Çikolata Günü’ne Özel: Çikolatası ile Ünlü Ülkeler

Her türlü mutsuzluğun çözümü: Çikolata. Kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeğinde kısacası günün her saatinde yenilebilir çikolata. İster kare çikolata olsun ister gofret olsun ister ekmek üzerine sürülsün her türü ayrı bir keyif verir insana. Çikolata Günü’ne özel sizler için çikolatası ile ünlü ülkeleri sıraladık.

İsviçre

İsviçre, çikolata ile ünlü en bilinen ülkelerden biridir. Neredeyse tüm ünlü markaların ana vatanıdır. Toblerone markasını buna örnek olarak verebiliriz. Kesinlikle tatmanız gereken birçok marka İsviçre çikolatası var. İsviçre çikolatası üretimi konusunda özellikle ilginç olan, İsviçre’nin iklimi büyüyen kakao bitkilerine elverişli olmamasına rağmen, aynı şekilde çikolata üretmenin bir yolunu bulmuş olmalarıdır.

Belçika

Belçika, dünyadaki en iyi çikolata üreticisi olarak biliniyor. Belçika’da 10’dan fazla çikolata fabrikası ve 16 adet çikolata müzesi bulunmakta. Wittamer, Elisabeth, Godiva ve Mary markalarını duymuşsunuzdur. Bu markalar ünlü Belçika çikolatasının yalnızca birkaçı. Belçika çikolatasını farklı yapan ise bazı markaların çikolatalarında menekşe, yasemin, gül ve lavanta aromaları kullanması.
Biletall.com’dan Belçika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Ekvador

Ekvador, dünyadaki en iyi kakao çekirdeklerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Dünyadaki kakaonun yalnızca yaklaşık %5’i “Fine Aroma” olarak etiketlenmiştir ve Ekvador bunun yaklaşık %63’ünü üretmektedir.

Almanya

Hanuta Gofretleri, Nussknacker Fındıklı Çikolata, Lebkuchen ve Merci… Evet sıradaki çikolatası ile ünlü ülkemiz Almanya! Almanya çikolata üretiminde dünya liderleri arasında ve çikolatalarının tadını tasvir edecek kelime bile yok.
Biletall.com’dan Almanya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

İspanya

İspanya sadece futbol sporu ile ünlü değil, çikolatası ile de ünlü olan en önemli ülkelerden biri. İspanya’da 20. yüzyıla kadar çikolatanın bir içecek olarak tüketildiğini biliyor muydunuz?  Valor, Torras, Trufas ve Tirma İspanya’nın ünlü çikolata markalarından yalnızca birkaçı. Olur da yolunuz Barselona’ya düşer ise Museu de la Xocolata (Çikolata Müzesi) mutlaka görmelisiniz.

Fransa

Tatlı denilince ilk akla gelen ülkelerden bir tanesi: Fransa. Bu sebeple çikolata hakkında konuşurken Fransa’yı atlamamız mümkün değil. En ünlü çikolatası ise Valrhona. Çikolata yapmayı öğrenmek istiyorsanız, Valrhona çikolataları yapmak için kolaylıkla kurslar bulabilirsiniz. Richart, Patrick Roger, Cazenave ve Hirsinger, Fransa’nın meşhur çikolata markaları arasında.

Fildişi Sahili

Kakao çekirdeği üretiminde ve ihracatında lider olarak bilinen Fildişi Sahili, kendi çikolatalarını üretmeye başladı. Onların el yapımı ve geleneksel çikolatalarının tadı son zamanlarda Avrupa’da üretilen çikolataları geçmeye başladı. Özellikle büyük şirketler tarafından Fildişi Sahili çikolatası tercih edilmeye başladı.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.