Bilecik’te Ne Yenir Nerede Yenir? Bilecik’in Yöresel Lezzetleri

Bilecik’te Ne Yenir Nerede Yenir? Bilecik’in Yöresel Lezzetleri

Bilecik’e seyahat için giden herkesin gezi anında aklına mutlaka “Bilecik’te ne yenir? Bilecik’te yemek nerede yenir? Bilecik’te ne nerede yenir? Bilecik’in en meşhur yemekleri neler?” gibi sorularınız için sizlere bir derleme yaptık. Merak ettikleriniz için sizlere hazırladığımız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Bilecik mutfağının lezzetleri herkesin denemek istediği bir mutfaktır diyebiliriz. Bilecik yöresinin mutfakta etkisini fazlasıyla görmekteyiz.

Bilecik’te Ne Yenir?

Bilecik Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerleri

Bilecik sahip olduğu tarihi değerlerin yanında mutfağı ile de bilinmektedir. Yörenin mutfak kültüründe birçok yaşam etkili hale gelmiştir. Biriken kültürel etkiler elbette ki mutfağa da çok fazla katkı sağlamıştır. Gelin hep birlikte Bilecik’te ne, nerede yenir sorularını cevaplayalım.

Bıldırcın Kebabı

Bıldırcın Kebabı, Bilecik

Bilecik yöresinin bilinen en meşhur yemeklerindendir. Genellikle yöre halkı tarafından özel günlerde misafirlere has yapılan bir yemektir. Tütsülenen bıldırcınların içerisine sarımsak, karabiber ve tuz eklenerek tencerede pişirilmektedir. Sonrasında soğan, patates ve domates de eklenerek fırında tekrardan pişirilir. Oldukça lezzetli bir yemektir. Bilecik’e gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.

Bilecik’te Bıldırcın Kebabı Nerede Yenir?
Cennet Vadisi

Cennet Vadisi, Bilecik

Bilecik yöresine ait olan Bıldırcın Kebabını burada deneyebilirsiniz. Bıldırcın Kebabı yapılmasının sebeplerinden biri de o bölgede en çok bıldırcın avının yapılmasıdır. Oldukça lezzetlidir.

Adres: Eskişehir-Bilecik yolu üzerinde, 10. Km,  Baş köy Kalanlar Mevkii

Nohutlu Kebabı

Nohutlu Kebabı, Bilecik

Bilecik’te yiyebileceğiniz en çok tercih edilen yemeklerden biridir. Yufka, et ve nohudun birleşmesinden oluşur. Oldukça lezzetli bir yemektir. Islanmış yufkaların üzerine eklenen nohutlarla birlikte sizlere adeta bir lezzet şöleni sunmaktadır. Bilecik’e gittiğinizde bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

Bilecik’te Nohutlu Kebabı Nerede Yenir?
Ümit Kebap Salonu

Ümit Kebap Salonu, Bilecik

Et yemeklerinin oldukça fazla tercih edildiği Bilecik’te keyifle yemek yiyebileceğiniz bir mekândır. Nohutlu Kebabı burada yiyip, deneyebilirsiniz. Haftanın her günü sabah 10.00 akşam 21.30 arasında hizmet vermektedir.

Adres: Gazipaşa, Kurtul Sokak, No:14/B, 11000 Bilecik

Bilecik’te Kahvaltı Nerede Yenir? Bilecik Kahvaltı Mekânları

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Bilecik’te oldukça beğenilen kahvaltı yerleri yer almaktadır. Şehrin kendine has lezzetlerinin yer aldığı kahvaltı sofraları sizlere sunulmaktadır. Bilecik’te kahvaltılarınızı keyifle yapabileceğinizin garantisini veriyoruz. Bilecik’te kahvaltı yapabileceğiniz mekânlar oldukça fazladır. Biz de sizler için bu mekânları listeledik.

  • Cennet Vadisi
  • Acar Restaurant
  • Osmanlı Kahvaltı Salonu
  • Ümit Kebap Salonu

Bilecik’te Fast Food Nerede Yenir?

Bilecik’te Fast Food Nerede Yenir?

Bilecik’in yöresel lezzetlerinin yanında sizlere uygun veya tercihinize göre fast food yiyebileceğiniz yerler de vardır. Yöresel yemeklerin sunulduğu lokantalar dışında fast food yemeyi tercih edenlere uygun mekânlar da şehir içerisinde yer almaktadır. Biz de sizler için bu mekânları listeledik. Fast food keyfinizi rahatlıkla bu mekânlarda yapabilirsiniz.

  • Tıka Basa Fast Food
  • Fast Food Bahane
  • Özgün Fast Food
  • Pizza Pizza

Bilecik’te Et Nerede Yenir?

Bilecik’te Et Nerede Yenir?

Bilecik seyahatinizde yemek tercihinizi et yiyerek kullanmak istiyorsanız şehir içerisinde sizlere hizmet verecek birçok restoran yer almaktadır. Sizler için derlediğimiz restoranlardan dilediğiniz gibi et yiyebilirsiniz.

  • Ümit Kebap Salonu
  • Cıngılli
  • Tozman Restaurant
  • Cennet Vadisi
  • Dostlar Cağ Kebap Salonu
  • Tünel Restaurant

Bilecik’te Tatlı Nerede Yenir?

Bilecik’te Tatlı Nerede Yenir?

Bilecik’e gittiğinizde seyahatinize yemekten sonrası için birde tatlı keyfini eklemek istiyorsanız veya gün içerisinde tatlı yemeyi planlıyorsanız şehrin içerisinde sizler için birçok mekân bulunmaktadır. Biz de sizler için tatlı yiyebileceğiniz yerleri derledik.

  • Şelale Et Mangal & Restaurant
  • Hacı Baba Unlu Mamulleri
  • Edem Dondurma
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.