Bozcaada’da Lezzet Dolu Festival: Yerel Tatlar Festivali

Son zamanların popüler tatil beldesi Bozcaada pek çok seyahatseveri ağırlıyor. Havası ve huzurlu ortamıyla sevilen tatil cennetinin aynı zamanda enfes yemekleri bulunuyor. Özellikle Eylül ayında Bozcaada’da tam bir lezzet şöleni yaşanıyor. Her yıl Eylül ayında gerçekleşen Bozcaada Yerel Tatlar Festivali hem adada büyük bir coşkuya neden oluyor hem de pek çok seyahatsevere kapılarını açıyor.

Bu sene dokuzuncusu gerçekleşecek olan Yerel Tatlar Festivali, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği tarafından düzenleniyor. Bu sene 21 – 23 Eylül arasında düzenlenecek olan festivale şimdiden çok yoğun katılım olacağı tahmin ediliyor. Festival hakkında detaylı bilgi vermek gerekirse; adanın yerli kadın ve işletmecileri tarafından hazırlanan yemekler ada meydanında meraklıların beğenisine sunulacak. Bozcaada meydanına kurulan standlar ile adanın yerel lezzetleri herkese tanıtılacak.

Yemek şenliğinin yanı sıra Yerel Tatlar Festivali’nde birbirinden farklı atölyeler açılıyor ve adada gerçek bir festival havası esiyor. Bozcaada Meydanı’nda kurulacak standların yanı sıra adanın pek çok sokağında dans, pilates ve yoga atölyeleri kurulacak. Katılımcılarına mükemmel bir festival deneyimi vaat eden Bozcaada’da aynı zamanda ünlü isimlerin katılacağı sürpriz etkinlikler ve konserler de olacak.

Bozcaada’nın Yerel Tatları

Bozcaada’nın yerel tatları öyle lezzetli ki, her sene uğruna böyle eşsiz bir festival düzenleniyor. Gelin birlikte Yerel Tatlar Festivali’nin başrollerini tanıyalım.

Zeytinyağı: Zeytinyağı, Ege bölgesiyle özdeşleşen bir yağ olarak biliniyor. Bozcaada’nın zeytinyağı ise adada yetişen zeytinlerden özel olarak yapılıyor. Tüm yemeklere lezzetini veren Zeytinyağı, Bozcaada yerel tatlarının vazgeçilmezi.

Damla Sakızlı Kurabiye: Damla Sakızlı Kurabiye, Bozcaada ile özdeşleşen lezzetlerden. Yerel tatlarda genellikle mezeler, zeytinyağlı yemekler beklerken kurabiye görmek sizi şaşırtmasın. Adada damla sakızının ayrıca popüler olduğunu hatırlatalım.

Reçeller: Bozcaada’nın en önemli yerel lezzetlerinden biri de reçeller. Bölgede yetişen bütün meyvelerin reçelini yapan yerli halk, festivalde de pek çok çeşitle sevenlerinin karşısına çıkacak.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcaada’ya gitmek için öncelikle Çanakkale, Geyikli (Bozcaada) otobüs biletinizi Biletall.com’dan satın alarak, Geyikli’ye ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Daha sonra Bozcaada’ya feribot ile çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Geyikli (Bozcaada) Otobüs Bileti Satın Al >>

Bozcaada Konaklama Seçenekleri

Bozcaada geniş konaklama seçeneklerine sahip bir tatil beldesidir. Bozcaada’da konaklayacağınız yeri seçebilmeniz için seyahat amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Adanın muhteşem denizi ve sakin koylarını ziyaret etmek istiyorsanız kalacağınız yeri bu tercihleri göz önünde tutarak belirlemeniz gerekiyor.

Yerel Tatlar Festivali için konaklayacak yer arayışında olanların ise daha çok merkez ve merkeze yakın seçenekleri incelemesi öneriliyor. Bozcaada’da genellikle bağ evine benzer oteller çoğunluk gösteriyor. Butik tarzdaki bu oteller orijinal dekorasyonlarıyla tatil severleri büyülüyor. Adada her şey dahil konseptten pansiyonlara, apartlardan lüks otellere kadar pek çok seçenek bulunuyor. Otellerin fiyatları da verdiği hizmete göre çeşitlilik gösteriyor, Bozcaada geniş fiyat skalasıyla pek çok tatilcinin ilgisini çekiyor. Seyahatseverler, genel olarak oda – kahvaltı konseptini tercih ediyorlar. Bozcaada’nın muhteşem kahvaltısıyla güne başlayan tatilciler, akşamları ise adanın farklı noktalarında tercihlerine göre yemeğe çıkıyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.