Antalya Kaş

Bu Yazın Nereye Gitsem Diyenlere Bir Önerimiz Var: Kaş

Son zamanların sosyal medya paylaşımlarını süsleyen, yazın hem yerli hem yabancı turistlerin gözdesi tatil yeri: Kaş. Kaş adeta Akdeniz’in mücevheri gibi. Doğallığı, güzelliği ve eskiden beri var oluşunun kattığı ağırlığı ile parıldıyor. Bu yazımızda bu kadar övdüğümüz Kaş hakkında size biraz bilgi verelim dedik.

Kaş Nerede?

Kaş, Antalya’nın bir ilçesi. Antalya merkez ile Kaş arası 170 km. Batıdaki Eşen Çayı ile Muğla’nın Fethiye ilçesinden ayrılan Kaş, doğuda Demre ile komşu konumda bulunmakta.

Kaş’a Nasıl Gidilir?

Kaş’a ulaşım tercih ettiğiniz ulaşım tipine göre değişmektedir. Kaş’a Antalya Havalimanı yada Dalaman Havalimanı’ndan servis, toplu taşıma ya da taksi ile ulaşabilirsiniz. Kaş’a otobüs ile de gelmeyi tercih edebilirsiniz. Bulunduğunuz ilden Kaş’a otobüs biletleri için tıklayın.

Kaş’ın Geçmişi

Kaş, Likya medeniyetinin en önemli bölgesi olarak bilinmektedir.  Teke Yarımadası sahillerinde M.Ö. 6 bin yılı öncesinden beri yaşam alanı olduğu belirlenmiştir. Kaş arazi kesiminin batısında ve denize bakan bir tepede kurulmuştur. Şehir daha sonra genişlemiş ve kuzeybatıya doğru büyümüştür.

Kaynak: Kaş Belediyesi

Kaş’ta Neler Yapılır ?

Kaş denilince akla ilk Kaputaş Plajı gelir. Karayip Sahillerini aratmayan turkuaz rengindeki denizi ile Kaputaş Plajı uluslararası üne sahip. Sezon zamanı çok kalabalık olsa da Kaş Kaputaş Plajı kadar güzel bir sürü plaj barındırmakta. Bir araba kiralayıp gezebilirsiniz. Aynı zamanda Kaş dalış yapmak adına muhteşem bir lokasyon. Caretta caretta’lardan batırılmış gemi ve tanka kadar görülecek bir sürü su altı zenginliği var. Minik restoranlarda akşamları jazz dinleyebilirsiniz. Kaş Camping alanında yoga yapabilirsiniz. Saklıkent KAnyonu’na göz atabilirsiniz ve tabii ki Antik Kent’leri gezebilirsiniz. Eh biz Türkler tekne turu yapmayı çok severiz. Bu kadar çok plajı varken Kaş’ta tekne turu yapmayı da düşünebilirsiniz. Gitmişken Uzun Çarşı’daki dükkanları gezmeyi ve Kekova’da batık Simena Antik Kent’inin üzerinde kano yapmayı unutmayın.

Bu bahsettiklerimiz Kaş’a gidince yapılacak onlarca aktiviteden yalnızca birkaçı. Uluslararası şöhrete sahip olmuş bu tatil yerinin meşhur olmasının bir sebebi olmalı. Sizce de öyle değil mi? Bu yaz Kaş’a bir şans vermelisiniz.

Biletall.com’dan Kaş’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Merhaba, Gezi ve seyahat icerikli bu bloglari kaliteleri tartisilmaz. Oldukca dolu ve dogru yönlendiren bilgilerin bulundugu bu liste gercekten Türkiye’de ki gezi bloglarinin kalite ve özgünlügünü gösteriyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.