Futbol Severlerin Kesinlikle Gezmesi Gereken 10 Türk Takımının Stadı

1.İzmir Atatürk Stadyumu

izmir-ataturk-stadyumu

1971’de inşa edilen stat,  51.295 seyirci kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük ikinci olimpik stadyumudur. Ayrıca atletizm için 8 bin metrekarelik bir alana sahip olarak Türkiye’nin en büyük atletizm sahasıdır. Altay SK, Karşıyaka SK ve Göztepe SK ve İzmirspor genellikle bu stadyumu kullanmaktadır. 1981 yılındaki Karşıyaka-Göztepe mücadelesini 61.060 biletli seyirci izlemiştir ve bu sayı o dönemde 2. Lig için seyirci rekorudur.  Stat bir dönem Türk Millî Takımı’na ev sahipliği yapmıştır. 70’li yıllardan sonra millî takım bu statta uzun süre yenilmeyince, stat “uğurlu stat” olarak anılmıştır. Bleacherreport.com’un 2014’te yayınladığı Dünya’nın en iyi 100 stadyumuna giren İzmir Atatürk Stadyumu kesinlikle gezilmelidir.

2.Türk Telekom Arena

GALATASARAY, SUPER LIG’IN 16. HAFTASINDA SAHASINDA AKHISAR BELEDIYESPOR ILE KARSILASIYOR. ZIRVE YARISINDAN UZAK KALAN SARI-KIRMIZILILAR, SAHAYA MUTLAK 3 PUAN PAROLASIYLA CIKACAK. (MESUT ALAN ISTANBUL-IHA)

Galatasaray’ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Türk Telekom Arena, 2011 yılında Seyrantepe’de açılmıştır. Tam adı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’dır. Türkiye’deki C90 görüş açısına sahip ilk stadyumdur. Timsah Arena ve Vodefone Arena’ya da yapısal olarak ilham olmuştur.  Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndan sonra seyirci kapasitesi bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci stadyumudur. Türk Telekom Arena toplamda 198 loca ve 4500’den fazla VIP koltuğuna sahiptir. Galatasaray ile Fenerbahçe’nin 18 Mart 2011 tarihinde ligde oynadığı maçı 52.695 seyirci izlemiştir ve bu karşılaşma stadyum tarihinin en yüksek seyircili maçı olmuştur. Stat, maçların yanı sıra konser gibi bazı etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Yalnızca Galatasaraylılar tarafından değil, herkes tarafından beğenilen stat görülmeye değerdir.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

3. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

sukru-saracoglu-stadi

Fenerbahçe’nin maçlarının oynandığı 50.509 seyirci kapasiteli Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu Türkiye’nin en büyük dördüncü stadyumudur. 20 Mayıs 2009 tarihinde Shaktar Donetsk ileWerder Bremen takımları arasında oynanan 2009 UEFA Kupası Finali’ne ev sahipliği yapmıştır. 1908 yılında kurulan stat birçok kez yenilenmiştir.

4. Timsah Arena

timsah-arena-bursa-stadyumu

Türkiye’de 90 derece görüş açısına sahip olan ikinci stadyum olan Timsah Arena (Bursa Büyükşehir Stadyumu) 2015 yılında açılan çok amaçlı bir stadyumdur. 43.877 seyirci kapasitelidir.  Stadyumun çatısı Bursaspor’un simgesi olan timsah görünümündedir. The Telegraph gazetesinde Dünyanın en heyecan verici 10 stadı arasında yer alan Timsah Arena, futbol fanatiklerinin görmesi gereken bir yerdir.

5. Vodafone Arena

vodafon-arena

Türkiye’de 90 derece görüşlü üçüncü stadyumdur. Beşiktaş’a ev sahipliği yapan stadyum, çok amaçlı kurulan 43.500 seyirci kapasiteli bir stattır. Dolmabahçe semtinde merkezi ve boğaz manzaralı bir alandadır. 2016 yılının Nisan ayında açılan stat, 1947 yılında kurulan Bjk İnönü Stadyumu alanının üzerine inşa edilmiştir. Beşiktaş taraftarlarından gelen mektuplar stadın temeline karıştırılmıştır ve “Temelinde Aşk Var” sloganı buradan gelmektedir. Bu anlam yüklü, modern stadyum her futbolsever tarafından görülmelidir.

6. Konya Büyükşehir Torku Arena

konya-stadyumu

Torku Konyaspor’a ev sahipliği yapan stat, 2014 yılında açılan 41.981 seyirci kapasitelidir. UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilen bu stat futbol fanatiklerinin görmesi gereken bir yerdir.

Biletall.com’dan En Ucuz Konya Otobüs Biletini Bul »

7. Ankara 19 Mayıs Stadyumu

Ankara-19-Mayis-Stadi

19.209 seyirci kapasiteli stadyum Ankara’nın en büyük dördüncü stadıdır. Gençlerbirliği’ne ev sahipliği yapar. Resmi kurumların düzenlediği tören ve gösterilere de ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumu 1936 yılında kurulmuştur. Türkiye tarihi açısından sembolik bir öneme sahiptir. Mimar Paolo Vietti-Violi bir yarışma sonucu bu spor kompleksini tasarlamıştır. Bu spor kompleksi türünün ilk örneğidir ve gerçekten görülmeye değerdir.

8. İsmetpaşa Stadyumu

ismet-pasa-stadyumu

1978 yılında açılan stadyum Kocaelispor’a ev sahipliği yapmaktadır. 16.750 seyirci kapasitelidir. Yarı-profesyonel olimpik oyunlar için uygun bir stattır. Stadyumun tribünlerinde tel örgü bulunmamaktadır.

9. Hüseyin Avni Aker Stadyumu

huseyin-avni-aker-stadyumu

Trabzonspor’a ev sahipliği yapan Hüseyin Avni Aker Stadyumu 1951 yılında açılıp, birçok kez büyütülmüştür. Son olarak 24.169 seyirci kapasitelidir. Doğal çim zeminli olan stadyum, 1.Karadeniz Oyunları’nda ana stadyum görevini görmüştür. Son yıllarda Trabzonspor’a artan ilgiyle beraber ziyaret edilip görülmesi gereken statlarından bir tanesidir.Futbol severlerin bilet tercihi Biletall.com uçak ve otobüs bileti için her zaman yanı başınızda.

10. 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu

5-ocak-fatih-terim-stadi

5 Ocak Fatih Terim Stadyumu, 1938 yılında Adana’da açılmıştır. Stadyumun adı, Adana’nın 5 Ocak 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulması ve Türkiye Milli Futbol Takımı ile Galatasaray teknik direktörlüğü yapmış Fatih Terim’den gelmektedir. 16.095 seyirci kapasitesi olan stadyum; Adana Demirspor, Adanaspor ve Adana İdman Yurdu’na ev sahipliği yapmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.