Başkent Ankara’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Başkentimiz Ankara, konumu dolayısı ile Türkiye’nin merkezinde bulunur ve bu coğrafi özelliği sayesinde Anadolu yemek kültürünün bin bir çeşit lezzetini içinde barındırır. Döneri, tandırı, kebabı ve yöreye ait yemekleri ünlü olmakla birlikte, şehirde her zevke ve her keseye uygun yeme içme alternatifi sunan mekanlar mevcuttur. Bu mekanların bazılarını yalnızca gerçekten Ankaralı olan ve orada yaşayanlar bilirler. Bazı yerler de şehir çapında, lezzetli ve kaliteli hizmet anlayışları sebebi ile ün kazanmıştır.  Elbette et yemekleri ağırlıklı bir mutfak kültürüne sahip olan Ankara, ziyaretçilerine karasal iklimin özelliğine uygun bir lezzet harmanı sunmaktadır. Bu yiyecekler son derece sağlıklı ve doğal olmakla birlikte, kalori hesabı yapanlar bir süre de olsa bu alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kalabilirler. İşte bu alternatiflerden en çok duyulan ve tercih edilenler!

SAÇ KAVURMA:

sac-kavurma

Genellikle Güneydoğu yöresi mutfağına ait bir yemek olan saç kavurma, Ankaralılar tarafından da oldukça sevilmekte ve tüketilmektedir. Fast food tarzı yiyecekler arasında kendine özgü bir havaya sahip olan saç kavurma, Tavacı Recep Usta mekanında çok daha lezzetli bir hale gelmektedir. Gördüğü yoğun ilgi üzerine İzmir ve İstanbul’da da şubeleri olan bu yer, birbirinden lezzetli tabakları ve taze yeşillikleri ile damaklarda ayrı bir tat bırakıyor.

KEBAP:

kebap

Et ve et yemeklerini seven Ankara, yeme içme mekanlarında müşterilerine en taze et ürünlerini sunuyor. Özellikle kebap çeşitleri ile ünlü Çukurağa Sofrası, bu konuda hünerli ellerini konuşturuyor ve kebap yemeye gelenlere adeta görsel bir şov sunuyor. Buraya geldiğinizde Menekşe Kebabı istemeyi, soğanlı kebabının tadına bakmayı, yaprak sarmasından tatmayı unutmayın. Emek semtinin Bosna Hersek Caddesi’nde yer alan bu enfes yerde yemeğinizi bitirdikten sonra irmik helvasının tadına bakmayı da sakın unutmayın.

Başkent Ankara’ya En Ucuz Otobüs Biletlerini Listeleyin  »

YÖRESEL KAHVALTI:

kahvalti

Türk kahvaltısının dünyaca ünlü olmasının sebeplerinden en önemlisi, organik ve taze ürünler sunmasıdır. Peynirinden yumurtasına, kurutulmuş etinden zeytinine, sütüne kadar her ürün taze ve lezzetli olmalıdır. Durum böyle olunca Ankara’ya gelip de İç Anadolu bölgesinin doğal kahvaltılık ürünlerinin tadına bakmadan bu şehirden dönülmez. Zenger Paşa Konağı sizlere mükellef bir Ankara kahvaltısı sunarken hem güne iyi başlarsınız hem de bu eski konağın konuşan duvarlarında zamanı durdurabilirsiniz. Ulus semtinde bulunan bu konakta kahvaltı haricinde Ankara’ya özgü lezzetli yöresel yemeklerin de tadına bakabilirsiniz. Tava, döner ve kazan kavurması en çok sipariş verilen yemekler arasındadır.

ET YEMEKLERİ:

ankara-et-yemekleri

Son yılların en gözde mekanlarından biri olan ve lezzetli et yemekleri ile başkent Ankara’da yemek yemeyi seven herkese hitap eden bir restaurant olan Butcha Restaurant keyifli bir akşam yemeği yemek isteyenlerin, yıldönümü ya da özel günlerde yemeğe gitmek isteyenlerin başlıca mekanlarından biri haline gelmiştir. Üstelik sadece et yemekleri değil restaurant tarzı gurme hamburger sevenlerin de sıkça uğradığı bir yer olan restaurantta karnınızı doyurabilir, sizler için sunulan başlangıçların tadına bakabilirsiniz. Popüler mekanlardan biri olan bu restauranta uğramadan Ankara’dan ayrılmayın.

