Bayramda Gezilecek Yerler: 20 Harika Öneri

Bayram tatillerinizi en güzel şekilde değerlendirmeniz için Biletall.com olarak Türkiye’nin dört bir yanından bayramda gezebileceğiniz, eğlenebileceğiniz ve sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz yerleri sizler için derledik.

1. Miniatürk – Beyoğlu, İstanbul

Eğer bayram tatilinizde tercihiniz İstanbul’dan yana ise mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alan Miniatürk’e uğramalısınız. Türkiye’nin en önemli eserlerinin minyatürlerinin yer aldığı bu açık hava müzesi 60.000 metrekarelik alanda kurulmuştur. Müzede sergilenen eserler, orjinallerinin 1/25 oranında küçültülmüş minyatür hallerinden oluşmaktadır. Sergilenen toplamda 134 eserin 62 tanesi İstanbul’da, 59 tanesi Anadolu’da ve 13 tanesi ise şuan ülkemiz dışındaki Osmanlı topraklarında bulunan eserlerin minyatürleridir.

  • Miniatürk Ziyaret Saatleri

Miniatürk açık hava müzesi her gün saat 09:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

  • Miniatürk Giriş Ücreti

Müzeye giriş ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • Tam Bilet Ücreti: 10 TL
  • Öğrenci, Öğretmen, Askeri Personel giriş ücreti: 5 TL
  • Yabancı uyruklu ziyaretçi giriş ücreti: 20 TL
  • Miniatürk Ulaşım

Miniatürk’e şahsi araçları ile gelen ziyaretçiler için 500 araçlık  otopark bulunmaktadır. Şahsi araçları olmayanlar Eminönü, Mecidiyeköy, Şişli, Taksim, Topkapı ve Dolmabahçe’den belediye otobüsleri ile Miniatürk’e ulaşım sağlayabilirler. Metrobüs ile gelecek olan ziyaretçiler, Halıcıoğlu durağında inerek 41 ST belediye otobüsüne ve minibüslere binebilirler.

  • Miniatürk Adres

Örnektepe Mahallesi, İmrahor Caddesi No: 7/1 Beyoğlu – İSTANBUL Tel: 0 212 222 28 82

2. Pamukkale Travertenleri – Denizli

Bayram tatiliniz sessiz, sakin ve sağlık dolu geçsin istiyorsanız hemen Biletall.com’dan Denizli biletinizi alın ve Pamukkale planınızı yapmaya başlayın.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nin pek değerli yerleri arasında yer alan Pamukkale Travertenleri büyüleyici renk uyumu ve manzarasıyla dikkatleri her zaman üzerine çekmektedir.

  • Pamukkale Travertenleri Nasıl Oluştu?

Sizlere kısaca bilgi verelim. Travertenler bölgede bulunan sıcak suların bölgedeki kayalara akması ve kayaların da çökmesiyle oluşmuştur. Sularda bulunan kalsiyum ile karbonhidrat sebebiyle sıcak suların kayaların üzerine çıkmasıyla suyun içinde yer alan karbondioksit ve karbon monoksit uçarak travertenler biriktirir ve beyaz bir görünüm alır.

  • Pamukkale Travertenleri’ne Giriş Ücreti

Hierapolis Antik Kenti ve Antik Havuz aynı alanda bulunmaktadır bu alana giriş ücretlidir. Müze kart sahibi olanlar ücretsiz girerken müze kartınız yoksa giriş ücreti 80 TL’dir. Termal havuzlar sayesinde her mevsim yüzmek mümkündür. Yanınıza mayo ve havlu almayı unutmayın.

  • Pamukkale Travertenleri Nerede?

Pamukkale Travertenleri Denizli’ye 16 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Denizli şehir merkezinden her yarım saatte bir minibüs seferi bulunmaktadır. Şahsi araçla ulaşım sağlayacak ziyaretçiler Denizli merkezden D585 yolundan kuzeye doğru ilerleyerek tabelaları takip ederek kolaylıkla bulacaktır. Denizli, İzmir’e 230 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve her gün düzenli olarak otobüs ve tren seferleri düzenlenmektedir. Denizli otobüs bileti için seferlere Biletall.com’dan hızlıca bakabilir biletinizi alabilirsiniz.

