmaktadır. Tarçın, karanfil ve kakule eklenerek hazırlanmaktadır. Üzerine eklene su ile kaynatılmaktadır. Ayvaların kokusu yayıldıktan ve kaynadıktan sonra içerisine adaçayı eklenmektedir. 5-6 dakika kaynadıkta sonra da bekletilip, tüketilmelidir. İçerisine bal ekleyerek tatlandırarak tüketebilirsiniz. Özellikle pandemi sürecinde hepimizin sığındığı bitkiler, meyveler olmuştur. Bu çay da bunlardan biri olabilir ve sizlere direnç kazandırabilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.