erzincan-gidilecek-yerler

Erzincan’da Gezilecek Yerler: Erzincan’da Nereye Gidilir?

Doğu Anadolu Bölgesi’nin dağlar ve platolarla kaplı şehri Erzincan, doğasına aşık olacağınız bir ilimiz. Dağ ve platolar bana yetmez derseniz bu şehrin 20’de 1’inin yaylalarla kaplı olduğunu söyleyelim. Tertemiz bir hava ve huzurlu bir tatil ise aradığınız Erzincan’da hepsi var.

Erzincan’da gezilmesi gereken yerlere bir göz atmadan önce, Erzincan’ın haritadaki konumunu görmeye ne dersiniz?

svg%3E

Şimdi Erzincan’da gidilecek yerleri sıralamaya başlayalım!

Erzincan’da Gezilecek Yerler

Girlevik Şelalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Güzelliği ile huzur veren Girlevik Şelalesi, Erzincan’ın en güzel yerlerinden biri. Erzincan’a gelen herkesin görmesi gereken doğa harikasını her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Kışın suların donması ile büyülü bir güzelliğe bürünen ve sarkıtlarında tırmanıcılık yapılan şelalenin sularının eridiği yaz aylarında ise sularının çağıldayarak akmasını izleyebilirsiniz.

Adres: Çağlayan Beldesi, Girlevik, Erzincan

Kemaliye Karanlık Kanyon

previous arrow
next arrow
Slider

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Kemaliye Karanlık Kanyonu, kapalı ekosistemi ile başka yerde karşılaşamayacağınız bir güzellik. 25 km uzunluk, 1000 m derinliğe sahip Karanlık Kanyon’da yamaç eğimi %90’dır! Kulağa riskli gelen bu eğim ile oluşan manzaralar ise müthiş!

Adres: 24600 Sandık/Kemaliye/Erzincan

Otlukbeli Gölü

previous arrow
next arrow
Slider

Otlukbeli Gölü, dünyanın tek traverten set gölüdür ve bu özelliği ile Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. “Doğal anıt” olarak nitelendirilen Otlukbeli Gölü maden suyu, kükürtlü su ve dereden dökülen tatlı sularından oluşmaktadır. Gölün maden sularının ise romatizmalı hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir.

Adres: Küçükotlukbeli Köyü, Erzincan 24515

Mama Hatun Türbesi

previous arrow
next arrow
Slider

Erzincan yalnızca doğal güzellik olarak değil tarihi yapılar açısından da zengin bir şehrimiz. Aslında büyük bir külliyenin küçük bir parçası olan Mama Hatun Türbesi’nin, 1192-1202 yıllarında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Silindirik gövdesinin üzerine eklenmiş konik külah ile kendine özgü bir mimariye sahiptir. Erzincan gezilecek yerler listenizi oluştururken burayı unutmayın.

Adres: Mamahatun, Kervansaray Cd. No:114, 24800 Tercan/Erzincan

Erzincan’a Nasıl Gidilir?

svg%3E

Erzincan planı hazırsa Erzincan’a nasıl gidilir anlatmaya başlayabiliriz. Sivas, Tunceli, Malatya, Erzurum gibi yakın şehirlerden ve Türkiye’nin tüm şehirlerinden otobüs bileti alarak Erzincan’a kolayca ulaşabilirsiniz.

Erzincan’a Kara Yolu ile Ulaşım

Doğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden Erzincan’a otobüs bileti alarak rahatça ulaşabilirsiniz. Erzincan’a en çok sefer yapan şehirler:

Gümüşhane – Erzincan: 2-3 saat

Sivas – Erzincan: 4-5 saat

Erzurum – Erzincan: 3-4 saat

Trabzon – Erzincan: 4-5 saat

Otogar bilgileri:

Erzincan Otogarı

Telefon: 0 (446) 214 16 03

Adres: Cengiz Topel Mah. Erzincan Otogar Yolu Yoğurtlu Belediyesi, Merkez

 

Erzincan Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır. Keyifli seyahatler dileriz!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.