İstanbul’un En İyi Sokak Lezzetleri

İstanbul’un o eşsiz güzel sokaklarında gezerken midenizin de güzelliklerle dolmasını elbette ki istersiniz değil mi? Müthiş İstanbul sokak lezzetlerini sizler için bulduk, araştırdık ve paylaştık. Hem gezip hem de cebinizi yakmadan harcama yapıp yiyebileceğiniz lezzetler işte burada.

Kışın Habercisi Kestane

Enfes tadı ve mis gibi kokusuyla şüphesiz en iyi sokak lezzetlerinden biri olmayı hak ediyor kestane. Közde yavaş yavaş pişen kestanelerin tadı damağınızda kalacak türden. İstanbul’da neredeyse her cadde veya sokakta kestaneci bulmak mümkündür. Özellikle Eminönü ve Taksimdeki kestaneciler daha çok tercih edilmektedir. Kese kâğıdına konulup verilen kestaneleri yürüye yürüye tadını çıkartarak yiyebilirsiniz.

Islak Hamburger

Sokak lezzetlerinden tadını unutmanın mümkün olmadığı bir lezzettir ıslak hamburger. Özel hazırlanan köftesi, domates sosunda ıslatılmış tencere içine koyulan ekmeğiyle yedikçe yedirten bir hamburgerdir. Islak hamburger yemek isteyenlerin en çok tercih ettikleri mekânlar Taksim Kızılkayalar ve Göztepe’deki Kristal Büfe’dir.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Sokak Turşucuları

Sofralardan eksik olmayan turşu, köklü bir geçmişe sahiptir. Kavanozlar çıkmadan önce satıcılar seyyar arabalarla dolaşarak satıyorlardı. Bu leziz geleneği sürdüren İstanbul’da sokakta turşu satanlara denk gelmek çok büyük olasılıktır. Fatih, Beyoğlu, Unkapanı, Eminönü turşu suyu bulabileceğiniz yerler arasındadır.

Arnavut Ciğeri

Unda kızartılmış küp küp ciğerin yanında soğan ve patates… Arnavut ciğeri, İstanbul’un şüphesiz en iyi sokak lezzetlerinden birisidir. Günümüzde İstanbul sokaklarında çok fazla rastlanamayacak bu efsaneyi, Unkapanı Manifaturacılar Çarşısı’nda işin ustası Lütfi ustada bulmanız mümkündür. Bir diğer adres ise Büyükada’daki Ciğerci Altan’dır.

Meşhur Unkapanı Pilavcısı

Sokaktaki en güzel lezzetlerden birisi de nohut pilavdır. İsteyenlere tavuk pilav seçeneğiyle birlikte pilav ayran ikilisi muhteşem olmaktadır. Bu işin en meşhuru, akşamları arabayla İMÇ çarşısı civarlarınagelip sabaha kadar nohut pilav satmaktadır. En meşhuru çünkü arabanın önünde uzun kuyruklar oluşmaktadır.

Taze Taze Sokak Simidi

Odun ateşinde pişen fırından yeni çıkmış çıtır çıtır simide kim hayır diyebilir ki… Dışarda karnınız acıktığında hem en hesaplı hem de en lezzetli yiyeceklerden birisidir simit. Bunun haricinde de en çok martılara atılan… İstanbul’da her sokak ve caddede simitçi ya da fırın bulmak mümkündür. Karaköy’deki Tarihi Karaköy Galata Simitçisi en meşhur olanlardan birisidir.

Kokoreç

Sakatat severlerin favori yiyeceği ve farklı bir lezzet olan kokoreç, temiz olması gerektiğinden her yerde yenmemelidir. Çengelköy’deki Çengelköy Kokoreççisi, Beyoğlu’nda bulunan Mercan Kokoreç ve Şampiyon Kokoreç keyifle ve gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz temiz mekânlardandır.

Yazın Gözdesi Közde Mısır

Haşlanmış ya da közde tercih edilebilen süt mısır, kaçırılmayacak lezzetlerden birisidir. İstanbul’da mevsimi geldiğinde her köşe başında dumanı üstünde son derece leziz közde mısır bulmak mümkündür. Sultanahmet Meydanı, Kadıköy, Üsküdar bulabileceğiniz noktalardan bazılarıdır.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Eminönü’nde Balık-Ekmek

İstanbul’un birçok noktasında bulabileceğiniz balık ekmeğin en lezzetlisini şüphesiz Eminönü’nde yiyebilirsiniz. Haliç’in kenarında Galata Kulesi’ne karşı yiyebileceğiniz balık ekmek, teknelerde pişmektedir. Tekne önünde tabureye oturarak yemek istemeyenler için ise Galata Köprüsü’nün altındaki balık ekmek restoranları son derece uygundur.

Sevda Gazozcusu

Fatih ilçesindeki Balat semtinde bulunan Sevda gazozcusu, muhakkak gidilmesi gereken yerlerden birisidir. Farklı illerden getirtilen 130 farklı çeşit gazoz serinlemek ve farklı lezzet denemek isteyenler için güzel mekânlardan birisidir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.