3. Salda Gölü – Burdur

‘’Türkiye’nin Maldivleri’’ olarak bilinen Salda Gölü,  aynı zamanda Türkiye’nin en derin gölü ünvanına sahiptir. Eğer turkuaz sular sizi mutlu ediyor, içiniz huzurla doluyorsa düşünmeden Burdur biletinizi Biletall.com’dan alıp seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Bembeyaz kumsalı, berrak suyu ve tertemiz havası sizlere gerçek bayram tatilini yaşatacaktır. Kamp yapmayı da seviyorsanız sizin için kaçırılmayacak bir fırsat. Kamp imkanları bulunan gölde, ulusal düzeyde öğrenci ve turist kampları gerçekleşmektedir.

Salda Gölü sit alanı ilan edildiği için yapılaşma ve betonlaşma yasaktır. Doğanın ve gölün bozulmaması açısından çok önemli bir adımdır. Bu sayede alanın doğallığı bozulmamaktadır. Bakir güzelliği bozulmayan ender yerler arasında yer almaktadır. Burası günümüzde de çok bilinmediğinden saklı cennet diyebiliriz.

  • Salda Gölü Nerede?

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alıyor. Göl ilçe merkezinden 4 kilometre uzaklıkta olup, ulaşım yaklaşık 5 dakika sürüyor. Burdur merkeze 75, Isparta merkeze 106, Denizli merkeze ise 83 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

4. Olimpos – Kumluca, Antalya

Olimpos, Akdeniz Bölgesi’nde doğa tatili yapmak için en uygun yerler arasında yer almaktadır. Akdeniz sahili boyunca yeşiller içinde bulunan el değmemiş plajı ve ağaçtan evlerde konaklayabileceğiniz yerler, kamp alanları, dalış alanları, tırmanış yerleri ve daha bir sürü aktivite yapabileceğiniz birçok alanlar bulunmaktadır.

Olimpos, dönem içinde yerli ve yabancı sayısız turisti ağırlamaktadır. Daha çok genç kısmın tercih ettiği Olimpos’ta akşamları sahilde ateşler yanmakta, insanlar etrafında müzik dinlerken bir yandan da sohbet etmektedir. Sahilin simgesi caretta caretta kaplumbağalarıdır. Sahilin sona erdiği kısımda kaplumbağaların yumurta yerleri bulunmaktadır. Eğer şanslıysanız kaplumbağaları görebilirsiniz J Kaplumbağaların neslinin tükenmemesi açısından bölge sit alanı ilan edilmiştir. Burada ziyaretçilerin dikkatini  Olimpos ’un sönmeyen ateşi olarak da bilinen Yanartaş çekmektedir. Olimpos’a gelip Yanartaş’ı görmeden dönmeyin.

  • Olimpos Nerede?

Antalya merkez ile Olimpos Plajı arasındaki mesafe 85 kilometredir. Antalya-Kumluca Karayolu’nu kullanarak ulaşılan Olimpos’a, Antalya’dan özel araçla ulaşmak için Kemer istikametinde ilerleniyor. Kemer ve Tekirova’yı geçtikten sonra önce Çıralı sonra da Olimpos tabelaları görünüyor. Aynı zamanda Antalya merkezden çok sayıda firmanın Olimpos’a transfer hizmeti bulunuyor.

5. Abant Gölü – Abant, Bolu

Türkiye’nin tabiat harikaları arasında yer alan Abant Gölü 1350 metre yüksekliğe sahip dağların ortasında oluşmuş doğal göldür. Gölün etrafında ağaçların yanı sıra yürüyüş alanları, bisiklet yolları ve piknik alanları bulunmaktadır. Doğa içinde güzel vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler için her şey fazlasıyla düşünülmüştür. Gölün keyfini, temiz havasını ve yeşil ve mavinin buluşmasını faytonlarla turlayarak çıkarabilirsiniz. Bayramın stresinden uzaklaşmak ufak kaçamak yapmak için güzel bir noktadır.

  • Abant Gölü Giriş Ücreti 2020
  • Yayalar için 7 TL
  • Motosikletler için 14 TL
  • Otomobiller için 21 TL
  • Otobüsler için 112 TL
  • Abant Gölü Nerede?

Bolu’nun 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları üzerinde yer almaktadır. Abant Gölü İstanbul’a 258, Ankaraya ise 225 km uzaklıkta bulunmaktadır. Eğer göle özel aracınızla gidecek iseniz İstanbul-Ankara arasındaki TEM otoyolunu takip ederek, Bolu’ya varmadan hemen önceki Abant çıkışından otobandan ayrılmanız gerekmektedir. Bolu’dan da Abant’a minibüs veya taksiyle ulaşabilirsiniz.

