Hakkari’de Gezilecek Yerler: Hakkari’de Nereye Gidilir?

Nice Anadolu medeniyetine ev sahipliği yapmış, kültürel ve doğal güzellikleriyle Hakkari, adını Hakkar kabilesinden almıştır. Tarihte Çaldıran Savaşı’ndan sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılan şehir, oldukça engebeli bir araziye sahiptir.

Hakkari’de gezilmesi gereken yerleri aktaracağımız bu yazı dizisinde, şehre kolayca ulaşabilmeniz için Hakkari’nin haritadaki konumuna göz atalım.

Ülkemizde Doğu Anadolu bölgesinde yer alan şehirde nüfus, 300.000’e yaklaşıyor. Şimdi Hakkari’de gezilecek yerleri hep birlikte inceleyelim.

Hakkari’de Gezilecek Yerler

Seyithan Gölü

previous arrow
next arrow
Slider

Hakkari’de nereye gidilir? diye sorduğumuzda ilk vereceğimiz cevap, özellikle Güneş’in ortaya çıktığı yaz ve bahar aylarında adeta bir cennet bahçesine dönüşen Seyithan Gölü olacaktır. Suya baktığınızda, gölün dibini göreceğiniz berraklığa sahip yerleşke Cilo Dağı’nın zirvesine yakın bir alanda bulunuyor.
Göl, ismini Hakkari Beyi’nin av meraklısı oğlu Seyithan’dan alıyor.

Adres: 30110 Hakkâri Merkez/Hakkari

Cilo Buzulları

previous arrow
next arrow
Slider

Türkiye’nin en yüksek dağlarından olan, +4000 metre metre yükseklikteki Cilo Dağı’nın eteğinde bulunan buzul, 3500 yıldır varlığını Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sürdürüyor. Özellikle kış mevsiminde gerçekleştireceğiniz gezi rotalarında eşsiz bir durak olacaktır. Özellikle yürüyüş yapmayı sevenler için mutlaka uğranması gereken bir güzellik.

Adres: 30302 Yazılı/Yüksekova/Hakkari

Merga Bütan Kayak Merkezi

previous arrow
next arrow
Slider

2800 rakımlı Merga Yaylası üzerinde yer alan kayak merkezi, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Kentte son yıllarda artan yatırımlar sayesinde bugün, özellik kış turizminde etkin bir bölge olma yolunda ilerliyor.

Adres: Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi, 30000 Hakkâri Merkez/Hakkari

Cennet – Cehennem Vadisi

previous arrow
next arrow
Slider

İsminde her ne kadar cehennem gibi bir ifade yer alsa da, Hakkari’nin en eşsiz güzelliklerinden olan vadi, Cilo Dağları’nın buzul kısmının bulunduğu yeri de bünyesinde barındırıyor. Özellikle halk arasında cehennem olarak bilinen bu kısımda, kışın yürüyüşler düzenlenebilirken; vadi her yıl pek çok kampçıyı da ağırlıyor.

Adres: 30110 Kırıkdağ/Hakkâri Merkez/Hakkari

Şemdinli Taş Köprü

previous arrow
next arrow
Slider

Nehri Taş Köprü olarak da yerel halk tarafından bilinen taş köprünün kitabesi günümüzü kadar gelememiştir. Köprü, Şemdinli Çayı üzerinde, ilçe merkezine 13 km uzaklıktadır. Yüksek dağlarla kaplı olan bölgede yer alan köprünün her iki ayağı da kayalıklara oturmaktadır. Yüksekliği su üzerinden 11 metre, uzunluğu ise 21 metredir. Köprü 1898 yılında Şeyh Muhammed Sıddık tarafından yaptırıldığı söylenmektedir.

Adres: Şemdinli Taş Köprü – Hakkari

Hakkari’ye Nasıl Gidilir?

Hakkari her ne kadar dağlık bir bölgede olsa da bugün hem uçak hem de otobüs ile şehre varabiliyorsunuz.

Hakkari’ye Otobüs ile Ulaşım

Hakkari’ye otobüs ile seyahat etmek isteyenler, Hakkari otobüs biletinizi şimdi tanımlayabilirsiniz. Hakkari’ye en çok otobüs seferi güzergahları aşağıda sizler için listeledik.

Yüksekova – Hakkari

Van – Hakkari

Hakkari Otogar Bilgileri

Telefon: 0 (348) 351 24 76

Adres: Sümbül Mah. Hakkari – Van Bulvarı Üstü HAKKARİ

Hakkari’ye Uçak ile Ulaşım

Hakkari’ye uçak ile seyahat etmek isterseniz, bölgeye pek çok sefer mevcut.
Hakkari uçak biletinizi seyahatiniz için şimdi satın alabilirsiniz.

Hakkari Yüksekova Havalimanı Bilgileri

Telefon: 0 (438) 300 33 33

Adres: Çimenli Mahallesi, 30300 Karlı Köyü Yüksekova/Hakkari

Hakkari’ye Yakın Şehirler

Siirt, Van ve Şırnak en yakın şehirlerimizdir.

 

Hakkari Gezilecek Yerler, 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır. Şimdiden keyifli bir tatil dileriz!

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://de.wikiloc.com/routen-wandern/bercelen-yaylasi-seyithan-golu-ve-liz-golu-veyakinindaki-bir-zirve-3500-m-26749783/photo-17084932
  • https://mapio.net/pic/p-121180740/
  • https://mapio.net/pic/p-9953214/
  • http://medya.gezenek.com/
  • https://gezilecekyerler.com/
  • https://www.nenerede.com.tr/
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.