Doğa Severlerin Kesinlikle Görmesi Gereken 10 Muhteşem Orman Manzarası

Ormanların kokusu, havası, ağaçların muazzam manzarası, yaprakların sesi, rüzgarın serin esintisi ve gizemi sizi içine çekiyorsa; tam bir doğa aşığı olmalısınız. Ormanlar mükemmel bir uyum içerisinde görünür. Her mevsim farklı renge bürünen ağaçlar, ruha huzur verir. Ormanlar ülkemizin can damarı, sağlığa sağlık katan, nefesi tazeleyen ve ciğerleri temizleyen oksijen kaynaklarıdır.

Türkiye’nin her bölgesinde muhteşem manzaraya sahip olan, birbirinden farklı görüntüye sahip muazzam ormanların yumuşak zemininde yürüyüp, kekik ve biberiye kokuları eşliğinde ormanın sesini dinleyelim, kozalak ağaçlarına yaslanıp muazzam manzarayı seyredelim. Hadi ormanlarda kaybolup, doğayı yeniden keşfedelim. İşte Türkiye’nin muazzam ormanları;

İğneada Ormanları

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde bulunan İğneada Ormanları aynı zamanda Avrupa’nın en büyük longoz ormanıdır. İğneada Ormanı oldukça büyük ve güzeldir. Karadeniz’in kıyısında bulunan İğneada Ormanları yeşil ve mavinin eşsiz uyumunu gözler önüne seriyor. Nereye baksanız ormanı görüyorsunuz. Görsel açıdan çok güzel yollara, ağaçlara ve denize sahip olan İğneada’ya hayran kalmamak mümkün değil. Ormanın içerisinde yürürken su birikintileri ile karşılaşırsınız. Taban su seviyesi yüksek olduğu için organik madde bakımından son derece zengindir. Tropikal ormanlara bu yönüyle benzemektedir. Türkiye’de sadece üç tane bulunan bu eşsiz güzelliği muhakkak görmeniz gerekir.

En Ucuz Kırklareli Otobüs Bileti Al >>

Karacabey Ormanları

KARACABEY LONGOZ ORMANLARI’NIN YAPILAN BELGESELİ İLE GÜNDEME GELMESİNİN ARDINDAN KARACABEY BELEDİYESİ TURİZM ATAĞINA GEÇTİ. BAŞKAN ALİ ÖZKAN, YOĞUNLUĞUN SAĞLANMASI HALİNDE İSTANBUL-KARACABEY, MUDANYA-KARACABEY BUDO SEFERLERİNİN BAŞLAYACAĞI MÜJDESİNİ VERDİ. (ABDULLAH ÇİBİR - MESUT DEMİR/BURSA-İHA)

Bursa’da bulunan Karacabey Ormanları çok sayıda canlı türünü içinde barındırmaktadır. Türkiye’de bulunan longoz ormanlarından bir diğeri de Karacabey’de bulunur. Longoz, denize ulaşamayan derelerin biriktirdiği suyun içerisinde oluşan ormanlardır. Yalnızca belirli ağaçlar bu ortamda yetişir. Ancak su birikintilerinin üzerinde oluşan nilüferler, dağ menekşeleri, göl soğanları ormana inanılmaz bir büyü katar. Her yıl binlerce göçmen kuş Karacabey Ormanı’na göç eder. Orman manzarasının yanında balıkçıl, karaleylek gibi kuşları da gözlemleyebilirsiniz. Karacabey Ormanı tıpkı yağmur ormanları gibi gürdür. Hem seyretmeye, hem gezmeye doyamayacağınız bu ormanda harika bir zaman dilimi geçireceksiniz.

Abant Ormanları

abant-ormanlari

Bolu’da bulunan Abant; hem gölü, hem sık ağaçlarla kaplı ormanlarıyla Karadeniz’in yaz ve kış en çok ziyaret edilen beldeleri arasındadır. Abant Gölü’nün çevresini kaplayan bu ormanı seyrederken gözleriniz ışıldar, gönlünüz ferahlar. Göl kenarında yürürken aynı zamanda orman manzarası da size eşlik eder. Abant Ormanları insana bir dinginlik verir. Göl kenarında otururken, gölün üzerinde, ağaçların aksi dans eder. Abant Ormanı’nı seyrederken, birçok çeşit ağacın yapraklarının hışırtısı kulağınızda bir ahenk bırakır. Yolunuz Bolu’ya düşerse, hatta düşmese bile bu güzelliği görmek için Abant Ormanları’nı özellikle ziyaret edin.En ucuz Abant Otobüs Bileti için tıklayın.

