Gurmeler İçin Dünyadaki En İyi Seyahat Rotaları

“Hiç seyahat etmemiş kişi yalnızca annesinin iyi bir aşçı olduğunu düşünür.”  der bir Kenya Atasözü.

Annelerin en iyi aşçılar olduğunu kabul etsek de, bir seyahatten geldiğiniz zaman, büyük ihtimalle, en iyi hatıralarınız güzel yemeklerin olduğu yerlerle ilgili olur. Yemek takıntısı olmayan biri olsanız bile, lezzetli yiyecekleri tattığınız yerler aklınızda daha güzel ve canlı kalır.

Yemek yemeyi ve gezmeyi seven insanlar; kaşığınızı alın ve yemek için hazırlanın! İşte birbirinden güzel lezzetler ve onları tatmak için gitmeniz gereken yerler.

Pastel de Nata, Portekiz

pastel-de-nata

Portekiz’in dillere destan yumurta kremali turtası; yumuşacık kreması, hafif karamelize edilmiş hamurdan kabuğun içinde bulunuyor. Lizbon’u ziyaret ettiğiniz de kesinlikle tatmanız gereken yiyeceklerden birisi.

Bu yiyecek, ilk olarak iki yüzyıl önce rahibeler tarafından pişirilmeye başlanmış. Belem mahallesinde fırın açan rahibeler, manastırdan kendilerine kalan bu lezzetli tarifi uygulamaya başladılar. Lizbon’daysanız Belem Fırını’nı ziyaret etmeyi ve bu lezzetli yiyeceği tatmayı unutmayın.

Jalebi, Hindistan

Jalebi

Hintler tatlılarını da yemekeri kadar seviyorlar.

Jalebi, hamurda yapılan, aynı anda hem çıtır, hem yumuşak hem de dolgun görünen bir tatlı. Hamur , kızgın yağın üzerinde yuvarlak bir biçim alacak şekilde işleniyor ve çıtırlaşana kadar kızartılıyor. Daha sonra “chashni” denilen özel bir şuruba batırılıyor, böylece o güzel lezzetine kavuşuyor. Kahvaltıdan sonra sıcak sütle beraber tüketebilir ya da güzel bir yemekten sonra Jalebi yiyebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Hindistan Uçak Biletini Bul »

Khinkali, Gürcistan

Khinkali

Khinkali, sadece hamur gibi görünebilir ancak taze, doğranmış et ve baharatların güzel birleşimi; tadına baktığınız andan itibaren Khinkali’nin sadece hamur olmadığını size göstermeye yetiyor.

İçi doldurulup yirmi defa bükülerek bu görüntüye ulaşıyor. Yemek için, üzerine biraz baharat atıp, yumruyu tutuyorsunuz, alt tarafından bir ısırık alıp içindeki malzemenin tadına bakıyorsunuz. Dikkatli olun ağzınızı yakabilirsiniz. Yumrusuna kadar yedikten sonra işiniz bitiyor, onu kenara koyup , kaç tane yediğinizi sayabilir ve arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz. Afiyet olsun.

Saltenas, Bolivya

Saltenas

Kalın, hamurdan pişirilmiş, turta kabuğu sertliğindeki ekmeğin içine; genellikle dana etinin bol olduğu güveç ve çeşitli baharatlar konuluyor. Yiyenlerin, okyanusu aşıp yemeye değecek bir şey olduğunu söylemeleri de insanı ne kadar lezzetli olabilecekleri konusunda oldukça düşündürüyor.

Samoosas, Güney Afrika

Samoosas

Hindistan dışında en fazla Hint, Güney Afrika’da yaşıyor. Kendilerine ait Hint yemeğini de hayatlarına kazandırmayı ihmal etmemişler. Samoosa, farklı aromaları ile geniş çeşitliliğe sahip ve Güney Afrika’nın en mükemmel atıştırmalıklarından bir tanesi. Johannesburg’ün en iyi samoosaları pişirdiği söyleniyor ancak gidip görmek ve tadına bakıp karar vermek size kalıyor.

Mahaberawi, Etiyopya

Hiç duymamış olsanız bile, dünyadaki en iyi yemeklerin bazıları Etiyopya’da.

Hafif ekşi, yumuşak , düz bir ekmeğin üzerine; et, çeşitli baharatlar, çiğ ve pişmiş olan sebzeler konularak hazırlanan bu yemeği tatmadan anlamanız mümkün değil. Tek öğünlük, vazgeçilemeyecek kadar güzel bir yemek.

Chuanchuan, Çin

Chuanchuan

Kocaman, kaynayan bir kazanın içerisinde kaynayan sosa; kuzu eti, ufak sosisler ve istediğiniz her çeşit sebzeyi atıp pişirdiğinizi düşünün.Yemeği yemek uzun ve zahmetli olsa da yediğinize pişman olmayacağınız mükemmel bir tadı var.

Danube Balığı, Sırbistan

Danube

Danube nehrinden yakalanan taptaze balıkların ayıklanıp, yavaş pişirilmesiyle hazırlanıyor. Çeşni ve sebzelerle servis ediliyor. Genellikle teknelerdeki restoranlarda tadabileceğiniz bu balık, Sırbistan’da yiyebileceğiniz en iyi yemeklerden birisi.

Chashumen, Japonya

 

Chashumen

Et suyu, chashu, menma ve eriştenin özel bir birleşimi olan bu ramen, “cennetten çıkma” olarak ün salmış. Tadı derin ve karmaşık, kokusuysa dünyevi ve aromatik.

Tokyo’da, Ginza District’te bulabileceğiniz bu ramenin dünyada bir eşi yok.

Biletall.com’dan En Ucuz Japonya Uçak Biletini Bul »

Tavuklu Panang Kurisi, Tayland

Panang-kuri

Yer fıstığı aromalı, kalın, hindistan cevizi özünden yapılan Tay kürisi; bolca kırmızı biberin üzerine farklı baharatlar atılmasından sonra hazırlanıyor. Ne kadar acı olacağı aşçıdan aşçıya göre değişiyor. Tavuk yerine dana eti, tofu ya da çeşitli sebzeler de koydurabilirsiniz.

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.