İzmir’de Mutlaka Kahvaltı Yapmanız Gereken 12 Mekan

Ege’nin kalbi İzmir’i ziyarete gelen gezginlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de kahvaltı yapılacak mekanlardır. Binlerce kafe ve restoranın bulunduğu bu şehirde yerel lezzetlerin hangi mekanlarda daha iyi yapıldığını öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımız içerisinde İzmir’de mutlaka kahvaltı yapmanız gereken 12 mekan hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Bazı mekanlar serpme kahvaltıları ile ünlü olurken bazı mekanlar el yapımı ürünleri ile ön plana çıkmaktadır. İşte İzmir’e güzellik katan kahvaltı mekanlarından bazıları;

Alsancak Dostlar Fırını

İzmir’de kahvaltı denildiğinde akla ilk olarak boyoz gelmektedir. İzmir’de boyoz yiyebileceğiniz en iyi yer ise Alsancak’ta bulunan Dostlar Fırınıdır. Normalde birçok işletmede boyoz birkaç çeşitli olarak yapılır. Ancak Dostlar Fırınına girdiğinizde 17 farklı boyoz türünün servis edildiğini göreceksiniz. Özellikle dondurmalı ve pastırmalı boyozun kesinlikle tadına bakmalısınız.

Reyhan Pastanesi

İzmir’in hafta sonu kahvaltı mekanlarından birisi olan Reyhan Pastanesi, 1965 yılından bu yana hizmet veriyor. 5 şubeye sahip işletmede tamamen el yapımı ürünler servis ediliyor. Leziz çikolataların yanı sıra tuzlu kurabiyeler, pastalar ve cheesecake çeşitleri hafta sonu aileniz ile yapacağınız kahvaltıda sizlere eşlik edeceklerdir.

Leone Patisserie & Boulangerie

Fransız ve Türk mutfağının birleşimi olan Leone Patisserie & Boulangerie restoranında 700 yıllık bir mutfak kültürü bulunuyor. Kahvaltı için bu mekana geldiğinizde kruvasan, ekler, tart, ekşi maya ekmekler başta olmak üzere birçok unlu mamul servis ediliyor. Nezih, temiz bir ortamda kahvaltı yapmak istiyorsanız bu mekanın oldukça ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Nirvana Kahvaltı Salonu – Çiçekliköy

İzmir kahvaltı Mekanları içerisinde yer alan Nirvana Kahvaltı Salonu – Çiçekliköy, bölgede yiyebileceğiniz en iyi serpme köy kahvaltısına sahiptir. 20 malzemeden oluşan serpme köy kahvaltısının bir eşi ve benzeri daha bulunmamaktadır. Bununla beraber onlarca farklı kahvaltılık ürün çeşidinin de bulunduğu işletme sizlere unutamayacağınız lezzetler sunacaktır.

Kumrucu Şevki

Kahvaltıda kumru yapılmaz demeyin. İzmir’de geç uyanmış birçok kişi kahvaltısını Kumrucu Şevki’de yapmaktadır. İzmir’deki en güzel kumrunun yapıldığı bu mekanda aynı zamanda midye, kumpir gibi lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz. Hafta içi ya da hafta sonu ayrımı olmaksızın ne zaman giderseniz gidin işletme müşterilerle doludur.

Fafuly Karadeniz Yemekleri

Karşıyaka’da bulunan Fafuly Karadeniz Yemekleri, İzmir’in hafta sonu kahvaltı mekanları içerisinde büyük yükseliş yakalamıştır. Laz böreği, mısır ekmeği, mıhlama gibi lezzetleri denemek istiyorsanız adresiniz kesinlikle burası olmalıdır. Karadeniz kahvaltı kültürünün ne kadar zengin olduğunu elbette duymuşsunuzdur. Tamamen doğal ürünlerden oluşan kahvaltı karnınızdan önce gözünüzü doyuracaktır.

