Balıkesir'de Nerede Ne Yenir

Balıkesir’de Ne Yenir? Nerede Yenir? Balıkesir’in Yöresel Lezzetleri

Balıkesir’e seyahat için giden herkesin gezi anında aklına mutlaka “Balıkesir’de ne yenir? Balıkesir’de yemek nerede yenir? Balıkesir’de ne nerede yenir? Balıkesir’in en meşhur yemekleri neler?” gibi sorularınız için sizlere bir derleme yaptık. Merak ettikleriniz için sizlere hazırladığımız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Balıkesir mutfağının lezzetleri herkesin denemek istediği bir mutfaktır diyebiliriz. Balıkesir yöresinin etkisinin oldukça fazla görüldüğü bu mutfak, herkesin sevebileceği lezzetleri sunmaktadır.

Balıkesir’de Ne Yenir?

Balıkesir Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerler

Balıkesir sahip olduğu zengin kültürleri sayesinde aynı zamanda mutfağı ile de Ege yöresinin özelliklerini taşımaktadır.

Özellikle zeytinyağlılarıyla, otlu yemekleriyle ve et yemekleriyle oldukça ünlüdür.

Yörenin mutfak kültürünü birçok yaşam etkilemiştir. Biriken kültürel etkiler elbette ki mutfağa da çok fazla katkı sağlamıştır.

Gelin hep birlikte Balıkesir’de ne, nerede yenir sorularını cevaplayalım.

Sura

Sura, Balıkesir

Et yemekleri ile meşhur olan şehrimizin mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri de Sura’dır. Yemek kuzu ya da oğlak etinden yapılmaktadır. Adeta bir şölen yemeği olarak bilinmektedir. Bol etten yapıldığı için özellikle kurban bayramlarında yapılır. Pilav ve etin buluşmasıyla oluşur. İç pilavının içine kuzu ciğeri, çam fıstığı ve kuş üzümü eklenmektedir. Lezzetine lezzet katan baharatlarla da harmanlanmaktadır. Balıkesir’e gittiğinizde mutlaka bu yemeğin tadına bakmalısınız.

Balıkesir’de Sura Nerede Yenir?
Kanaat Lokantası

Kanaat Lokantası, Balıkesir

Yöresel lokanta kültürünün hâkim olduğu mekânda Balıkesir’in önemli yemeği olan sura özenerek yapılmaktadır. Çok sevilen ve tercih edilen bir yemek olduğu bilinmektedir. Balıkesir’e gittiğinizde Kanaat Lokantası‘na gidip keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Fiyatları bir tık yüksek olabilir ancak verdiğiniz paranın karşılığını alacağınız bir yer diyebiliriz.

Adres: Karesi Sokak, Balıkesir

Saçaklı Mantı

Saçaklı Mantı, Balıkesir

Geleneksel Türk mutfağının bilinen en meşhur yemeklerindendir. Balıkesir mantısına benzemektedir. Şehrin en ünlü mantısıdır. Balıkesir mantısından farkı daha pratik şekilde yapılmasıdır. Elde açılan yufkaların kızartılmasından sonra ince ince kıyılması mantıya değişiklik katar. Yufkalar kaynamış tavuk suyunun içine atılarak pişirilmektedir.  Görüntüsü saçak saçak olduğu için saçaklı mantı olarak bilinmektedir.

Balıkesir’de Saçaklı Mantı Nerede Yenir?
Sefo Mantı Taş Ev

Sefo Mantı Taş Ev, Balıkesir

Mantının asıl yeri olarak bilinir. Mantı yemek istiyorsanız ilk gitmeniz yer burası diyebiliriz. Oldukça uygun fiyatlara sahiptir. Haftanın tüm günleri sabah 10 akşam 10 arasında hizmet vermektedir.

Adres: Kuvayi Milliye Mahallesi, 344. Sokak, No: 17, Balıkesir

Balıkesir’de Kahvaltı Nerede Yenir? Balıkesir Kahvaltı Mekânları

Balıkesir’de Kahvaltı Nerede Yenir? Balıkesir Kahvaltı Mekânları

Türkiye’nin büyük kentlerinden biri olan Balıkesir’de özellikle ilçelerinde yaz aylarında turistlerin de fazla olmasıyla birlikte çok sayıda ve ilgi çekici şekillerde hizmet veren kahvaltı yerleri gün geçtikçe artmaktadır. Şehrin kendine has lezzetlerinin yer aldığı kahvaltı sofraları oldukça fazla tercih edilmektedir. Balıkesir’de kahvaltılarınızı keyifle yapabileceğinizin garantisini veriyoruz. Balıkesir’de kahvaltı yapabileceğiniz mekânlar oldukça fazladır. Biz de sizler için bu mekânları listeledik.

  • Mahal Restaurant
  • Ayşavkı Simit Bahçesi
  • Gustavia Restaurant

Balıkesir’de Fast Food Nerede Yenir?

Balıkesir’de Fast Food Nerede Yenir?

Balıkesir’in yöresel lezzetlerinin yanında kendi isteklerinize göre fast food yiyebileceğiniz yerler de vardır. Yöresel yemeklerin sunulduğu lokantalar dışında fast food hizmeti veren mekânlar da vardır. Biz de sizler için Balıkesir’de ki fast food mekânlarını listeledik. Fast food keyfinizi rahatlıkla bu mekânlarda yapabilirsiniz.

  • Nermin Hanım Zeytinliği
  • Köfteci Yusuf
  • Burger King
  • Meşe Dürüm

Balıkesir’de Et Nerede Yenir?

Balıkesir’de Et Nerede Yenir?

Balıkesir seyahatinizde yemek tercihinizi et yiyerek kullanmak istiyorsanız şehir içerisinde keyifle yemek yiyebileceğiniz birçok nokta yer almaktadır. Et konusunda oldukça iyi olan Balıkesir’de elbette ki mükemmeller et yemekleri yiyebilirsiniz.  Et konusunda sizlere iyi ki gelmişim dedirtecek lokantalar yer almaktadır. Sizler için derlediğimiz restoranlardan dilediğiniz gibi yemek yiyebilirsiniz.

  • Öz Kebabistan
  • Çınaraltı Köftecisi
  • Bal Badem
  • Aşçı Hilmi
  • Tahir Dürüm

Balıkesir’de Tatlı Nerede Yenir?

Balıkesir’de Tatlı Nerede Yenir?

Tatlı konusunda kendine has tatlısı olan Balıkesir’de yemek sonrası veya gün içerisinde tatlı yiyebileceğiniz birçok mekân bulunmaktadır. Özellikle höşmerim ile meşhur olan Balıkesir’de mutlaka höşmerimin tadına bakmalısınız. Balıkesir’de tatlı yiyebileceğiniz mekânları sizler için derledik.

  • Alsancak Unlu Mamülleri
  • Tütüncüoğlu Baklava
  • Bal Badem Yeşilli
  • Gökeroğlu
  • Özen İş Höşmerim
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.