Baharları Karadeniz Daha Güzel

Baharın gelmesi ile birlikte yem yeşil olmaya başlayan Karadeniz’de gezilmesi gereken birbirinden güzel yerler var. Bahar ayında Karadeniz’e yolunuz düştüyse aşağıda sizler için yaptığımız listeye göz atmanızda fayda var.

Sümela Manastırı, Trabzon

Trabzon’a gelip bu tarihi yapıyı görmeden giderseniz; Trabzon’a gelmiş sayılmazsınız. Sümela Manastırı’nın her odasında farklı bi’ tarih yatıyor. Tarihi ve mimari olarka önemi büyük olan bu manastıra doğal güzellikler de eşlik ediyor. Orada bulunan Çoşandere’nin sesi insanı mest ediyor. Manzara eşliğinde yürüyüş yapmak ve spor yapmak da keyif verici.

En Ucuz Trabzon Otobüs Bileti Al >>

Abant Gölü, Bolu

Bolu denilince akla ilk gelen yer Abant Gölü. Büyücü doğasıyla meşhur olan bu gölün çevresinde eğlence, dinlenme, spor, avcılık, piknik ve kamp alanları mevcuttur. Huzur bulabileceğiniz bi’ doğa harikası olan Abant Gölü, her mevsim gelinebilir.

Mençuna Şelalesi, Artvin

Doğası bozulmamış insan eli değmemiş ve yapılaşmanın olmadığı muhteşem bir yer. 1km civarında merdivenler bulunuyor.  Bu merdivenler dik ve sürekli yukarı doğru olduğu için rahatsızlığı olanlar için dikkatli olunması gerekiyor. Kesinlikle görülmeye değer şelale, gittiğinize değiyor.

Firtina Deresi, Rize

Rafting cenneti olarak adlandırılabilir. Rafting için ideal bir ortama sahip 3 değişik kulvarı var. Gözlerinize yeşillik banyosu, kulaklarınıza su senfonisi ve ruhunuza da huzur verir. Ayrıca  bir çok bitki türüne ev sahipliği yapan nadide bir doğa harikası diyebiiriz. Sonbahar çam ağaçlarının o eşsiz renk çümbüşü görülmeye değer.

Boztepe, Ordu

Batı Karadeniz’in muhteşem manzarasını Boztepe’den izleyebilirsiniz. Havası şehirden 1-2 derece daha soğuktur. Akşamı ayrı, gündüzü ayrı güzel. Bunun yanı sıra dürbün alırsanız iyi olur. Teleferik ile çıkılıyor.

Ayder Yaylası, Rize

Oksijen, temiz hava, huzur; doğanın tüm güzellikleri sanki biraraya toplanmış. Yeşil cennet birçok turiste ev sahipliği ediyor.

En Ucuz Rize Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.