Üniversite 2 Unlu Mamulleri

Küçükpark içerisinde bulunan Üniversite 2 Unlu Mamulleri, İzmir’de kahvaltı yapılabilecek en iyi yerlerden birisidir. Kahvaltı için her türlü unlu mamule sahip olan Üniversite 2, öğrenci dostu olmasından dolayı da bu kadar popülerdir. Dostlar Fırını kadar olmasa da burada çıkan boyozların da oldukça lezzetli olduğunu söyleyebiliriz.

Sade Kahvaltı & Çikolata

İzmir’de mutlaka kahvaltı yapmanız gereken mekanlardan birisi olan Sade Kahvaltı & Çikolata zengin menüsü ile ön plana çıkıyor. Tek kişilik ve iki kişilik kahvaltı seçeneklerine sahip olan bu işletmede her isteğe uygun çözümler bulunuyor. Tertemiz bir ortama sahip işletmede tüm ürünlerin taze ve yeni olduğunu göreceksiniz.

Filozof Kahvaltı

İzmir’in kahvaltı mekanları listelerinde vazgeçilmez olan Filozof Kahvaltı, bölgenin en zengin menülü işletmelerinden birisidir. Masaların her daim dolu olduğu bu işletmede tüm menülerin oldukça lezzetli olduğunu göreceksiniz. Temizliğin de oldukça ön planda olduğu bu işletmenin tek bir kötü yanı bulunmaktadır. Eğer buraya hafta sonu gelirseniz servis süresinin 1 saate kadar çıktığını görebilirsiniz.

Ayşa Boşnak Börekçisi

İzmir’in hafta sonu kahvaltı mekanları içerisinde yer alan Ayşa Boşnak Börekçisine kesinlikle uğramanızı öneriyoruz. Online rezervasyon ve değerlendirme platformlarında “Konak’taki En İyi 5 Türk Restoranından Biri” etiketine sahip olan bu mekanda Boşnak böreği ve Boşnak mantısının tadına bakabilirsiniz. Kabak mezelerinin de ön planda olduğu bu işletmede zeytinyağlıların oldukça lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Cafe Rezine

İzmir’deki en saklı cennetlerden birisi de Cafe Rezine’dir. Bölgenin en eski kafelerinden birisi olan bu mekan tatlı ve kahve üzerine hizmet verse de kahvaltı konusunda da oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer mekanlarda gördüğünüz yüksek fiyatlı kahvaltıların benzerleri bu mekanda oldukça ekonomik bir şekilde servis edilmektedir.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Kaymakçı Yoğurtçu Hasan

Konak’ta bulunan Kaymakçı Yoğurtçu Hasan sadece kahvaltı hizmeti veriyor. Mükemmel kahvaltı hizmetlerinin verildiği bu işletmede kahvaltının yanında verilen ballı yoğurt damak tadınızı anında değiştirecektir. İzmir’de hafta sonu yerel halkın akın ettiği bu işletmede adım atacak yer bulamayabilirsiniz.

Le’ni Coffee & More

İzmir Kahvaltı Mekanları listemizin son sırasında Le’ni Coffe & More yer alıyor. Doğal ürünlerden hazırlanan ekonomik fiyatlı kahvaltılar güne güzel bir şekilde başlamanıza olanak sağlayacaktır. Kahvaltı konusuna özel olarak ilgi gösteren işletme bu konudaki en iyi kişiler ile çalışmaktadır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

    • https://alsancakdostlarfirini.com/?pg=galeri
    • https://images.app.goo.gl/GnDweSX1RBGXahok9
    • https://images.app.goo.gl/c2P2QQSvmRFr2D846
    • https://images.app.goo.gl/DeMd6RBmAoj7peXo8
    • https://images.app.goo.gl/WvBYir7hF8uELRBq9
    • https://images.app.goo.gl/kfo6bCeEW6z4XJdg7
    • https://www.facebook.com/aysabosnakborekcisi/photos/a.470377353003387/1474543112586801
    • https://images.app.goo.gl/m8Vwnyzh9tTHcAdS7
    • https://www.facebook.com/filozofkahvalti/photos/a.312173932710677/512828622645206
    • https://www.facebook.com/caferezine/photos/a.1611842205500910/1808828355802293
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.