Elazığ’da Gezilecek Yerler: Elazığ’da Nereye Gidilir?

Doğu Anadolu Bölgemizin Yukarı Firat Bölümü’nde yer alan Elazığ, Milattan Önce 3000li yıllarda kurulduğu düşünülen Harput kentinin bölgesinde kurulmuştur. Bu sebeple uzun yıllar boyunca Harput adıyla bilinmiştir. Beş bin yıllık tarihe sahip bu şehri gezmeye doyamayacaksınız!

İsterseniz, Elazığ’da gezilmesi gereken yerleri incelemeden önce, Elazığ’ın haritadaki konumunu görelim.

Şimdi sıra geldi Elazığ’da gidilecek yerleri sıralamaya!

Elazığ’da Gezilecek Yerler

Harput

previous arrow
next arrow
Slider

Şehir merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Harput bölgesi Elazığ’ın görülmesi gereken yerlerinden. Milattan Önce 2000li yıllarda inşa edildiğine inanılan Harput Kalesi’nin su yerine süt kullanılarak yapıldığına inanılır, bu sebeple yerliler arasında Süt Kalesi olarak da anılır. Harput Kalesi ve Ulu Cami, Elazığ’da görmeden dönmemeniz gereken yerlerden.

Adres: Harput Elâzığ Merkez/Elazığ

İzzet Paşa Camisi

previous arrow
next arrow
Slider

150 yıllık geçmişe sahip bu yapı, Elazığ’da gidilecek en güzel yerler arasında. Osmanlı mimarisi tarzına sahiptir, çift minareye ve çift şerefeye sahiptir. Ayrıca Türkiye’nin asansörlü minareye sahip ilk camisidir. Caminin etrafındaki çay ocaklarından birine oturarak şehrin tarihi havasını içinize çekmeyi unutmayın.

Adres: İzzetpaşa Mah. İzzetpaşa Cad. No: 1/1 İzzetpaşa Camii Terası, 23100 Elazığ

Hazar Gölü

previous arrow
next arrow
Slider

Elazığ’ın tarihi yapılarını saydıysak sıra geldi doğal güzelliklerine. Göl  dediğimize bakmayın, tertemiz suyu ve mavi bayraklı plajları ile burası Erzurum için bir tatil ve dinlenme merkezi halini almıştır. Gölün çevresindeki tatil tesislerinin sayısının çokluğu da bunun gösteregesidir. Gölde yapılan spor şenlikleri ve şiir akşamları da Hazar Gölü’nü Elazığ gezisi için vazgeçilmez bir durak yapmıştır.

Kapalı Çarşı

previous arrow
next arrow
Slider

Elazığ yöresel lezzetleri ile tanışmadan bu şehirden çıkacağınızı düşünmediğiniz değil mi? Elazığ orciği olarak geçen cevizli sucuk, Elazığ’a özel baharat karışımları, badem şekerleri, leblebisi Elazığ Kapalı Çarşı’da bulabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaç tanesi.

Adres: Çarşı, Ardıçoğlu Cd., 23100 Elâzığ Merkez/Elazığ

Keban Baraj Gölü

previous arrow
next arrow
Slider

Sıra geldi coğrafya derslerinden ismini çokça hatırladığımız, Türkiye’nin en büyük suni göllerinden biri olan Keban Baraj Gölü’ne. Etrafındaki eğlence ve mesire yerlerinden birine oturarak doğanın tadını çıkarabilir, yakınlarındaki balık lokantalarından birine oturarak bölgenin balığını tadabilirsiniz.

Adres: Baraj, 23700 Keban/Elazığ

Elazığ’a Nasıl Gidilir?

Elazığ planınız hazırsa Elazığ’a nasıl gidilir anlatmaya başlayabiliriz. Türkiye’nin birçok şehrinden Elazığ otobüs bileti alarak rahatça Elazığ’a ulaşabilirsiniz.

Elazığ’a Kara Yolu ile Ulaşım

Doğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden Elazığ’a otobüs bileti alarak rahatça ulaşabilirsiniz. Elazığ’a en çok sefer yapan şehirler:

Şanlıurfa – Elazığ: 6-7 saat

Sivas – Elazığ: 5-6 saat

Kayseri – Elazığ: 7-8 saat

Gaziantep – Elazığ: 6-7 saat

Elazığ otobüs biletiniz ile Malatya, Diyarbakır, Bingöl gibi yakın şehirlerden de kolaylıkla Elazığ’a seyahat edebilirsiniz.

Otogar bilgileri:

Elazığ Otogarı

Telefon: 0 (424) 236 64 15

Adres: Sanayi Mahallesi, 23300 Merkez/Elazığ

 

Elazığ Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

    • http://elaziggezi.com/Places/view/60
    • https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/elazig/gezilecekyer/zzet-pasa-cami
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.