Giresun’da Gezilecek Yerler: Giresun’da Nereye Gidilir?

Karadeniz’in göz bebeği, eşsiz doğasıyla Giresun; yeşilin en yoğun olduğu coğrafyada yer alıyor. Yerel halkın kendine has şivesi ve eşsiz doğasıyla şehir, yıl içinde pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. Giresun’da gezilmesi gereken yerleri aktaracağımız bu yazı dizisinde her şeyden önce Giresun’un haritadaki konumu üzerinden başlayalım.

Artık hazırsak, Giresun’da gezilecek yerlere birlikte göz atmaya başlayabiliriz.

Giresun’da Gezilecek Yerler

Giresun Kalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Giresun’da nereye gidilir? sorusuna verdiğimiz ilk cevap Giresun Kalesi. Karadeniz’deki varlığını Pontus krallığından itibaren sürdüren Giresun Kalesi, günümüze kadar gelen yapısıyla Helen ve Roma kültürünü oldukça ziyaretçilerine yansıtıyor. Daha önce şehirde konumlanan medeniyetlerin savunma alanı da olan yapı, pek çok sefere şahitlik yapmıştır. Roma döneminde, restore çalışması yapılan kale, bugün Kültür Bakanlığı’nın çeşitli çalışmaları sonucu bölge halkına açılmış ve turistlerin en uğrak noktalarından biri olmuştur. Giresun kalesi, tarihi dokusunun yanında bugün bölge halkının rahatlayıp huzur bulabileceği bir piknik alanı olarak da kullanılmaktadır.

Adres: Kale Mah., 28100 Merkez/Giresun Merkez/Giresun

Giresun Adası

previous arrow
next arrow
Slider

Şehri ziyaretiniz sırasında sürekli olarak dikkat çeken ada, Giresun adası. Karadeniz Bölgesi’ne ait iki adadan biri olan ada, bugün bir çok sur, kule ve manastıra ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 71 farklı bitki çeşidi yine bu adada bulunmaktadır. Bu ögelerle birlikte, adada en sevilen aktivitelerden biri yaz zamanı keyifli pikniklerdir. Tarihte yer alan, adanın en büyük efsanelerinden biri de Amazon kraliçelerinin savaş tanrısı Ares için yaptırdıkları bir tapınak olduğu da söylenmektedir. Daha önce Venediklilerin ve Cenevizlilerin elinde bulunan adada, mitolojik açıdan da önemli bir yere sahiptir.

Kuzalan Şelalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Giresun’a yolu ilk defa düşenleri kendine hayran bırakacak diğer önerimiz, Kuzalan Şelalesi. Halk arasında Mavigöl olarak da bilinen şelale, Giresun şehrinin pek çok tanıtım filminde gördüğümüz doğal güzelliklerinden. Doğanın iki renk tonunun, mavinin ve yeşilin adeta bütünleştiği bu alanda sevdiklerinizle birlikte keyifli vakitler geçirebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Adres: Giresun Şebinkarahisar Yolu, 28950 Pınarlar Köyü/Dereli/Giresun

Kümbet Yaylası

previous arrow
next arrow
Slider

Karadeniz dediğimizde aklımıza gelen bir diğer gezilecek yer, elbette bölgenin yaylaları. Bölgenin her yıl ziyaretine gelen yerli turistlerin de en uğrak Kümbet Yaylası, Giresun’a gelip de görmeden gidilmemesi gerekenler arasında. Eşsiz doğası ve olağanüstü Karadeniz manzarasını izlemek için şehirde daha iyi bir yerin olmadığını belirtiyor ve gidilmesi gerekenler listemize dördüncü sırada yer veriyoruz.

Adres: Kümbet Köyü/Dereli/Giresun

Giresun Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Şehrin eski, tarihi kısmını solumak için en güzel mekanlardan olan Giresun Müzesi; Hititler, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden pek çok eseri bünyesinde barındırmaktadır.

Bilinenlere göre, müze içinde özellikle savaş dönemlerinde kullanılan silahlar başta olmak üzere pek çok görülesi materyale ev sahipliği yapıyor.

Müze olmadan önceki hali bir kilise olan Giresun Müzesi özellikle cumhuriyetin ilk yıllarına kadar bu yapısını korumuştur. Sonraki zaman diliminde ibadethane olarak kullanılmayan yapı devlet kararıyla müze olmuştur.
Adres: Hoşnudiye, Kale Mahallesi, 28100 Giresun Merkez/Giresun

Gölyanı Yaylası

previous arrow
next arrow
Slider

Karadeniz’e bir gezi planı yapıyorsak, yeşil, doğa bitmiyor. Giresun gezi planında olmazsa olmaz dediğimiz bir diğer ziyaret edilmesi gereken yer, Gölyanı Yaylası. Bölgenin içinde yer küçük göl, temiz havası insanın ömrüne adeta ömür katıyor. Giresun’da saklı cennet olarak bilinen yayla, tamamen doğal yollarla oluşmuş.

Adres: Derindere Köyü/Yağlıdere/Yağlıdere/Giresun

Giresun’a Nasıl Gidilir?

Giresun gezi planımız hazır olduğuna göre, şimdi sıra ulaşım kısmında. Giresun’a otobüs ve uçak ile ulaşım mevcut.

Giresun’a Otobüs ile Ulaşım

Giresun’a otobüs ile seyahat etmek isteyenler için, Giresun otobüs bileti satın alma işleminizde aşağıdaki seferleri görmek isteyebilirsiniz. Giresun’a en çok otobüs seferi güzergahları aşağıda sizler için listeledik.

Trabzon – Giresun: 3-4 saat

Samsun – Giresun: 2-3 saat

Erzurum – Giresun: 6-7 saat

Ankara – Giresun: 8-9 saat

Giresun Otogar Bilgileri:

Telefon: 0 (454) 215 01 27

Adres: Teyyaredüzü Mahallesi, Şht. Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Cd. No:10, 28200 Merkez/Giresun

Giresun’a Uçak ile Ulaşım

Giresun’a uçak ile ulaşım için Ordu-Giresun Havalimanını kullanabilirsiniz. Giresun uçak bileti satın alma işlemini dilerseniz tek tıkla tanımlayabilirsiniz.

Ordu – Giresun Havaalanı Bilgileri: 

Telefon: (0452) 226 28 52

Adres: Alibey Adası, 52010 Gülyalı/Ordu

Giresun’a Yakın Şehirler

Ordu, Trabzon, Gümüşhane, ve Tokat en yakın şehirlerimizdir.

 

Giresun Gezilecek Yerler, 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır. Şimdiden keyifli bir tatil dileriz!

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://giresun.ktb.gov.tr/TR-184103/giresun-muzesi-gogora-kilisesi.html
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.