6. Büyükada – İstanbul

Büyükada, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgilerini üzerine çekmektedir. Tarihi yerleri kadar renk saçan sokakları ile de dikkat çeken Büyükada yeşillerin arasında maviyi izleyebileceğiniz harika bir noktadır. Bayramda kaçamak yapmak için  mükemmel bir tercih olacaktır. Şehrin gürültüsünden uzak dalga ve kuş seslerini dinleyerek ruhunuzu dinlendirebilir aynı zamanda faytona veya bisiklete binerek adayı keşfedebilirsiniz. Büyükada’da nereler gezilir diyorsanız Aya Yorgi Kilisesi, Rum Yetimhanesi ve Adalar Müzesi’ni gezebilirsiniz. İsterseniz denize girebilir ya da adanın tepesine çıkarak yeşilliklerin arasında kaybolabilirsiniz. Büyükada’da fotoğraf çekinmek için harika yerler  bulunmaktadır, fotoğraf çekinmeyi unutmayın.

  • Büyükada’ya Nasıl Gidilir?

Büyükada, Marmara Denizi’nde bulunan Prens Adaları’nın en büyüğüdür. Büyükada’ya İstanbul şehir hatlarının seferleri yanında, İstanbul Deniz Otobüsü, Mavi Marmara, Prens Tur, Dentur, Turyol firmaları düzenli olarak sefer düzenlemektedir. Bostancı ve Kabataş iskelelerinden deniz otobüslerine binebilirsiniz.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

7. Alaçatı – İzmir

Alaçatı, İzmir’in tatil beldeleri arasında yer almaktadır. Çeşme ile sınır komşusu olan Alaçatı; bayram tatilini renklendirmek, canlandırmak ve hızlandırmak isteyen kişilerin tercihleri arasında yer almaktadır. Rengarenk sokakları ve tertemiz plajları ile göz önünde bulunan Alaçatı, otantik mekanlarla ve Begonvil çiçekleriyle dolup taşmaktadır.  Alaçatı denildiğinde akla sörf, rüzgar, taş evler, değirmenler, gece hayatı, dar sokaklar ve damla sakızlı dondurma gelmektedir. Alaçatı nerede dediğinizi duyar gibiyim, İzmir’in bir ilçesi olan Alaçatı’ya gitmek istiyorsanız İzmir uçak biletinizi Biletall.com’dan alabilirsiniz.

  • Alaçatı’ya Ulaşım

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Alaçatı arası 85 kilometre mesafededir  ve araçla yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Havalimanından kalkan Havaş servisleriyle 25 TL karşılığında Çeşme Otogarı’na gitmek mümkün. Otogardan taksiyle Alaçatı’ya ulaşılabiliyor. İzmir merkez ile Alaçatı arası yaklaşık 80 kilometre, Çeşme ile Alaçatı arası ise 10 kilometredir. Alaçatı’ya gelmişken Çeşme’ye de uğramanızı tavsiye ederiz.

8. Saklıkent – Fethiye, Muğla

15 yıl önce bir keçi çobanı tarafından keşfedilmiştir Fethiye’nin doğal güzelliği Saklıkent Kanyonu. Müşterilere hizmet verilen restoranlar bulunmaktadır. Kanyon yüksek kayalıkların arasında bulunan 18 kilometrelik bir derinliğe sahiptir. Bu uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kanyonu olma özelliği taşıyor.

  • Saklıkent’te Neler Yapılır?

Saklıkent’te engebeli yollarda yürüyebilir  veya kendinizi çılgın sular arasına atarak rafting yapabilirsiniz. Kayaların üzerinden geçerken düşmemeniz için lastik ayakkabılara ihtiyacınız var. Bu ayakkabıların ücreti ise 5 – 15 Türk Lirası arasında değişiyor.  Yorgunluğunuzu atmak için yemek yiyip üstüne kahve ile gezinizi sonlandırabilirsiniz.

  • Saklıkent Kanyonu’na Giriş Ücreti

Yetişkinler için 9 Türk Lirası. Fakat öğrenciler için 4,5 Türk Lirası tutarında ücret alınıyor.

  • Saklıkent Nerede?

