Datça’da Yer Alan Kamp Alanları

Datça’da Yer Alan Kamp Alanları

Türkiye’nin neredeyse en çok bilinen en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Muğla, doğası ve muhteşem koylarıyla ünlüdür. Datça’nın sizlere sunduğu muhteşem manzaralar ayrıca insanları etkilemektedir. Keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce adası olan bu şehir hem kamp severlerin hem de tatil meraklılarının çok tercih ettiği bir yerdir. Birbirinden güzel koyları olan ve oldukça temiz plajları bulunan Datça’da keyifli bir kamp tatili geçirebilirsiniz. Kamp yapabileceğiniz, konaklama sağlayabileceğiniz ücretsiz yerler ve bungalov konaklama alanları burada yer almaktadır.

Datça’da Yer Alan Kamp Alanları

Akvaryum Plaj Ve Kamp Alanı

Akvaryum Plaj Ve Kamp Alanı

Datça Yarımadası’nda yer almaktadır. Palamutbükü ve Ovabükü plajları arasında bulunur. Plaj ve deniz, ismi gibi oldukça berraktır. Akvaryumu andıran bir güzelliği vardır. Ayrıca yol üzerinde olmasından dolayı birçok araç sahibinin de uğrak noktalarından biridir. Günübirlik deniz keyfinin yaşandığı bir bölge olarak bilinmektedir. Datça merkeze uzaklığı yaklaşık 27 kilometre civarındadır. 40 dakikalık bir sürüş mesafesinin olduğunu söyleyebiliriz. Plajın üst kısmında yer alan ağaçlık alan sayesinde piknik yapma şansı da oldukça fazla artmaktadır. Sadece piknik değil bu alanda kampta yapabilirsiniz. Çadırlarınızı buraya kurup keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Sessiz sakin bir kamp hayatı yaşamak istiyorsanız burayı tercih etmelisiniz. Plajın turkuaz renkteki berrak denizi herkesin en sevdiği özelliklerinden biridir.

Plaja girişler ücretsizdir. Kamp yapmanız için de ayrı bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Yeme içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir yer olmamasından dolayı giderken tedarikli olmanız gerekmektedir.

Murdala Koyu Kamp Alanı

Murdala Koyu Kamp Alanı

Datça Yarımadası’nda Cumalı mevkiinde yer almaktadır. Yüzme ve kamp konusunda oldukça fazla aktivitenin yer aldığı koylardan biridir. Datça’ya yaklaşık 1 saatlik bir mesafesi vardır. Araçla ulaşım biraz zordur. Daha çok yüksek araçların kullanılması tavsiye edilmektedir. Ulaşım biraz zor olduğu için koy çok daha sessiz ve sakin kalmaktadır. Deniz suyu bir miktar turkuazlık içermektedir. Ayrıca çevresi çam ağaçlarından oluşan koy rüzgâra karşı da korunaklıdır. Koy çevresi kamp yapmak için oldukça uygundur. Hatta kamp yapmak için vardır diyebiliriz. Ancak yeme içme konusunda hazırlıklı gelmeniz gerekmektedir. Orada size hizmet sunacak bir yer yoktur.

Yazıköy Plaj Ve Kamp Alanı

Yazıköy Plaj Ve Kamp Alanı

Datça’ya 32 kilometre uzaklıkta bulunan plaj, ulaşım konusunda oldukça elverişlidir. Hem araçla hem de toplu taşıma araçlarıyla ulaşıma elverişlidir. Kalabalıklık konusunda da oldukça uygundur. Diğer plajlar göre daha sakindir. Buraya geldiğinizde doğayla baş başa kalabilir ve suyun, güneşin tadını keyifle çıkarabilirsiniz. Ayrıca plaj çevresindeki yemyeşil tepeler sayesinde de doğanın tadına varabilirsiniz. Hem çadır kampı için hem de denize girmek için oldukça uygun olan bu koy sizlere büyük keyif verecektir. Ancak, Yazıköy Plajı’nın kumsal alanında çakıl taşları yer almaktadır. Denizinin de oldukça temiz olduğu bilinmektedir. Ayrıca dalgalı bir denize sahiptir.

Gıynap Koyu Kamp Alanı

Gıynap Koyu Kamp Alanı

Datça Yarımadası’nın en batısında yer almaktadır. Manzarasıyla gidenler etkilemektedir.  Knidos Antik Kenti’ne gelmeden yolun sonunda yer almaktadır. Datça’ya yaklaşık 34 kilometrelik bir mesafede yer alır. Ulaşım en rahat teknelerle sağlanmaktadır. Araçla giderseniz yol üzerine araçlarınızı koymanızı tavsiye ederiz. Gıynap Koyu oldukça berrak bir suya sahiptir. Çıplak gözle bile denizin dibini görebileceğiniz bir temizliktedir.  Sahil kısmı küçüktür.  Denize girmek dışında keyifli bir şekilde çadır kampı da yapabilirsiniz. Aynı zamanda piknik yapıp gününüzü keyifli hale getirebilirsiniz. Geceleri sizlere eşlik eden dalga sesleriyle huzur bularak muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.