Denizli’de Gezilecek Yerler: Denizli’de Nereye Gidilir?

Pamukkele travertenleri ile ünlü olan Denizli, bundan çok daha fazlasını vadediyor. Horozu, kaplıcaları, antik kentleri ve doğal güzellikleri bunlardan birkaçı sadece.

Denizli’de gidilecek yerleri incelemeden önce, Denizli’nin haritadaki konumunu görelim.

Denizli’ye yakın iller ise Uşak, Burdur, Afyon ve Muğla’dır.

Ege Bölgesi’ne mi gitsem Akdeniz’e mi diyorsanız Denizli tam sizin aradığınız yer, çünkü Denizli’nin her iki bölge üzerinde de toprağı var.

Denizli’de Gezilecek Yerler

Pamukkale Travertenleri

previous arrow
next arrow
Slider

Pamukkale Travertenleri, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor ve ülkemizin en önemli turistik alanlarından biri. Burası, var olan yeraltı sularının içindeki kireç çözeltisi sayesinde mucizevi beyaz rengini almış bi yer. Dünya çapında ender olarak rastlanan bu oluşum, hem bol bol fotoğraf çekebileceğiniz hem de üzerinde yürürken muhteşem manzaralar görebileceğiniz bir yer. Buradaki suların şifalı kaplıca suyu olduğunu da belirtelim.

Hierapolis Antik Kenti

previous arrow
next arrow
Slider

Pamukkale Travertenlerinin yanında bulunan antik kent, zamanında dokumacılık, mermer işlemeciliği gibi birçok zengin gelir kaynağına sahip olmuş bir yer. Hatta Hierapolis kelimesinin anlamı olan Mutlu İnsanlar Şehri’nin bu zenginlik kaynaklı olduğu söyleniyor. Eğer arkeoloji meraklısı iseniz Denizli’de gezebilceğiniz antik kent sayısı çok! Denizli’nin diğer antik kentleri:

  • Laodikya Antik Kenti,
  • Tripolis Antik Kenti,
  • Afrodisias Antik Kenti

Tarihi Kaleiçi Çarşısı

previous arrow
next arrow
Slider

Denizli’nin en eski şehir meydanı olan Bayramyeri’nde olan çarşı, çevresinde tarihi dönemlerden kalan surlar barındırması ile Denizli’de görülmesi gereken yerler arasında yerini alıyor. Tükenmekte olan zanaatlara ev sahipliği yapan bu çarşıda gezinmek ayrı keyif, alışveriş yapmak ayrı!

Akhan Kervansarayı

previous arrow
next arrow
Slider

Anadolu Selçuklu Dönemi eserlerinde olan kervansaray, eski görünümü ile hala ayakta sizin orayı gezmenizi beklemektedir. Selçuklu mimarisinin tüm karakteri özelliklerini barındıran Akhan Kervansarayı, Anadolu Selçukluları’nın batıdaki son kervansaraylarındandır.

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

Denizli gezi planı hazırsa sıradaki adım arabaya atlayıp yola düşmek ya da Denizli biletini alıp kolayca Denizli’nin tadını çıkarmaya başlamak!

Denizli’ye Kara Yolu ile Ulaşım

Denizli’ye ulaşmanın en kolay yolu otobüs bileti alarak Denizli merkezde bulunan otogara ulaşmak ve tatile hemen başlamak! Denizli’ye en fazla sefer yapan şehirler ise şu şekildedir:

İzmir – Denizli: 4-5 saat

Salihli – Denizli: 2-3 saat

Isparta – Denizli: 3-4 saat

Fethiye – Denizli: 4-5 saat

Otogar Bilgileri:
Denizli Otogarı

Telefon: 0 (258) 261 10 88

Adres: Sümer Mahallesi, No:, İzmir Blv. No:32, 20020 Merkez/Denizli

Denizli’ye Hava Yolu ile Ulaşım

Denizli’ye ulaşmanın bir diğer yolu ise Denizli uçak biletini almak ve kolayca Denizli tatiline başlamak! Denizli’ye en fazla sefer yapan şehirler ve ortalama sefer süreleri:

İstanbul – Denizli: 1 saat 5 dakika

Kayseri – Denizli: 3 saat 45 dakika

Ankara – Denizli: 3 saat 10 dakika

Erzurum – Denizli: 4 saat 35 dakika

Havaalanı Bilgileri:

Denizli Çardak Havalimanı

Telefon: 0 (258) 846 11 39

Adres: Cumhuriyet Mah., Küme Evler Sok. No:1, 20350 Çardak/Denizli

 

Denizli Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır. Keyifli seyahatler dileriz!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.