Hem Antalya Hem Muğla il sınırları içerisinde yer almaktadır. Saklıkent Kanyonu , Saklıkent Milli Parkı’nın en bilinen yeridir.  Eşen Çayı’nın kollarından birisinin kaynağını barındırmaktadır. Saklıkent; Fethiye’ye 47, Kaş’a 64 Antalya’ya 200 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

9. Manavgat Şelalesi – Manavgat, Antalya

Antalya’da bulunan Manavgat Şelalesi, ülkemizin en önemli ve en güzel şelaleleri arasında yer almaktadır. Antalya’da gezilecek yerler arasında yer alan Manavgat Şelalesi’nin giriş ücreti 6 TL’dir. Fiyatta döneme göre ufak değişiklikler olabiliyor.

  • Manavgat Şelalesi’nde Neler Yapılır?

Şelalenin bulunduğu alanda yemek yiyebileceğiniz restoranlar,  sıcak ve soğuk şeyler içebileceğiniz kafeler bulunmaktadır. Şelalede rafting yapabilir, jeepler ile safarilere katılabilirsiniz. Manavgat Şelalesi’nde; araç otopark yerleri, lavabolar bulunmaktadır. Aynı zamanda hediyelik eşya ve büfe gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler de bulunmaktadır.

  • Manavgat Şelalesi Nerede?

İstanbul’a 800, Ankara’ya ise 622 kilometre uzaklıktadır. Antalya merkez ile Manavgat Şelalesi arası 76 kilometredir. Ayrıca şelale Antalya Havalimanı’na 60 kilometre mesafededir. Şelaleye ulaşım oldukça kolaydır.  İster şahsi aracınızla isterseniz de otobüsler ile şelaleye ulaşım sağlamak mümkündür.

10. Sultanahmet Camii – Fatih, İstanbul

Bayramda yolunuz İstanbul’a düşecekse Sultanahmet Camii’ni ziyaret etmeyi  unutmayın. 17.yüzyılda inşa edilip klasik mimarinin son büyük eseri olan eser, Sultan I. Ahmet’in isteği ile yapılmış olup, Sedefkâr Mehmet Ağa’nın mimarlığını konuşturduğu bir başyapıt niteliği taşır. Temelini bizzat padişah 1. Ahmet kendisi atmıştır. Padişahın, temelin atılacağı yere vurduğu kazma halen Topkapı Sarayı’nda sergilenmektedir. Avrupalılar tarafından Mavi Camii(Blue Mosque) olarak adlandırılmasının nedeni caminin yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle işlendiği, kubbelerdeki işçiliğin ise mavi kalem işçiliği olmasıdır.

  • Sultanahmet Camii Giriş Ücreti

Sultanahmet Camii’ne giriş ücretsizdir.

  • Sultanahmet Camii Nerede?

İstanbul’da gezilecek yerler arasında en başlarda gelen mimari yapı, Tarihi Yarımada olarak da adlandırılan Fatih ilçesindedir. Sultanahmet Camii’ne ulaşmak için en kolay yol, Tarihi Yarımada’dan da geçen Bağcılar- Kabataş Tramvay Hattı’nı kullanarak gelmektir. Şahsi araçla gelmek park yönünden sıkıntı çıkaracağı için araçlarınızı Eminönü’ne koyarak tramvayla camiye ulaşabilirsiniz. İstanbul Atatürk Havalimanı uçak biletinizi Biletall.com’dan alarak İstanbul seyahatinize adım atabilirsiniz. Edirne-Atatürk Havalimanı yönünden gelecek ziyaretçiler metroyu kullanarak Yusufpaşa durağında inip tramvay hattına rahatlıkla geçiş yapabilirler.

11. Belgrad Ormanı – Sarıyer, İstanbul

İstanbul’un akciğeri olarak bilinen Belgrad Ormanı tam bir hazine niteliğindedir. Şehrin kenarında sakin kalan nadir yerlerdendir. Bayramda İstanbul’un gürültüsünden ve stresinden kaçmak için en güzel noktalardandır. Adeta oksijen kaynağı olan bu ormanda yeşillerin arasında kaybolarak sevdiklerinizle yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir ve bisiklet sürebilirsiniz.

  • Belgrad Ormanı Giriş Ücreti

Belgrad Ormanı’na yaya olarak girmek 4 TL, araçla girmek 10 TL iken, servis girişi de 35 TL’dir.

