Bursa’da Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken 5 Tarihi Yer

Bursa, tarihsel süreci ele alındığında ülkemizin en yoğun geçmişine sahip şehirlerden birisidir. Haliyle tarihi mekânları ve birçok medeniyetin tarihine dayanak olan bulguları ile Bursa başlı başına bir medeniyet şehridir. Bizler de bugün Bursa’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken 5 önemli tarihi noktayı sizler için ele alıyoruz.

1) Osmanlı’dan Günümüze; Bursa Ulu Camii

bursa-ulu-cami

1. Bayezid’in emriyle 1396 ile 1400 yılları arasında yapılmıştır. Bursa’da gerek konumu gerekse de tarihi durumu itibarıyla sembol denilebilecek yapılardan birisidir. Öyle ki, Bursa’ya ilk kez giden herkesin ilk uğrak noktalarından birisidir. Ayrıca Bursa’nın merkezi konumunda bulunan Atatürk Caddesi üzerinde yer alması da, ulaşımı daha rahat kılmaktadır. Haliyle dilediğiniz an ulaşmanız, etrafındaki küçük dükkanları da planınıza dahil ederek ufak bir gezinti havasında ziyaret etmeniz mümkün durumdadır.

2) 95 Odalık Merkezi Han; Koza Hanı

koza-hani

Gene II. Bayezid’in emriyle yapılan, Bursa’daki ve o bölgedeki en büyük hanlardan birisidir. Dönemin önemli mimarlarından Abdul Ula bin Pulat Şah tarafından yapılan Koza Hanı, avlusu ve etrafındaki geniş oda alanlarıyla dikkat çeker. Alt kat olarak plânlanan kısımda, 45 oda bulunurken; üst kat planında 50 oda yer almaktadır. Bu oda sayısı, bölgedeki en büyük hanlar arasına girmesine neden olmuştur. Yapıldığı dönemde de konumu itibarıyla oldukça fazla rağbet gören hanlar arasında yer almıştır. En uygun Bursa otobüs biletleri Biletall.com’da sizleri bekliyor.

3) Geniş İçeriğiyle; Muradiye Külliyesi

muradiye-kulliyesi

1425 tarihinde yapımına başlanan ve 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan Muradiye Külliyesi, II. Murat’ın emriyle yapılmıştır. Külliye, konumu ve içeriği itibariyle gündelik yaşam alanı havasındadır. Camisi, medresesi, türbe ve hamamları ile o dönemin Müslümanları için önemli bir adres olmuştur. Sürekli aktif olması itibarıyla, külliyede görev alan din âlimleri de her zaman özel olarak seçilmiştir. Haliyle, bölgenin önemli dini noktaları arasında yer almıştır her zaman.

4) Saltanat Kapısı Olarak Bilinen; Bursa Kalesi

bursa-kalesi

Bursa’da yaşamış olan en eski milletin Bithynialıların yapmış olduğu bir kaledir. Aynı zamanda kapı görevi de görmektedir. Milattan önce 1. yüzyıl içerisinde inşa edildiği bilinmektedir. Haliyle, kale/kapı görevi gören ve bölgenin en eski tarihi yapılarından olan Bursa Kalesi, görülmesi gereken öncelikli adreslerden birisidir. İnşa edildiği yüzyıldan, günümüze kadar dayanan ve hala ihtişamıyla dikkat çeken Saltanat Kapısı, çok fazla restorasyona uğramadan olabildiğince doğal haliyle muhafaza edilmiştir.

Biletall.com’dan En Ucuz Bursa Uçak Biletini Bul »

5) Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri

bursa-turbeleri

600 yıllık hükümdarlık serüveni ile tarihin efsane devletlerinden birisi olan Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’nin Türbesi Bursa’da yer almaktadır. Tophane semtinde bulunan türbe, özel olarak dizayn edilmiş yapısıyla büyük dikkat toplamaktadır.

Diğer bir önemli türbe ise; Osmanlı Devleti’nin ikinci padişahlığını yapmış olan Orhan Gazi Türbesi’dir. Konumu itibariyle, Osman Gazi Türbesi’nin hemen yanında yer almaktadır. Haliyle bu iki önemli ismin türbesini de aynı anda, aynı gün içerisinde gezmek mümkündür.

Bursa’da gezilecek 5 tarihi yer listemizin sonuna geldik. Yukarıda yer alan 5 özel tarihi yer, genel konumları itibariyle merkezi lokasyonlarda yer almaktadırlar. Haliyle, kişisel aracınız olmasa dahi; toplu taşıma seçenekleriyle çok rahat ulaşabilir, rahatlıkla gezebilirsiniz.

En Ucuz Bursa Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.