Erzurum’da Gezilecek Yerler: Erzurum’da Nereye Gidilir?

Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum, tüm Türkiye’nin çatısı niteliğinde Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır.

Eğer planlarınız dahilinde Çifte Minaresi’yle ünlü Erzurum da varsa, kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Bu blog yazımızla, Erzurum’da gezilecek yerler hakkında çok önemli bilgileri görelim. Yazımızı okumaya başlamadan önce Erzurum’un haritadaki konumuna bir göz atalım.

Peki Erzurum’da nereye gidilir? Erzurum’da ne yenir?

Ülkenin kurtuluşu tarihinde de yerini alan Erzurum’a gitmeden önce bu listeye göz atmanızda fayda var. İşte başlıyoruz!

Çift Minareli Medrese

previous arrow
next arrow
Slider

Erzurum’da gezilmesi gereken yerler dediğimizde aklımıza ilk, Çifte Minareli Medrese geliyor. Erzurum’un en önemli sembolü olup 13. Yüzyılda şehirde yükselmiştir. Kimin yaptırdığı tam olarak bilinmese de Türklerin Anadolu’ya gelmesinin ardından Sultan Alaaddin Keykutbat’ın kızı Hundi Hatun veya İlhanlı Hanedanlarından Padişah Hatun’un yaptırdığı tahmin ediliyor.

Günümüzde ise yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olarak hem müze hem de sergi salonu olarak hizmet veriyor.

Adres: Merkez, Rabia Ana, Cumhuriyet Cd., 25030 Yakutiye/Erzurum

Palandöken Kayak Merkezi

previous arrow
next arrow
Slider

Kış vaktinde yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum’da görülecek yerler listemize ikinci sıradan giriş yapıyor. Yılın çoğu zamanını sıfır altındaki sıcaklıkta geçiren Erzurum, karın en çok yakıştığı şehirlerimizden. 3,176 metre yüksekliğiyle bulunduğu alanın tamamına hükmeden Palandöken’in göz alıcı manzarası, insanın soluduğu nefesi daha anlamlı kılarken aynı zamanda enfes bir cennet manzarası sunuyor.

Adres: Yunusemre, İbrahim Polat Cd. No:91 D:91, 25080 Palandöken/Erzurum

Tortum Gölü

previous arrow
next arrow
Slider

Tortum Gölü, Tortum’un 35 km kuzeyinde yer alır. Türkiye’de farklı yerlerde görülebilen dört akbaba türünü de görmeniz Tortum Gölü’nde mümkündür. Aynı zamanda pek çok türdeki yırtıcı kuşun uğrak noktası olarak da bilinen Tortum Gölü, Erzurum’da nereye gidilir? sorusunun cevabını bizlere en güzel şekilde sunana doğa harikalarından. Gölün suyunun fazlası 48m. yükseklikten vadiye döküldüğü yerde, Tortum Şelalesi’ni oluşturuyor.

Etrafında konumlanan mesire alanları ve oldukça sakin olan gölün üzerinde sandalla gezinti yapma fırsatıyla Erzurum’da gezi planı yapanlar için listede yer edinebilir.

Adres: Tortum Gölü Uzundere/Erzurum

Erzurum Ulu Cami

previous arrow
next arrow
Slider

Binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış Erzurum’un tarihi güzelliklerinden Erzurum Ulu Cami’ye değinmeden olmaz. Anadolu’da Saltuklular döneminden kalan yapının esas adı Atabey Camii olmasına karşın, yerel halk arasında Ulu Camii olarak bilinir. Caminin üst kısmının kapalı olması sayesinde, içerdeki nem ve koku doğal bir şekilde kendini temizleyerek havalandırma işlevi sağlanmaktadır.

Adres: Camiikebir Mh., 25200 Yakutiye/Erzurum

Narman Peri Bacaları

previous arrow
next arrow
Slider

Narman Peri Bacaları, Erzurum’un Narman ilçesinin 7 km güneyindedir. Her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlayan bölge, toplam 62 km uzunluğundadır. Halk arasında ise “Doğu’nun Kapadokya’sı” olarak da bilinen Narman Peri Bacaları, bugün yapılaşmaya izin verilmediğinden doğallığını halen koruyor. Yağmur ve rüzgarın kumlu toprağı aşındırmasıyla oluşan Narman Peri Bacaları uzun yürüyüşler için de ideal.

Adres: Yoldere, 25534 Narman/Erzurum

Erzurum’a Nasıl Gidilir?

Bulunduğu coğrafi konum gereği ulaşım hatları en gelişmiş bölgelerden birinde yer alan Erzurum’a rahatlıkla; hava, kara ve demir yolu ile gidebilirsiniz.

Erzurum’a Uçak ile Ulaşım

Tarihi dokusu, türlü güzellikleriyle birlikte eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Erzurum’a tren yoluyla birlikte, kara ve hava yoluyla da ulaşım mümkün. Özellikle hızlı olması sebebiyle tercih edilebilir durumda olan, kendiniz ve sevdikleriniz için Erzurum’a uçak biletinizi şimdi tanımlayabilirsiniz.

Erzurum’a ulaşabileceğiniz en kolay uçak seferleri ise aşağıdaki gibidir.

Ankara – Erzurum

İstanbul – Erzurum

Bursa – Erzurum

İzmir – Erzurum

Erzurum Havalimanı Bilgileri:

Telefon: 0 (442) 327 28 37

Adres: Çiftlik, Erzurum Havaalanı Yolu, 25050 Yakutiye/Erzurum

Erzurum’a Otobüs ile Ulaşım

Ulaşım hatlarının gelişmiş olmasıyla birlikte şehre kara yoluyla da ulaşım mümkün. Erzurum otobüs bileti satın almak için, tüm seferleri görebilirsiniz.

Erzurum’a en çok otobüs seferi yapan şehirler ise:

Bayburt – Erzurum: 2-3 Saat

Trabzon – Erzurum: 5-6 Saat

Erzincan – Erzurum: 3-4 Saat

Diyarbakır – Erzurum: 8-9 Saat

Erzurum Otogar Bilgileri:

Telefon: 0 (442) 233 12 00

Adres: Çiftlik Mahallesi, Kars-Erzincan Yolu, 25050 Yakutiye/Erzurum

Erzurum’a Tren ile Ulaşım

TCDD’nin seferleri ile Erzurum’a tren yolculuğu yaparak ulaşabilirsiniz.
Erzurum’a ulaşabileceğiniz en kolay tren seferleri ise:

Ankara – Erzurum

Eskişehir – Erzurum

Kayseri – Erzurum

Sivas – Erzurum gibidir.

Erzurum’a Yakın Şehirler

Erzincan, Ağrı, Bayburt, ve Kars; Erzurum’a en yakın şehirlerimizdir.

 

Erzurum Gezilecek Yerler, 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır. Şimdiden keyifli bir tatil dileriz!

 

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

    • marmaralife.com
    • selcukmirasi.com
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.