Gezdiğiniz Şehirdeki Nadir Bilinen Lezzetleri Keşfetmenin 5 Yolu

Bazılarımız için gezmek farklı kültürler tanımak, bazıları için müzeleri ziyaret edip eşsiz sanat eserlerini yerlerinde görmek, bazıları için doğa sporlarına ya da yüksek adrenalin içeren sporlara katılmaktır. Ama büyük bir kesim var ki onlar için gezmek yeni ve eşsiz lezzetleri özgün yerlerde tatmak kimi zaman ise keşfetmektir. Bende o insanlardan biriyim diyorsanız ya da bende onlardan biri olmak istiyorsanız kesinlikle okumaya devam edin çünkü bildiğiniz bilgilere yenilerini ekleyeceğimiz ya da size bu tarz seyahatler yapmanız için yol gösterici olabileceğini düşündüğümüz bir yaz kaleme aldık, pardon klavyeye aldık.

Hiç bilmediğimiz bir şehre gittik ya da yaşadığımız bir şehirde yeni bir mekan arıyoruz. Ağzımıza yaraşır, damak tadımız ile uyumlu temiz nezih bir yeri nasıl bulacağız ya da bulduk diyelim burada ne yiyeceğiz. İşte bunu bulmanız için bazı önerilerimiz var.

nerede-ne-yenir

Diyelim ilk defa bir şehre gittiniz. Nereye gidilir, nerede yemek yenilir sorusunun cevabını nasıl bulursunuz. Gördüğünüz ilk amcayı çevirip sorsanız deseniz kim bilir size nereye önerecek. En iyi yöntemlerden biri gittiğiniz yörenin yerlisi bir arkadaşına sormanız. Üniversiteyi büyük şehirler de hali hazırda okuyan arkadaşlarımızın, okuyucularımızın işi kolay çünkü neredeyse 81 ilden biri mutlaka aynı sınıfta bilemediniz aynı binada bulunabilir. Elbette bir şehrin en iyi restoran ve kafelerini yerlileri bilir. Bunun için gezmeyi çok seven arkadaşlara şimdiden sıkı dostluklar edinmelerini öneririz. Çaktırmayın ama bu sayede otel masraflarından da tasarruf edebilirsiniz.

  • Gitmeden Önce Araştırma Yap

Yirmi birinci yüzyılın bize bahşettiği en önemli nimetlerden biri şüphesiz ki şu elimizin altındaki güzide buluş internet. Sevgili Google amcamız adeta en büyük danışmanımız elbette ona bir danışmadan yola çıkmamalıyız. Gittiğimiz şehir nesi ile ünlü, nerede ne yenir. Bunları hep Google amcaya sormalıyız. Kendisi oldukça güzide ve kibar biridir. Her sorumuza bıkmadan usanmadan cevap verir. Elbette bu cevapları not etmeli ve bu yerlerin ulaşım bilgilerini not etmeliyiz. Hatta Google map üzerinde bu yerler ile ilgili diğer ziyaretçilerin yorumlarını okuyup, resimlerine bakarak bir fikir elde etmemiz pek tabi mümkün.

lokanta

  • Biletall Blog ve Diğer Uygulamalar

Eh bu noktada biraz  kendimizi övmemizin çokta rahatsız etmeyeceğini düşünüyoruz. Zira bizimde zaman zaman türlü türlü önerilerimiz olabiliyor. Sonuçta bizde yemeyi, gezmeyi seven bir ekibiz ve bu seyyah ruhunu sonuna kadar taşıyoruz. Ziyaret ettiğimiz ya da hakkında birçok hikaye duyduğumuz yerleri sizler için paylaşıyoruz ve elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle bizim bloğumuza bir göz atmanızı öneririz. Bunun dışında çeşitli seyahat uygulamalarını inceleyebilir ve burada verilen puan ve yapılan yorumlara göre hareket edebilirsiniz. Ancak verilen puanları değerlendirirken kaç kişinin puan verdiğini kontrol etmeyi unutmayın deriz.

tatli-onerileri

  • Esnaf Lokantaları

Esnaf lokantaları çoğu alışveriş merkezi içerisindeki kafe ve restoranlar gibi gösterişli değildir elbet. Hatta bazı esnaf lokantalarına dışarıdan baktığınızda itici bile gelebilir. Ancak görünüşe aldanmayın. Sorun çevrenizdeki otuz yaş üstü insanlara eminiz birçoğu hatalarında yedikleri en güzel kuru fasulye pilavın, köftenin ya da kebabın esnaf lokantalarında yedikleri olduklarını söyleyecektir. Bu nedenle siz siz olun onlara bir şans verin.

  • Kuruluş Tarihlerine Dikkat

Bu her restoran ya da kafe için geçerli bir kural olmamakla birlikte, bir kuruluş ya da girişim yıllardır ayakta duruyorsa bunun sebebi iyi yönetilmesidir şüphesiz. Aynı şey yemek yerleri içinde geçerli eğer yaptıkları insanların damak tadına uymasa ya da yeterince temiz olmasa yıllarca ayakta duramaz ve rağbet görmezdi öyle değil mi? O zaman ne yapmalıyız kuruluş tarihlerine bakmalı ve özellikle öğle aralarındaki doluluk oranlarını mümkünse kontrol etmeliyiz. Bir yer 10 yıldan uzun süredir işletiliyor, öğle aralarında da hatırı sayılır oranda doluluk gösteriyorsa orayı tercih etmeliyiz. Neredeyse eminiz diyebiliriz ki doğru yerdesiniz.

turk-kahvesi

Elbette farklı kriterler sizin için önemli olabilir. Biz bizim için geçerli olanları sizlerle paylaştık. Umarız karar veremeyenlere ya da bu konuda şansı pek yaver gitmeyenlere yardımcı olabilmişizdir. En içten dileklerimizle hep en lezzetli yemekleri yemenizi, gittiğiniz her yerde en manzaralı masaları kapmanızı dileriz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.