Ege’nin Doğal Mucizesi Pamukkale Travertenlerine Beyaz Bir Yolculuk

Pamukkale Travertenleri, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olup dünyada bilinen ve yerli-yabancı turistler için çekim merkezi olan çok önemli turistik bir bölgedir. Bizim için her ne kadar tatil deniz, kum, güneş ve eğlenceden ibaret olsa da Pamukkale Travertenleri, görülmeye değer doğa harikası noktaları içerisinde barındırıyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirleri olduğunu düşünürsek bizler de bu doğa harikası yeri görmezsek olmaz. Son yıllarda artan turizm hacmi sayesinde Pamukkale, misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor.

Pamukkale tatili için sizlere birçok öneriyi bir araya topladık. Belki de bu sene tatil anlayışınızda bir değişiklik yapıp, rotanızı doğasında eşsiz güzellikler bulunan Pamukkale’ye çevirebilirsiniz.

Pamukkale Konaklama Seçenekleri

Pamukkale konaklama açısından birçok farklı alternatif sunuyor. 5 yıldızlı otellerden kamp alanlarına, pansiyonlardan çadırlara kadar geniş ölçüde bütçenize uygun konaklama mekânları bulabilir ve son derece rahat edebilirsiniz. Ekonomik ve keyifli bir şekilde konaklama çözümünü hallettikten sonra Pamukkale’yi keşfe çıkabilirsiniz.

Ayakkabılara Dikkat

Hatırlatmakta fayda var ki travertenler üzerinde ayakkabılar ile yürümek yasak. Ayakkabılarınız deniz ayakkabısı olsa bile yürüme yasağı devam ediyor. Bu yüzden de ayakkabılar için bir çanta almayı sakın ihmal etmeyin. Ayakkabılar elinizde kalınca ortamın keyfi yeterince çıkmıyor. Bir de dengede durmak biraz zorlayıcı olabilir, bastığınız yerlere dikkat edin.

Pamukkale’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Pamukkale denilince akla ilk gelen pamuk gibi görüntüsü ve insanı rahatlatan dinginliği ile travertenler oluyor. Türkiye’nin tanıtım filmlerinde ön sırada yer alan ve adeta Pamukkale ile özdeşleşen bu travertenler doğanın bir harikası olmakla birlikte görenleri adeta büyülemektedir.

Hiearapolis Antik Kentini Mutlaka Görün

Pamukkale denilince akla ilk travertenler geliyor. Ancak bölgede birçok farklı tarihsel kalıntı da bulunuyor. Travertenlerin tepesine çıktığınızda M.Ö. 2. yüzyıldan kalma antik kenti görünce çok şaşıracaksınız.

Kleopatra Havuzunun Şifalı Sularından Yararlanın

Antik çağlardan bu yana hastalıklara çözüm olan ve şifa veren bu havuz için Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın buraya geldiği rivayet edilir. Bu yüzden de adı Kleopatra olarak anılıyor. Yaz-kış su sıcaklığı 36 derece olan havuz, depremde yıkıma uğramış antik kentin sütunları üzerinde birikmiştir ve içerisine giren insanlara bambaşka bir atmosfer yaşatmaktadır.

Pamukkale Doğa Parkında Derin Bir Nefes Alın

Doğa parkı dinlenmek isteyenler için harika bir nokta oluyor. Temiz hava ve bol oksijen alacağınız bu parkta bir de gölet bulunuyor. Eğer hazırlıklı bir şekilde giderseniz gölet çevresinde piknik de yapabilirsiniz.

Karahayıt’ı Kesin Görün

Termal sularıyla ünlü ve Pamukkale’ye oldukça yakın olan Karahayıt, misafirleri için birçok farklı konaklama noktası sunarken termal sularıyla da herkesin şifa bulmasına olanak sağlıyor. Bu bölgedeki şifalı sular diğer bölgelerdeki şifalı sulara göre kırmızı renktedir. Bu yüzden bu bölgeye kırmızı sulu bölge de deniliyor.

Laodikeia Antik Kenti’ni Atlamayın

Pamukkale gezilerinde kesinlikle görülmesi gereken bu antik kent, Hristiyanlığın ilk kurulan 7 kilisesinden birini içerisinde barındırıyor. Çok önceleri Hristiyanlar buraya hac vazifesini yerine getirmek için geliyorlardı. Şimdilerde ise dini ziyaretler az olsa da oldukça yoğun bir insan kalabalığı görülebiliyor.

Kaklık Mağarası

Pamukkale’ye yarım saatlik mesafede bulunan ve kesinlikle gezi programında olması gereken Kaklık Mağarası içi kükürt kokulu ve termal sularla doludur. Travertenlere olan benzerliği nedeniyle bu bölgeye küçük Pamukkale deniyor ve birçok insan tarafından ziyaret ediliyor.

Turistlerle Sohbet Edebilirsiniz

Pamukkale’de yerli turistlerden daha çok yabancı turistler bulunuyor. Gördükleri doğal manzaralar karşısında büyülenen bu turistlerle konuşabilir ve arkadaşlık kurabilirsiniz. Hem bu sayede biraz da dilinizi geliştirmiş olursunuz.

Hediyelik Almadan Ayrılmayın

Tarihi kalıntıları, muhteşem doğası ve şifalı sularıyla sizlere harika anlar yaşatacak olan Denizli’de birçok farklı hediyelik eşya bulabilir ve sevdiklerinizi bu hediyelerle mutlu edebilirsiniz. Denizli’de en çok dokuma ve tekstil ürünleri bulunuyor. Burada ilginç kıyafetler, hediyelik yöresel ürünler ve takılar bulabilirsiniz.

Fotoğraf Çekmeyi Sakın Unutmayın

Pamukkale’de ihtiyacınız olacak en önemli şey fotoğraf makinesi olacaktır. Bu güzelliklerin fotoğraflarını çekmek ve anıları kayıt altına almak için fotoğraf makinenizi asla yanınızdan ayırmayın. Hatta suya dayanıklı bir fotoğraf makinesi daha iyi sonuçlar sağlayacak ve her anın ölümsüz olmasında önemli rol oynayacaktır.

Pamukkale’ye Nasıl Ulaşacaksınız

Pamukkale’ye gitmek için Biletall.com’dan hızlıca satın alabileceğiniz havayolu ve otobüs bileti veya özel araçlar tercih edilebilir. Havayolu tercihlerinde Denizli Havaalanına iniliyor ve buradan da araçlarla yaklaşık 1 saat sonra Pamukkale’ye varılabiliyor. Karayolu tercihlerinde ise özel araçlar her zaman daha fazla avantaj sunuyor.

En Ucuz Pamukkale Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.