Gümüşhane’de Gezilecek Yerler: Gümüşhane’de Nereye Gidilir?

Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde kalan Gümüşhane, Zigana Dağları ve Trabzon Dağları arasında kalan güzide şehirlerimiz arasındadır. Şehrin tarihi güzellikleri ve yaylalarıyla adım attığınız her kısımdaki güzelliği bu yazı dizimizde inceleyeceğiz.

Gümüşhane’de gezilmesi gereken yerleri aktaracağımız bu yazı dizisine başlamadan önce Gümüşhane’nin haritadaki konumuna göz atalım.
Gümüşhane’de Gezilecek Yerlere hazırsak, başlıyoruz!

Gümüşhane’de Gezilecek Yerler

Karaca Mağarası

previous arrow
next arrow
Slider

Gümüşhane’de Nereye Gidilir? sorusunun sorulduğu yerlerde çekinmeden cevap verebileceğiniz ilk önerimiz, Karaca Mağarası. Şehrin Torul ilçesinde bulunan mağara, Toplamda 5 adet salonda oluşmaktadır.

Mağarayı gezmeye gittiğinizde karşınıza çıkan ilgi çekici damlataşlar, sarkıtlar ve dikitler başta ürpertici görünse de sizleri bambaşka dünyaların ardına götüreceğine eminiz.

Adres: Cebeli Köyü Yolu, 29800 Cebeli/Torul/Gümüşhane

İmera Manastırı

previous arrow
next arrow
Slider

Gümüşhane’de günümüze kadar gelebilmiş en sağlam ve tarihi yapılardan olan İmera Manastırı, 1350 yılında yapıldığı yazılmaktadır. 19.yüzyılda bir onarım işlemi gören yapının etrafında rahiplerin kalacak yerleri de bulunmaktadır. Kilisenin faaliyette olduğu zamanda, bölgenin önemli bir dini merkez olduğu bilinmektedir.

Adres: Olucak Köyü Yolu, 29100 Olucak/Gümüşhane Merkez/Gümüşhane

Satala Antik Kenti

previous arrow
next arrow
Slider

Kelkit Sadak Kenti, İlçe merkezin 28 km. uzaklıkta olan arkeolojik sit alanı içindedir. Anadolu’nun en büyük medeniyetlerinden; Hitit, Asur, Roma ve Bizans imparatorluklarına ev sahipliği yapan kent, Gümüşhane’ye gidildiğinde görülmesi gereken yerler arasında 3. sırada. 15. Yüzyıldan kalma yapı, tarihe meraklı seyahat severler için görülmesi gereken yerler listemizde.

Adres: 29602 Sadak/Kelkit/Gümüşhane

Tomara Şelalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bulunan, eşsiz güzelliğiyle görenleri büyüleyen Tomara Şelalesi turistler tarafından en çok ziyaret edilen bölgelerin başında geliyor. Son yıllarda yapılan turizm yatırımları sayesinde bölgede inşa edilen cam seyir terasla birlikte, ziyaretçilere farklı deneyimler sunuyor. 25 metre yükseklikten dökülen sular, 40 ayrı kaynaktan gelerek şelaleyi oluşturuyor.

Adres: Boğazyayla Köyü, 29700 Şiran/Gümüşhane

Çakırkaya Kilisesi

previous arrow
next arrow
Slider

Bölge halkı tarafından, “Gümüşhane’nin Sümelası” olarak da anılan Çakırkaya Manastırı isminin olduğu yerde, Çakırkaya Köyü’nde bulunuyor. 13. ve 15.yy arasında yapıldığı tahmin edilen yapı, yerden 65 metre yukarda bulunan kayanın oyulmasıyla yapılmıştır. Dönemin şartlarını da yansıtan manastır, 1848 yılında Piskopas Jeremias Georgas tarafından kurulmuştur.
Adres: Çakırkaya Köyü / Şiran / Gümüşhane, 29702

Gümüşhane’ye Nasıl Gidilir?

Gümüşhane gezi planımız hazır olduğuna göre, şimdi sıra ulaşım kısmında. Gümüşhane’ye şimdilik kendi aracınızla ya da otobüs yolculuğuyla seyahat edebiliyoruz. Havalimanı henüz faal değil.

Gümüşhane’ye Otobüs ile Ulaşım

Gümüşhane otobüs bileti satın almak için işlemlerinizde aşağıdaki seferleri görmek isteyebilirsiniz. Gümüşhane’ye en çok otobüs seferi güzergahları aşağıda sizler için listeledik.

Bayburt – Gümüşhane: 1-2 saat

Erzincan – Gümüşhane:1-2 saat

Erzurum – Gümüşhane: 2-3 saat

Sivas – Gümüşhane: 4-5 saat

Giresun’a Yakın Şehirler

Bayburt, Trabzon, Erzincan, ve Giresun en yakın şehirlerimizdir.

Gümüşhane Otogar Bilgileri: 

Telefon: 0 (456) 213 14 32

Adres: Hasanbey Mahallesi, Daltaban Sanayi Sitesi 1. Blok No:8, 29000 Merkez/Gümüşhane

 

Gümüşhane Gezilecek Yerler, 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır. Şimdiden keyifli bir tatil dileriz!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.