BALIK SEÇENEKLERİ:

balik-yemekleri

Ankara’da deniz olmasa da oldukça lezzetli ve kaliteli bir deniz ürünleri restaurantı mevcuttur. Trilye bu konuda hem özenle hazırlanmış lezzetli mezeleri hem de taze balık ve deniz ürünü alternatifleri ile balık severlerin memnuniyetini kazanmıştır. Gerek servis kalitesi gerekse, sunumlarındaki görsel zenginlikle de adından söz ettiren mekan, yaz kış bu hizmetini sürdürmektedir. En çok tercih edilen lezzetlerden olan kofana ve lakerda seçeneklerini mutlaka denemelisiniz. Elbette Türkiye’de hemen her yerde olduğu gibi balık restaurantlarında da değişen balık seçeneklerine göre fiyatlandırılma yapılmakta ve içki servisi ile birlikte bu fiyatlar katlanmaktadır.

DÖNER LEZZETİ:

yaprak-doner

Ankara oldukça lezzetli döner menüleri ile de ünlüdür. İç Anadolu yöresinin havasını taşıyan lezzetli etleri sayesinde döner alternatifleri de oldukça ilgi görmekte ve sevilerek yenilmektedir. Birbirinden leziz döner mekanlarına sahip şehirde Özler Döner oldukça popüler bir isim haline gelmiştir. Lezzetli döner ürünü seçenekleri ve hızlı servisi ise, hem çalışan kesim hem de öğrenciler tarafından tercih edilerek sevilen bu mekana şehir dışından gelen ziyaretçiler de sıkça uğramaktadırlar. Birçok şubeye sahip olmasına rağmen Etlik semtindeki merkez şubesi ilk açıldığı günden beri kalabalık ve popülerdir. Özellikle pilav üstü döneri, sumaklı soğan tabağı ve mevsim salatası sizlerin lezzetli bir öğle yemeği yemiş olmanızı sağlar.

ANKARA YELKEN KULÜBÜ:

Görüldüğü üzere bir şehirde yelken kulübü olması için denize ihtiyaç yoktur. Ankara’da bu özel şehirlerden biridir. Ankara Yelken Kulübü ziyaretçileri burada birbirinden lezzetli balık ürünlerinin ve mezelerin tadına varabilirler. Özellikle Ege yöresi ve Ege kıyılarına özgü mezelerindeki başarısı ile dikkatleri çeken kulüp, diğer balık restaurantlarına göre de daha uygun fiyatları ile de tercih edilen ve sevilen bir kulüptür. Görsel anlamda da son derece kaliteli bir hizmet veren Ankara Yelken Kulübü, şık dekorasyonu ve özenle seçilmiş müzikleri ile elit bir ortam yaratıyor. Kutlama yapmak isteyenlerin başlıca duraklarından biri olan Ankara Yelken Kulübü’ne mutlaka gitmeli ve balık menüsünün tadına bakmalısınız.

ANKARA’YA ÖZGÜ TATLAR:

patlican-kebabi

Hem lezzet hem de ortam ve atmosfer olarak kendinizi evinizdeymişsiniz gibi hissedebileceğiniz bir mekan olan Hacı Arif Bey restaurantı et yemeklerindeki başarısı ile damak zevkinizi şenlendiriyor. Servis ve temizlik kalitesindeki özen burayı ayrıcalıklı bir restaurant haline getiriyor. Bu konuda deneyimli, ilgili ve güler yüzlü garsonları tebrik etmekte fayda var. İşletme anlayışındaki profesyonellik hem menüye hem de çalışanlara yansıdığı için, ziyaretçiler de son derece mutlu bir şekilde buradan ayrılıyorlar ve Ankara’ya her geldiklerinde yeniden uğrama şansı yaratıyorlar. Güneydoğu Anadolu bölgesine özgü yöresel yemekler çok iyi servis edildiği gibi Ankara’ya has özel tatları da bu sıcak restaurantta bulabilirsiniz.

ÖZBEK TATLARI:

Damak tadı olarak Türk mutfağı ile benzerlikler taşıyan Özbek mutfağı, Ankara’da da kendine özel bir yer bulmuştur. Mezelerindeki ve ara sıcaklarındaki zenginlik bu mutfağı tatmak isteyenleri mutlu edecektir. Özellikle Özbek pilavı şahane lezzeti ile mutlaka denenmeli.

En Ucuz Ankara Uçak Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.