Hobbit 2: Sivas’ın Çorak Toprakları

Büyük bir hayran kitlesine sahip, kült olmuş serilerinden olan Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit dünya sinemasının en önemli filmlerinden. Bu iki seride de hikayenin ana kahramanlarından olan minik Hobbitler en çok da yaşadıkları, tam da kendilerine göre olan minik Hobbit evleriyle akıllara kazınmıştır. Hobbit evlerinin bulunduğu Yeni Zellenda’nın Matamata kasabası Shire adıyla filmde set olarak kullanıldıktan sonra büyük ilgi görmüştür.


Serideki Hobbit karakterlerinin yaşadığı yamaca gömülü evlerden esinlenen Sivas Belediyesi de birkaç yıl önce merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na filmdeki evlerin benzerini inşa etmeye başladı. Hobbit Yamaç Evleri adı verilen bu proje daha inşaat halindeyken ilgi görmeye başladı ve bu evler tamamlandıktan sonra da ilgi odağı olmaya devam etti. Belediyenin belirttiğine göre yurt içi ve yurt dışından bölgeye birçok ziyaret olmakta,  Avrupa Ülkelerinin yanı sıra Avustralya, Çin ve Japonya’dan turistler de Hobbit Yamaç Evleri’ni görmeye gelmektedirler.

Mesire alanında bulunan Hobbit evleri 65-70 metrekarelik bir alanda 1+1 olarak inşa edilmişlerdir. İçerisinde mutfak, banyo, tuvalet ve yatak odası bulunan bu evler mimari açıdan filmdekilere benzese de konfor olarak gelen ziyaretçilerin rahatça vakitlerini geçirebilecekleri şekilde dizayn edildi. İlk olarak sadece iki ev inşa edilmiş olmasına rağmen gördüğü yoğun ilgiden sonra Sivas Belediye’si bu sayıyı altıya çıkardı. Bu projeyle ilgili çalışmalarını sürdüren belediye ‘Hobbit’ evlerinin sayısını yüze çıkarmayı hedefliyor. Talebin rahatça karşılanması ve bu bölgenin turizme kazandırılması amacıyla sayısının arttırılması hedeflenen evler dayalı döşeli olarak en az iki günlüğüne isteyenlere kiraya verilmeye başlanacak.

Biletall.com’dan En Ucuz Sivas Biletini Bul »

Hobbit evlerinden bu kadar konuştuk iyi güzel de biz buraya nasıl gidebiliriz dediğinizi duyar gibiyim. Öncelikle havayolu, karayolu hatta demiryolu ile Sivas’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Nasıl gideceğinize karar verdikten sonra tercihinize göre otobüs veya uçak biletinizi alarak yolculuğunuz için ilk adımı atabilirsiniz.

İlk olarak uçakla seyahat edecek olanlar için gidiş yolumuzu anlatalım. Uçaktan indikten sonra havaalanında bulunan servis ve belediye otobüslerini kullanarak şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Belediye otobüsünü kullanacak olanlar “Meydan” durağında inerek merkeze ulaşabilirler. Merkezden kalkan toplu taşıma araçlarıyla Paşabahçe Mesire Alanı’na ulaşıp Hobbit Evleri’ni görebilirler.

En Ucuz Sivas Otobüs Bileti Al >>

Otobüsle seyahat edecek olan ziyaretçiler ise Sivas otogarından merkeze toplu taşıma araçlarıyla gidebilirler. Merkeze vardıktan sonra da Paşabahçe Mesire Alanına giden toplu taşıma araçlarını kullanarak Hobbit Yamaç Evleri’ne ulaşabilirler.

Başlığa aldanıp Sivas’ın topraklarının çoraklığından bahsedeceğimizi düşünenler çok yanıldı yani 🙂

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.