  • Belgrad Ormanı Nerede?

Belgrad ormanına gitmek için Maslak – Sarıyer yolu üzerinden sol tarafta bulunan ‘Bentler’ tabelasından içeriye doğru yönelin. Yola düz devam ettikten sonra Belgrad Ormanı’nda olacaksınız.

Adres: Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği – Bahçeköy Orman Fidanlığı Bahçeköy / Sarıyer  Tel: 0212 226 13 14

12. Sümela Manastırı – Maçka, Trabzon

Sümela Manastırı halk arasında Meryem Ana olarak anılmaktadır. Maçka ilçesinin Altındere köyünün sınırlarında yer alan Altındere Vadisi’ne sahip Karadağ’ın eteklerindeki  kayalıklara kurulmuştur.

  • Sümela Manastırı Hikâyesi

Rivayetlere göre  manastırın yapılışının 365-395 yılları arasında olduğu söylenmekte. İnanışa göre iki rahip aynı gece aynı rüyayı görmektedir. Rüya ise şöyle; rüyada Hz. İsa ve Hz.  Meryem tarafından bir manastır yapmaları söylenir. İki rahip birbirinden habersiz olarak söylenen yere gittiğinde karşılaşır. Bunun bir işaret olduğuna inanan rahipler manastırı beraber yapmaya başlarlar.

  • Sümela Manastırı Giriş Ücreti

Sümela Manastırı giriş ücreti 50 TL’dir. Müze kart geçerlidir.

  • Sümela Manastırı Nerede?

Sümela Manastırı’na gitmek için Maçka’dan kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.

Adres: Altındere Mahallesi, Altındere Vadisi, 61750 Maçka/Trabzon

13. Balıklı Göl – Eyyübiye, Şanlıurfa

Şanlıurfa’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Balıklı Göl, Şanlıurfa’nın merkezinde bulunmaktadır. Balıklı Göl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Derinliği 3-5 metre civarındadır.  Gölün içinde hikayelere  konu olan sazan balıkları yaşamaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilmektedir ve yenilmez.

  • Balıklı Göl Hikayesi

Nemrut’un halkı zorlayarak putlara taptırmasını gören Hz. İbrahim, insanlara putların Allah olmadığını söyler. Bir gün sarayın putların olduğu bölümüne giren Hz. İbrahim bir balta yardımıyla tüm putları parçalar. Buna sinirlenen Nemrut, Hz. İbrahim’in yakılmasını emreder. Her yerden toplanan odunlar Halil-ür Rahman Gölü’nün bulunduğu yerde yığılarak büyük bir ateş yakılır. Sarayın iki büyük sütünü arasından gerilerek fırlatılan İbrahim ateşin ortasına düşer. Düşer düşmez ateş göle odunlar ise balıklara dönüşür.

  • Balıklı Göl nerede?

Şehrin her yerinden Balıklı Göl’e ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Başka şehirlerden düzenlenen otobüs veya uçak seferleri ile ulaşabilirsiniz. Şanlıurfa; İstanbul’ a 1263, Ankara’ ya 810, İzmir’ e ise 1251 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. En uygun Şanlıurfa biletleri Biletall.com’da.

14. Pokut Yaylası – Çamlıhemşin, Rize

Rize’deki yaylalar arasında en başta gelen yaylalardan olan Pokut Yaylası manzarası ve tertemiz havası ile ilgi çekmektedir bayramda nereye gidilir sorusuna cevap veren yerler arasında bulunan Pokut Yaylası’nda bayramda ister çadır kurarak kamp yapabilir isterseniz de otellerde konaklayabilirsiniz. Pokut Yaylası’nın rakımı 2050 metredir. Pokut Yaylası’na gelmişken hemen yanında bulunan Sal Yaylası’na da gidip günbatımını izlerken çayınızı yudumlayabilir, aynı zamanda yeşil alanda güzel anlarınızı ölümsüzleştirecek mükemmel fotoğraflar çekinebilirsiniz.

  • Pokut Yaylası Nerede?

Pokut Yaylası, Çamlıhemşin’den 21 kilometre, Kahve Çinçiva’dan ise yaklaşık 12.4 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yollar engebeli ve bozuk olduğu için 4X4 araçlarla çıkmanızı tavsiye ederiz. Aracınız yoksa önce Çamlıhemşin‘e ulaşmanız gerekecek. Buradan yaylaya çıkabileceğiniz araç bulabilirsiniz.

