Gezilerinizde Satın Alıp Koleksiyonunu Yapabileceğiniz 7 Eşya

Günümüzde seyahat etmek bazı insanlar için yaşam stili haline gelmiştir. Öyle ki, gezginlerin ve gezmeyi seven tüm insanların, birbirinden farklı seyahat etme alışkanlıkları ve tarzları vardır. Bu alışkanlıklar aynı zamanda kişisel zevk ve tercihlerin de bir yansımasıdır. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde bu kişisel zevkler kendini satın alınan ufak tefek eşyalarda yoğun bir şekilde gösterir. Hepimiz sıklıkla seyahat eden insanların buzdolaplarını süsleyen rengarenk magnetleri, vitrinlerindeki şirin mi şirin bibloları görmüşüzdür. Yeni gittikleri şehirleri, evleri gibi gören gezginlerimizin bulundukları şehirlerden almadan gitmedikleri bazı uğurlu eşyaları da vardır. Peki, seyahat sırasında sıkça satın alınan ve koleksiyonu yapılan bu parçalar nelerdir? Sizler de gittiğiniz yerlerden alabileceğiniz eşyalar için fikir önerileri arıyorsanız bu yazımız tam size göre.

Seyahat ile alakalı hediyeler için shop.biletall.com’a göz atmayı unutmayın! >>

1. Kitap Ayracı

Çok gezerken çok okuyan gezginlerimiz için en kıymetli koleksiyonlardan biri de şüphesiz ayraçlardır. Gittiğiniz yerin kültürel özelliklerini yansıtan ayraçlar ile kitap kurtlarını kıskandırabilirsiniz. Özellikle okuduğunuz kitaptaki bölgeleri geziyorsanız ayraçlar daha da anlamı hale gelecek ve kendinizi hikâyenin ana kahramanı gibi hissedeceksiniz.

2. Kartpostal

Dijitalleşmenin giderek arttığı bir dünyada eski albümleri gördüğümüzde o günleri anımsadığımız için yüzümüzde tatlı bir tebessüm oluşur. Adeta zamanda yolculuğa çıkarız. Kartpostallarda geçmiş fotoğrafları gördüğümüzde hissettiğimiz gibi bizi tekrar o ana götürür. Yaşadıklarımızı anımsar bir kez daha mutlu oluruz.

3. Sticker

Stickerlar, valizlerini, arabalarını, duvarlarını anılarla süslemek isteyenler için en cezbedici koleksiyon eşyalarındandır. Laptopunu yanından ayırmayan gezginlerimizin maceracı ruhunu daima aktif tutmak için en etkili koleksiyon eşyalarından biridir.

4. Magnet

Şehirlerin sembolleşmiş yapılarının bulunduğu magnetleri biriktirmek en keyif alacağınız koleksiyon eşyası olabilir. Hatta birbirinden güzel magnetler arasında seçim yapmakta zorlanacağınızı şimdiden söylebiliriz. Hediyelik eşya olarak da rahatlıkla alabileceğiniz magnetler bütçenizide sıkıntıya sokmaz. Evinizin en kültürel köşesi olmaya aday magnet koleysiyonunuza yeni magnetler eklenmesi dileğimizle 🙂

5. Madeni Para

Yaptığınız alışverişlerden kalan paraları bir sonraki seyahatinize saklamak yerine o ülkeden hatıra kalması için saklayabilirsiniz. Oradan aldığınız fişleri, kartları sakladığınız kutunun içine bozuk madeni paraları da ekleyerek koleksiyonunuza farklı bir ahenk katabilirsiniz.

6. Anahtarlık

Şehirlerin sembollerinin minyatür anahtarlıklarını çok rahat bulabileceğiniz için koleksiyonunu da kolayca yapabilirsiniz. Gittiğiniz her yerde karşınıza çıkan bu küçük anahtarlıklar uygun fiyatlı bir hediye olacağı için sevdiklerinizi de hatırladığınızın tatlı bir kanıtı olacaktır.

7. Bileklik

Gittiğiniz yerin kültürünün izlerini yanınızda taşıyabileceğiniz en kullanışlı eşyalardan bir tanesi de bilekliktir. Kendi tarzınıza uygun farklı model ve renklerde kolayca ulaşabileceğiniz bu koleksiyon eşyasını yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz.

Bonus 1: Kupa

İşyerinizde, evinizde, yurt odanızda, günlük hayatınızda sürekli kullanabileceğiniz bir eşya olması açısından kupalar vazgeçilmez koleksiyonlar olacaktır. Kırılma ihtimaline karşı biraz önlem aldığınız takdirde çayınızı, kahvenizi yudumlarken yeni seyahat rotaları oluşturmak için can atacaksınız.

Bonus 2: Biblo

Evinizin en hatıralarla dolu köşesini oluşturmak için biblo koleksiyonu yapmayı tercih edebilirsiniz. Koleksiyoncular için biblolar süs eşyasından daha fazla anlama gelir. Çünkü hatıralarla doludur o biblolar. Gittiğiniz yeri tekrar hissetmektir. Bol bol hissedebileceğiniz, seyahat edebileceğiniz günler dileriz J

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.