Havayolu Firmaları Tarafından Sunulan En İyi 9 Uçak Yemeği

11 Ekim 1919’dan bu yana uçaklarda yolculara yemek servis edilmektedir. Fakat yaklaşık 100 yıl geçmesine rağmen uçaklarda yenilen yemeklerin tadının farklı olmasına bir çözüm bulunamamıştır. Bu farklılığın nedeni 10 bin metre yükseklikte tat ve koku alma duyularımızın değişmesidir. Ayrıca uçak kabinindeki basınç, nemliliğin düşmesi gibi etkenler de yemekleri tatsız tuzsuz hissetmemize neden olur.

Fakat 10 bin metre yükseklikte bile lezzetli yemekler sunan firmalar bulmak da mümkün. Bu firmaların hangi firmalar olduğunu ve ne yemek sunduklarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Türk Hava Yolları

Listemize Türk Hava Yolları’yla başlıyoruz. Yemek konusundaki ünümüz uçaklarımızda da kendini gösteriyor. Uzun uçuşlarda THY uçaklarındaki Business Class yolcuları için olan yemeklerin hepsinden ‘’Uçan Şef’’ sorumlu. Ekonomi klas yolcuları zeytinyağında pişirilmiş enginar gibi başlangıç yemekleri ve kremalı patlıcanlı ızgara et gibi ana yemeklere bayılıyorlar. THY, Türkiye içi kısa uçuşlarda bile yolcularına tatmin edici atıştırmalık ve içecekler sunuyor.

 

Emirates

Eğer First Class’ ta uçuyorsanız 7 aşamalı muhteşem yemekler yiyebilirsiniz. Ekonomi yolcusuysanız marine sebze salatasıyla servis edilen füme ton balığı parçalarıyla başlayabilir, daha sonra tarçın aromalı sosla kömürde ızgara yapılmış kuzu kebabı, puding, peynir, bisküvi ve çikolata ile devam edebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Emirates Uçak Biletini Bul »

Swiss International Airlines

Bu havayolu firması yıl boyunca İsviçre’nin bölgesel farklı yemeklerini sunmakta. First Class yolcuları bir gurme restoranındaymışçasına ağırlanıyorlar. Menüler 3 ayda bir değişiyor ve dana bacon ve peynirle hazırlanmış patates püresi ya da ofetorili sığır eti filetosu gibi yemekler içeriyor. First Class uçuşları ayrıca bölgesel peynirlerle tamamlanmaktadır. Business ve Economy Class yolcuları da bu havayolunun yemeklerine bayılmaktadırlar.

 

Air New Zealand

Genellikle bal, kivi ve tatlı patates gibi tarımsal ürünler ve deniz ürünlerinin yoğunlukta olduğu taze Yeni Zelanda mutfağı, havayolu firması için özel olarak dizayn edilmiş elegant tabak takımlarında servis edilmektedir. Acıkır ya da susarsanız içecek ve atıştırmalıkların bulunduğu self-servis bara uğrayabilirsiniz.

Etihad Airways

Amaçları 5 yıldızlı restoranlardan daha iyi bir yemek deneyimi sunmak olan bu havayolu firması, sadece First Class yolcularına özel olarak, narin soslar ve lezzetli tatlılarla beraber özel üretim biftek, tavuk, kuzu eti ve deniz ürünleri sunmaktadır.

Air France

Arttırılmış detayları, saygılı hizmetleri, yoğun aromaları ve yemek takımlarıyla oldukça hoşnut edici bir deneyim sunan Air France’da her 6 ayda bir, birbirinden ünlü farklı şefler Paris’ten kalkan uzun uçuşlardaki özel yemekleri servis ediyorlar ve menüler her 10 günde 1 değişiyor.

Qatar Airways

Birbirinden ünlü 4 şef (Nobu Matsuhisa, Tom Aikens, Ramzi Choueiri, ve Vineet Bhatia) Qatar Airways’ in lezzetli ve çeşitli Business ve First Class menülerini oluşturmak için seçildiler. Beraber yolcular için sunulacak yemekleri aroma ve baharat bakımından 10 bin metre yüksekliği göz önünde bulundurarak aylarca test ettiler.

Biletall.com’dan En Ucuz Qatar Uçak Biletini Bul »

Singapore Airlines

 

Singapore Airlines yolcularına  çok pratik bir uygulama olan ‘’Book the Cook’’ hizmetini sunmaktadır. Bu uygulama ile uçuşunuzdan en az 24 saat önce ne yemek istediğinizi seçebiliyorsunuz. Ekonomi klas yolcuları da yavru karidesli patates salatası gibi başlangıç mezelerinden ve derin tavada pişirilmiş tavukla susam yağında bambu filizleri gibi ana yemeklerden de yararlanabilmektedirler.

Austrian Airlines

Öncelikle yemekler Viyana, Londra ve New York gibi şehirlerde lüks restoran ve kafeleri bulunan DO & CO’ dan geliyor. Daha sonra bu yemekler içeceklerle tamamlanıyor.

Business Class yolcusuysanız ve kafein takviyesine ihtiyacınız varsa 11 farklı türe sahip Avusturya Meini kahvelerini de deneyebilirsibiz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.