Hala Tatil Yapamayanlar İçin Ekim Ayı Tatil Önerileri

Bu yıl tatil herkes için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bazılarımız tatile doyamazken bazılarımız kendini kalabalıktan uzaklaştırarak tatili erteliyor. Fakat Ekim ayı hem hala yaz tatili yapamayanlar için hem de tatile doyamayanlar için oldukça uygun bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Yaz sıcaklarının geride kaldığı fakat havaların hala ideal sıcaklıkta olduğu Ekim ayı, tatil için en uygun zamanlardan. Ayrıca yaz mevsiminin kalabalığından da sıyrılan plajlar bu sene tatil yapamayanların tam olarak aradığı zamanı sunuyor. Peki Ekim ayı için en uygun plajlar hangisi? Hemen önerilerimize geçiyoruz:

Kaş – Kaputaş Plajı

Kaputaj Plajı, Antalya’da yer alan bir kanyon ağzı plajıdır. Antalya’nın Kaş ve Kalkan ilçeleri arasında yer almaktadır. Kalkan iline 7 kilometredir mesafededir. Doğal bir oluşum olan bu plaj Akdeniz’in en güzel ve en popüler plajlarındandır. Her sene neredeyse 3 mevsim yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan bu plaj, turkuaz rengiyle de meşhurdur. Ayrıca Mavi Mağara ismiyle de bir mağarası vardır ki gerçekten görmeye değer. Doğası, denizi ve plajıyla herkesi kendine hayran bırakan bu plaj Ekim ayında da tatil yapmaya oldukça uygundur.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »
 

Ula – Akyaka

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Plajı, Ekim ayında da tercih edilen plajların başlarında gelmektedir. Ekim ayında huzur ve sakinliğin adresi olan bu plaj Azmak Nehrine’de yakın olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Bu aylarda yaz sıcakları geçtiği için plaj keyfinin yanı sıra doğa yürüyüşleri, kamp ve Ege’nin lezzetli mutfağını keşfetmek için de oldukça uygun bir zamandır. Akyaka Plajı, Mavi Bayrak ödülü almıştır ve üstelik halk plajıdır. Denizi oldukça sığ olduğu ve altı kum olduğu için çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Yaz aylarının kalabalığı geçtiği için Ekim ayında Akyaka’nın berrak suları sadece size özel bir plaj hissi uyandıracaktır.

Fethiye – Ölüdeniz

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz çevresindeki sahiller çok fazla dalga aldığı fakat kendisinde dalga olmadığı için bu ismi almıştır. Dalgasız, berrak ve eşsiz doğal güzelliğiyle en iyi deniz ödülü almıştır. Dolayısıyla plajı da bu denize yakışır şekilde oldukça muazzamdır. Ölüdeniz Plajı sene boyunca yerli ve yabancı birçok misafiri ağırlamaktadır. Çevresindeki tarihi kalıntıları, koyları ve tabiatıyla da her türlü tatil planına uygundur. Dolayısıyla Ekim ayında da kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler ve tatil yapmak isteyenler için en önemli tatil lokasyonları arasındadır.

Biletall.com’dan Fethiye’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Ayvalık – Sarımsaklı Plajı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine 8 kilometre mesafede bulunan Sarımsaklı Plajı Ekim ayında tatil yapmak için en uygun yerlerden biridir. Yazları sıcak ve kurak geçen Akdeniz ikliminin yaşandığı bu lokasyon Ekim ayında tatil için oldukça iyi bir atmosfer sunuyor. Yabancı birçok turisti ağırlayan bu plaj, sonbahar mevsiminde sadece yerel halkı ağırlıyor. Dolayısıyla sakin ve huzurlu bir tatilin adresi oluyor. Ayrıca Sarımsaklı Plajı’na oldukça yakın bulunan Cunda Adası ve Şeytan Sofrası tatilinize renk katacaktır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.