15. Cunda Adası – Ayvalık, Balıkesir

Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası, Ayvalık Koyu’nda yer almaktadır. 22 Ayvalık adasından birisi de Cunda Adası’dır. Gerek tarihi yapıtları gerekse doğal güzellikler bulundurmasından dolayı koruma altına alınan Cunda Adası’nda  Rum Ortodoks cemaatinden kalan birçok kilise ve manastır bulunmaktadır.

  • Cunda Adası Gezilecek Yerler

Aşıklar Tepesi, Yel Değirmeni ve Agios Yannis Kilisesi, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Tarihi Cunda Evleri ve tarihi kilise ve manastırlar bulunmaktadır. Birçok plaj ve kumsal bulunan adada denize girmek mümkündür. Kendinizi Cunda’nın berrak sularına bırakarak denizin tadını çıkarabilirsiniz veya tarihi sokaklarda yürüyebilirsiniz.

  • Cunda Adası Nerede?

Ayvalık, İstanbul’a 520 km, Ankara’ya 650 km, İzmir’e 150 km, Bursa’ya 185 km ve Balıkesir’e 125 km mesafede yer alıyor. Şehirler arası otobüsler ile Balıkesir’e kadar gelip buradan aktarma otobüsleri ile Ayvalık’a gelebilirsiniz. İstanbul’dan deniz yolu ile  gelmek isteyen ziyaretçiler de İDO feribotları ile Bandırma’ya gelerek oradan Ayvalık ve Cunda’ya ulaşabilirler. Ayvalık’a ulaştıktan sonra, yaklaşık 8 kilometrelik boğaz köprüsünü kullanarak veya tekne ile Cunda’ya ulaşmak mümkündür.

16. Nemrut Dağı – Kahta, Adıyaman

Adıyaman ilinde bulunan ve rakımı 2150 metre yükseklik de olan Nemrut Dağı, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almaktadır. Üzerinde bulunan anıtsal devasa heykeller, mimari kalıntılar, benzersiz manzarası ve antik mezar Nemrut Dağı’nı bu kadar değerli yapmıştır. Eski çağlarda dağın  hükümdarlığını yapmış olan Kommagene Kralı I. Antiochos, tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için  dönemin en görkemli kalıntılarını burada bırakmıştır. Var olduğu bilinen kral mezarı henüz keşfedilememiştir. Nemrut’a gelmişken muhteşem manzarasıyla gündoğumu ve günbatımını izlemenizi tavsiye ederiz.

  • Nemrut Dağı’na Nasıl Gidilir?

Nemrut Dağı’na ulaşım Karadut Köyü’ne kadar asfalt yol ile, daha sonra kilitli parke taşlı yol kullanılarak devam eder. Düzenlenen turlar uzun, normal ve kısa turlar olmak üzere üç şekilde yapılır.

17. Uzungöl –  Çaykara ,Trabzon

Bayram da kendinizi rahatlatacak yer arıyorsanız doğru adres Uzungöl. Yeşil vadilerin arasında yer alan Uzungöl, tertemiz havası ve çeşitli aktiviteleri ile sizi resmen deşarj edecektir. Yoğun geçen günlerin yorgunluğunu bayram tatilinde Uzungöl ’de atabilirsiniz.

  • Uzungöl ‘de Neler Yapılır?

Gölün etrafına çadır kurabilir, yürüyüş yapabilir veya bisiklet kiralayarak alanı keşfe çıkabilirsiniz. Genellikle yaz aylarında düzenlenen doğa yürüyüşlerine, ATV ya da jeepler ile safari turlarına katılabilirsiniz.  Ayrıca rüzgar elverişli ise profesyonel ekiplerle birlikte yamaç paraşütü yaparak Uzungöl’e yukardan bakma fırsatını yakalayabilirsiniz.

  • Uzungöl Nerede?

Trabzon şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 99 kilometre iken, Çaykara ilçe merkezine uzaklığı ise 19 kilometredir. Otobüs ya da uçakla gelecek olanlarsa Metro Turizm ve Ulusoy’un şehir merkezinden direkt olarak Uzungöl’e düzenledikleri seferler ile ulaşabilir.

