Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz yemeklerinden neyi nerede yiyebileceğinizdir.  “Erzurum’da ne yenir? Erzurum’da yemek nerede yenir? Erzurum’da ne nerede yenir? Erzurum’un en meşhur yemekleri neler?” gibi sorular geziniz esnasında mutlaka aklınıza gelecektir. Bizler de sizlerin sorularını cevaplayabilmek için Erzurum’un lezzetlerini ve eşsiz mutfağını araştırdık. Erzurum mutfağı hakkında merak ettiklerinizi sizler için hazırladığımız yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Erzurum’da Ne Yenir?

Erzurum Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerler

Erzurum sahip olduğu yöresel mutfağıyla ülkemiz mutfaklarında oldukça büyük bir öneme sahiptir. Türkiye mutfağına kazandırdığı Cağ Kebabı kıymet verilen yemeklerden biridir. Yörenin mutfağında genelde et ürünleri bulunmaktadır. Gelin hep birlikte Erzurum’da ne yenir ve nerede yenir sorularını cevaplayalım.

Cağ Kebabı

Cağ Kebabı

Cağ kebabı, Erzurum’un en meşhur yemeklerinden biridir. Keçi eti veya kuzu eti kullanılarak yapılmaktadır. Bir gün boyunca kendilerine has bir karışımla hazırladıkları eti bekletmektedirler. Bekletmek yemeğin önemli özelliklerinden biridir. Diğer dönerlerden ayıran lezzet buradan gelmektedir. Ardından yatay bir şekilde pişirilmeye hazırlanmaktadır. Erzurum dışında başka şehirlerde de cağ kebabı bulmanız mümkündür ancak asıl yeri Erzurum’dur. Büyük bir keyifle bu kebabı yiyeceğinizden eminiz. Erzurum’a gittiğinizde kesinlikle ilk denemeniz gereken yemek Cağ Kebabı’dır. Gerek ekmek arası gerekse sadece et yiyerek Cağ Kebabı’nın tadına bakınız.

Cağ Kebabı Nerede Yenir?
Gel Gör Cağ Kebabı

Gel Gör Cağ Kebabı

Erzurum’un en bilinen en meşhur yerlerinden biridir. Yıllardan beri süre gelen bir lokanta kültürü vardır. Şakir Usta’nın cağ kebabını hem kendi halkı hem de gelen turistler çok sevmektedir. Erzurum’a gittiğiniz zaman Cağ Kebabı’nı yemek için mutlaka Gel Gör Kebap’a gitmelisiniz. Pişman olmazsınız.

Adres: İstasyon Caddesi, Erzurum

Su Böreği

Su Böreği

Ülkemizin neredeyse her şehrinde yapılan böreklerden biri olduğunu bilmekteyiz. Her bölgenin ayrı ayrı özelliklerini taşıyan su böreği Erzurum’da da farklı şekilde yapılmaktadır. Kendine has olan tel peyniri ile böreğe ayrı bir lezzet katılmaktadır. Aynı zamanda yaparken her hamuruna yumurta gelecek şekilde hazırlamaları da bir diğer özelliğidir. Yediğiniz bütün su böreklerini Erzurum’da yedikten sonra unutabilirsiniz. Erzurum seyahatinizde ya kahvaltıda ya da bir ara öğün olarak su böreği yiyebilirsiniz.

Su Böreği Nerede Yenir?
Anadolu Su Böreği

Anadolu Su Böreği

Erzurum’un meşhur mekânlarından biridir. Güne keyifli bir çayın yanında sıcacık su böreğiyle başlamak istiyorsanız mutlaka burada başlamalısınız. Geleneksel Erzurum su böreğini yemeniz gereken yerlerden biri Anadolu Su Böreği’dir. Bu lezzeti tatmak için mutlaka uğramalısınız.  Menü içerisinde sadece su böreği değil diğer bütün börekler yer almaktadır. Dilediğiniz böreği tercih edebilirsiniz.

Adres: Leylak Sokak, Recep Akdağ Bulvarı 18/A, Erzurum

Erzurum’da Kahvaltı Nerede Yenir? Erzurum Kahvaltı Mekânları

Erzurum’da Kahvaltı Nerede Yenir? Erzurum Kahvaltı Mekânları

Özellikle Türkiye’de en önem verilen ve en sevilen şeylerden biri de kahvaltıdır. Adeta bir gelenek haline gelmiştir. Erzurum’a gittiğinizde bu geleneği devam ettirmeniz oldukça mümkündür.  Şehir içerisinde hem yöresel lezzetlerin yer aldığı hem de dilediğiniz kahvaltı çeşitlerini bulabileceğiniz çeşitli mekânlar bulunmaktadır. Sizler için Erzurum’da yer alan kahvaltı mekânlarını araştırıp, listeledik. Seçtiğiniz yerde dilediğiniz şekilde kahvaltı yapabilirsiniz.

  1. Tostçu Talip Usta
  2. Erzurum Evleri
  3. Çorbacı Ağa
  4. Aziziye Cafe & Restaurant
  5. Sütlaçcı
  6. Anadolu Su Böreği
  7. Coffee Time Terminal
  8. Paçacı Sülfettin Usta

Erzurum’da Fast Food Nerede Yenir?

Erzurum’da Fast Food Nerede Yenir?

Erzurum’a seyahat için gittiğinizde hem atıştırmalık hem pratik olarak kısa sürede yiyebileceğiniz birçok fast food restoranı vardır. Gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz yerleri sizler için derledik. Dilediğiniz yerde dilediğinizi yiyebilirsiniz.

  1. Burger King
  2. Arby’s
  3. Cücük Fast Food
  4. Beyoğlu Fast Food
  5. ÇiğKöftem
  6. Friendöner
  7. Saygın Fast Food
  8. Öncü Erzurum

Erzurum’da Et Nerede Yenir?

Erzurum’da Et Nerede Yenir?

Erzurum’da yemek kültürü genel olarak et üzerine olduğu için rahat bir şekilde öğünlerinizi et yiyerek geçirebilirsiniz. Et, kebap, döner yemek için doğru yerdesiniz. Seyahatiniz esnasında yemek molanızı et ve et üzerine hizmet veren restoranlarda yapabilmeniz için sizlere Erzurum’un et restoranlarını listeledik. Dilediğiniz restoranda yemek yiyebilirsiniz.

  1. Koç Cağ Kebap
  2. Aksu Cağ Kebap
  3. Çınar Cağ Kebap
  4. Şenyurt Cağ Kebap
  5. Gel Gör Cağ Kebap
  6. Mehmet Usta Cağ Kebap
  7. Tarihi Erzurum Evleri
  8. Üçler Döner & İskender
  9. Dönerci Bey
  10. Emir Şeyh Nedim Köftecisi

Erzurum’da Tatlı Nerede Yenir?

Erzurum’da Tatlı Nerede Yenir?

Erzurum seyahatiniz esnasında bir küçük tatlı molası verebileceğiniz birçok restoran, kafe, pastane vardır. Hem yemek sonrası yiyebileceğiniz hafif tatlılar hem de bir öğünü tatlıyla geçirebileceğiniz doyumluk tatlıları buralarda deneyebilirsiniz. Sizler için Erzurum’un meşhur tatlıcılarını listeledik. Dilediğiniz tatlıcı da çayınızı yudumlarken tatlınızı yiyebilirsiniz.

  1. Cennet Kadayıf Dolması
  2. Künefeci Ahmet Usta
  3. Kadayıfçı Muammer Usta
  4. Chocolade Boutique
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.