Yenice Ormanları

yenice-ormani

Karabük’te bulunan Yenice ilçesi, şahane ormanlarla çevrilidir. Yemyeşil olan ormanları, dünyanın nadir bölgelerinde görülebilecek boy ve ebatlarda ağaç türlerine sahiptir. Gizemli bir havası olan Yenice Ormanları turizm bölgesi olmaya aday niteliktedir. Oksijen deposu olan bu ormanın kanyonu ve doğa güzellikleri sizi mest edecektir. Doğa sporları için ve fotoğraf çekmek için muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

Gölcük Ormanları

golcuk

Isparta’da bulunan Gölcük, bir krater gölüne ve göl çevresinde birçok çeşit ağaçların bulunduğu inanılmaz güzel bir ormana ev sahipliği yapar. Gölcük Gölü, sönmüş yanardağının krater çukuruna suların birikmesiyle oluşmuştur. Suyu acı ve tuzlu olmasına rağmen etrafını çevreleyen orman son derece yeşil ve eşsiz güzelliktedir. Gölcük Milli Park’ı mesirelik bir alan niteliğindedir. Doğaseverler göl kenarında yürüyüp, ormanı keşfetmek için bu alanı sıklıkta ziyaret eder. Ayrıca piknik yapabileceğiniz mesire alanı göle nazırdır. Yukarıdan bakıldığında mavi bir alanın tamamen yeşilliklerle çevirili hali büyüleyicidir.

En Ucuz Isparta Otobüs Bileti Al >>

Sorgun Ormanları

 

Resim: http://www.kesanpostasi.com’dan alıntıdır.

Akdeniz’in muazzam bitki örtüsüne ev sahipliği yapan Sorgun; Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunmaktadır. Öylesine güzel bir yerdedir ki, Sorgun ormanlarının ön tarafında eşsiz güzellikte Akdeniz, arka tarafında Manavgat Irmağı bulunur. Bununla da kalmaz Sorgun Ormanlarının arasında Titreyen Göl bulunur. Titreyen Göl’ün etrafında dolaşırken ağaçların arasında huzur bulursunuz. Tam bir turizm beldesi olan Sorgun, mavinin her tonuna eşlik ettiği gibi, ormanları ile de yeşilin her tonunu içerisinde bulundurur. Kuş sesleri ve kurbağa sesleri birbirine karışır. Kafa dinlemek isteyenler, hem yüzüp, hem gezmek, hem de huzur bulmak isteyenler Sorgun Ormanlarında muhakkak zaman geçirmelidir.

Aydos Ormanı

Aydos-Ormani

İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Aydos Ormanı, şehrin gürültüsünden uzakta hem mesire alanı, hem de oksijen deposudur. Aydos Gölü ve Aydos Ormanı İstanbul’un eşsiz güzelliğine güzellik katan ayrıntılardandır. Ağaçların arasında dolaşıp kafa dinlerken, göl kenarında çayınızı içerken, aynı zamanda huzuru yudumlarsınız.

Sarıkamış Ormanları

sarikamis-ormani

Kars’ta bulunan ve doğunun en güzel yerlerinden bir tanesi olan Sarıkamış; adından anlaşıldığı üzere sarıağaçlara ev sahipliği yapar. Türkiye’de sarıçam ağaçlarına ev sahipliği yapan Sarıkamış Ormanları, insana hem sürur, hem hafif bir hüzün verir. Sarı ve yeşil rengin birbirine karıştığı bu ormanlarda hem baharı, hem kışı bir arada yaşarsınız. Sarıkamış Ormanları sizi içine çekecektir. Bu güzelliği seyretmeye doyamayacaksınız.

Istranca Ormanları

istranca-ormani
Resim: Panoramio – Hüseyin Öcal

Trakya bölgesinde yer alan Yıldız Dağları’nın sahip olduğu Istranca Ormanları hem heybetli, hem masalsı bir görüntüye sahiptir. Yıldız Dağları’nın yamaçlarından birçok doğal su kaynağı bulunmaktadır. Böyle olunca Istranca Ormanları’nın arasından çok sayıda dere akmaktadır. Orman manzarası sevenler ağaçların arasından akan derelerin görüntüsüne hayran kalmaktadır. Ormanların arasından ister aracınızla geçin, ister kenarına oturup uzun uzun seyredin. İnanılmaz bir huzur içinize dolacaktır.

Abana Ormanları

abana-ormanlar

Kastamonu’nun sahil semtlerinden olan Abana, Karadeniz’in bitki örtüsüne ev sahipliği yapan muazzam ormanlara sahiptir. Abana bir tarafında deniz, bir yanında orman olan harika bir ilçedir. Şehrin eteklerinde Karadeniz süzülürken, yamaçlarında yemyeşil balta girmemiş ormanları bulunur. İster deniz kenarına oturup, Abana Ormanları’nın güzelliğini ister Abana Ormanları’ndan Karadeniz’in ufuk çizgisini seyredin. Yeşilin ve mavinin ayrı ayrı tadını çıkarın.

Eğer ağaçların arasında koşmayalı, ormanlarında kaybolmayalı çok oldu ise; Türkiye’nin birbirinden güzel ormanlarını yeniden keşfedin. Enerjinizi tazeleyin, ciğerlerinizi temizleyin, kenarında soluklanın ve en önemlisi bu orman manzarasına hayran kalın. Huzuru, dinginliği ve macerayı bir arada yaşayın.

En Ucuz Kastamonu Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.