18. Marmaris – Muğla

Ege’nin büyüleyici bölgelerinden birisi olan Marmaris,  birbirinden güzel koylara ev sahipliği yapmaktadır. Dönem içinde yerli ve yabancı turistin gözde yerleri arasında yer almaktadır. Masmavi denizinin yanı sıra geçmişe dayanan tarihi de bulunmaktadır. Canlı gece hayatı ile de göz önünde bulunmaktadır.

  • Marmaris’te Neler Yapılır?

Marmaris’in büyüleyici koylarını keşfe çıkabilirsiniz, tekne turlarına katılabilirsiniz, tarihi yerler hoşunuza gidiyorsa tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz, çeşitli ve eğlenceli doğa ve su sporları yapabilirsiniz. Tabi ki Marmaris’e gelmişken denize girmeden olmaz. Ayrıca hemen yanında yer alana Fethiye’yi de ziyaret edebilirsiniz.

  • Marmaris’e Ulaşım

Marmaris’e 3 şekilde ulaşma seçeneği vardır. Hava, kara ve deniz yolları ile Marmaris’e ulaşım mümkündür. Havayolunu tercih edecek kişiler Dalaman Havalimanı’nı tercih edebilirler çünkü Marmaris’e en yakın havalimanı Dalaman’dır. Ülkemizde bulunan büyük havalimanlarından direkt uçuşlar yapılmaktadır.

19. Efes Arkeoloji Müzesi – Selçuk, Muğla

Türkiye’nin en önemli açık hava müzeleri arasında en başta gelen Efes, Anadolu tarihinin kalıntısıdır. Binlerce medeniyeti ve milleti misafir eden Anadolu; 8 bin yıl öncesine dayanmaktadır.

  • Efes Antik  Kenti İçerisinde Neler Var?

Celsus Kütüphanesi, Antik Kent Tiyatrosu, Yamaç Evler, Kuretler Caddesi, Hadrian Tapınağı, Liman Caddesi, Herakles Kapısı’ndan, Trajan Çeşmesi, Agora ve Odeonlar bulunmaktadır.

  • Efes Antik Kenti’ne Giriş Ücreti

Efes’e giriş ücreti 40 TL’dir.

  • Efes Antik Kenti Nerede?

İzmir ile Selçuk arası 80 kilometredir. Bu mesafe minibüsle 1 saat, trenle ise 1 saat 15 dakika sürüyor. Antik kente en yakın havalimanı  İzmir Adnan Menderes Havalimanıdır. Havalimanı,  Efes’e yaklaşık 62 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

20. Kapadokya – Nevşehir

Kapadokya, 1985’ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer almaktadır. Kapadokya; doğası, tarihi ve efsaneleriyle, sanat, kültür, spor, eğlence ve romantizmi bir potada birleştirerek bambaşka bir ortam hazırlayan yerdir.

  • Kapadokya’da Neler Yapılır?

Büyüleyici gün doğumunu izlemenin tam adresidir. Sabahları düzenlenen balon turlarına katılarak gün doğumunu gökyüzünden izleyebilir ve muhteşem fotoğraflar yakalayabilirsiniz. ATV ile safari turları yapabilir, Peribacalarını ziyaret edebilirsiniz. Tarihi dokulara ve çeşitli müzelere de ev sahipliği yapmaktadır. Anadolu mutfağının kesişim noktası olan Kapadokya’da leziz yemekleri tadabilirsiniz. Sevdiklerinize hediyelik eşya alabileceğiniz birçok dükkan bulunmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Kapadokya Otobüs Biletini Bul »

  • Kapadokya Gezilecek Yerler

Chez Galip Çeç Seramiği Atölyesi, Güray Müze, Taş Köprü, Tahta Köprü, Saç Müzesi, Devrent Vadisi ve Zelve Açık Hava Müzesi başlıca yerlerdir.Kapadokya’ya gelmişken Ürgüp ve Avanos’u da ziyaret edebilirsiniz.

  • Kapadokya Nerede?

Kapadokya Nevşehir iline bağlı bulunmaktadır. Aksaray-Kayseri karayolu üzerinde ve Kırşehir-Niğde karayoluyla birleşen kavşakta yer alıyor. Nevşehir karayoluyla,  Kırşehir’e 91 km, Kayseri’ye 81 km, Niğde’ye 82 km ve Ankara’ya yaklaşık 280 km uzaklıkta bulunaktadır. Havayolu ile gelecek ziyaretçiler Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nı tercih etmeliler, kent merkezine 30 km uzaklıkta yer almaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.