bitliste-ne-yenir-nerede-yenir-bitlisin-yoresel-lezzetleri

Bitlis’te Ne Yenir? Nerede Yenir? Bitlis’in Yöresel Lezzetleri

Bitlis’e seyahat için giden herkesin seyahat anında aklına mutlaka “Bitlis’te ne yenir? Bitlis’te yemek nerede yenir? Bitlis’te ne nerede yenir? Bitlis’in en meşhur yemekleri neler?” gibi sorularınız için sizlere bir derleme yaptık. Merak ettikleriniz için sizlere hazırladığımız bu yazımızdan faydalanabilirsiniz. Hayvancılığın oldukça fazla olduğu bu yörede daha çok et ürünleri tüketilmektedir. Doğal olarak da en çok et yemekleri ünlüdür. Mutfakta birbirinden lezzetli ve birbirinden ilginç yemekler bulunmaktadır.

Bitlis mutfağının lezzetleri herkesin mutlaka tadına bakması gereken yemeklerden oluşmaktadır. Daha çok doğu kültürünün hâkim olduğu mutfakta yiyeceğiniz yemeklerden oldukça fazla etkileneceğinizin garantisini verebiliriz.

Bitlis’te Ne Yenir?

Bitlis Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerler

Bitlis mutfağının yemeklerini pişirmek için iyi bir bütçeye sahip olmak gerekebilmektedir. Neredeyse her yemekte et tercih edilmesi bütçeyi etkilemektedir. Ayrıca yemeklerin zor olmasından dolayı da zaman oldukça fazla geçirilmektedir. Bitlis yöresinin yöresel lezzetlerini herkesin kendi mutfağında yapması zorlu olabilmektedir. Yörenin kendine has olan lezzetleri, baharatları olduğu için Bitlis’te yapımı daha kolay olur. Gelin hep birlikte Bitlis mutfağını inceleyip Bitlis’te ne, nerede yenir sorularını cevaplayalım.

Büryan Kebabı

Büryan Kebabı

Büryan, Bitlis ve Siirt’in ortak yemeklerinden biridir. Oldukça lezzetli bir yemektir. Özel bir yemek olmasının sebeplerinden biri de yöre halkının evinde bulunan tandırlarda pişmesidir. Genellikle Ramazan aylarında yapıldığı bilinen büryan senenin diğer aylarında da yapılabilmektedir. Ayrıca lezzetinin bu kadar iyi olmasının sebeplerinden biri de kuzu etiyle yapılmasından dolayıdır. Kuzu etiyle yapılıyor olması yemeğe ayrı bir tat katmaktadır.

Büryan Nerede Yenir?
Bitlis Büryan Salonu

Bitlis Büryan Salonu

Yörenin tüm yemeklerini sizlere lezzetli bir şekilde sunmaktadır. Özellikle isminden de belli olduğu gibi Büryan’ı oldukça meşhurdur. Çok kez tercih edilmektedir. Büryan yemek için bu restorana gidebilirsiniz. Haftanın her günü hizmet vermektedir.

Adres: Cumhuriyet Caddesi, 3. Sokak Tatvan/ Bitlis

Soğan Köftesi

Soğan Köftesi

Soğan köftesi halk arasında soğanlı küfte olarak bilinmektedir. Bitlis’te en çok tercih edilen köftelerden biridir. Köfte hazırlanırken özellikle börek yağı kullanılır. Börek yağı kullanılması yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Bu yüzden önemlidir. Ayrı bir lezzeti vardır. Ayrıca içerisine atılan sumak tozu da oldukça fazla lezzet katmaktadır. Bitlis’e gittiğinizde yemeniz gereken lezzetlerden biri de mutlaka soğan köftesidir.

Soğan Köftesi Nerede Yenir?
Muhittin Usta’nın Yeri

Muhittin Ustanın Yeri

Bu lokantada Bitlis’in özel olan bütün yemeklerini bulabilirsiniz. Yörenin meşhur yemeklerinin tadına bakmanız gereken yerlerden biridir. Soğan köftesi denemek istiyorsanız haftanın her günü hizmet veren Muhittin Usta’nın Yeri’ni ziyaret etmelisiniz.

Adres: Balıkçılar Sokak, No:21

Bitlis’te Kahvaltı Nerede Yenir? Bitlis Kahvaltı Mekânları

Bitlis’te Kahvaltı Nerede Yenir? Bitlis Kahvaltı Mekânları

Türkiye’nin sevilen şehirlerinden biri olarak bilinen Bitlis’te herkesin damak tadına uygun kahvaltı mekânları yer almaktadır. Sadece kahvaltı olarak hizmeti olmasa da genel olarak her lokantada kahvaltı servisi bulunmaktadır. Aynı zamanda da sadece kahvaltı hizmeti veren yerlerde vardır. Şehrin kendine has lezzetlerinin güzel bir şekilde sunulduğu kahvaltı sofraları sizlere oldukça iyi bir hizmet vermektedir. Bitlis’te kahvaltı yapabileceğiniz mekânlar oldukça çoktur. Gelin hep birlikte bu mekânlara bakalım.

  • Sina Cafe
  • Best Börek Kahvaltı Salonu
  • Paşahan Cafe
  • Van Tat Kahvaltı
  • Dodo Cafe

Bitlis’te Fast Food Nerede Yenir?

Bitlis’te Fast Food Nerede Yenir?

Bitlis’in yöresel lezzetlerinin yer aldığı lokantaların dışında fast food hizmeti veren yerler de bulunmaktadır. Yöresel yemeklerin sunulduğu lokantaların oldukça fazla olduğu Bitlis’te aynı zamanda fast food yemek isteyenlerin de tercih edebileceği lokantalar vardır. Sizler için Bitlis’te bulunan fast food mekânlarını listeledik. Fast food yemek için bu mekânlara gidebilirsiniz.

  • Döner Salonu
  • BurKing Pizza
  • Pasaport Pizza
  • Nur Gözleme

Bitlis’te Et Nerede Yenir?

Bitlis’te Et Nerede Yenir?

Bitlis geziniz esnasında yemek konusunda tercih edeceğiniz şeylerden biri de elbette ki ettir. Yemek yemek için tercihinizi etten yana kullanmak istiyorsanız tam da yerindesiniz. Bu konuda sizlere hizmet veren bir sürü lokanta bulunmaktadır. Et yemek için sizlere derlediğimiz mekanları inceleyip, lokanta tercihinizi ona göre yapabilirsiniz.

  • Büryan Salonu
  • Büryancı Medeni Usta
  • Hacı Bey Döner
  • Sofuoğlu Sofrası
  • Yeni Durak Lokantası

Bitlis’te Tatlı Nerede Yenir?

Bitlis’te Tatlı Nerede Yenir?

Yöresel birçok tatlısı olan Bitlis’e gittiğinizde yemeniz gereken tatlıların tamamı yöreseldir. Sadece özel tatlılarını denemeniz size yetecektir. Bitlis seyahatinizde tatlı yiyebileceğiniz yerleri sizler için sıraladık. Listemizi inceleyerek dilediğiniz tatlıyı dilediğiniz yerde yiyebilirsiniz.

  • Nur Pastanesi
  • Manolya Pastanesi
  • Bitlis Tandır Evi
  • Fidan Patisserie
  • Sofuoğlu Sofrası

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.