Kar Manzarasında Yemek Yiyebileceğiniz 5 Çok Özel Yer

Kar, birçok kişi için kışın en güzel yanıdır. Karın yağması ile çocukların sokaklarda kardan adam yaptığı, büyüklerin yere uzanıp kelebek şekli çıkarmaya çalıştığı, genç yaşlı herkesin kartopu savaşı yaptığı; enerjisi yüksek bir döneme merhaba deriz. Kar yağışını; sadece bir cam arkasından izlemek bile büyük bir keyif verir. En güzel kar manzaralarına sahip ülkelerden biri olan Türkiye; orta kuşakta olması nedeniyle yazı ve kışı en güzel şekilde yaşayan ve gözler önüne seren ülkelerden birisidir. Bu güzel kar manzaraları eşliğinde yemek yiyebileceğiniz birbirinden güzel 5 restoranı sizler için seçtik. Kar manzarasına bu restoranlar sayesinde doymanız mümkün.

1. Vogue

vogue

1997 yılında kurulan restoran oldukça özel bir mutfağa sahip. Dünya mutfağının en güzel yemeklerini bu restoranda bulmanız mümkün. Vogue; İstanbul’da BJK Plaza’nın çatı katında yer alıyor. Muhteşem bir boğaz manzarası olan restoran sade ve şık tasarımı sayesinde dinlendirici bir etkiye sahip. Boğazın güzel manzarası eşliğinde kara bürünmüş İstanbul’u izlemek ve kar yağışının o muhteşem dinlendirici havasını solumak isterseniz seçeceğiniz en ideal restoranlardan biri olacaktır. Restoran oldukça büyük camlar kullandığı için manzara kusursuz demek mümkün. İsterseniz öğlen, isterseniz akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz ve İstanbul’un birçok yerini panoramik olarak misafirlerine sunan bir restoran.

2. Kartepe Manzara Restoran

kartepe-manzara-restoran

Kocaeli ilçesinde yer alan ve son dönemde neredeyse Uludağ kadar tercih edilir bir hal alan Kartepe; koruma altına alınmış muhteşem doğa manzaralarının bulunduğu yerlerden birisi. İstanbul ve Ankara, Sakarya, Sapanca şehirlerinden hızlı ulaşım imkanları olması bu alanı daha önemli bir hale getirmiş durumda. Kartepe’ye gittiğiniz zaman muhteşem bir kayak keyfi yapmanız ve Kartepe Manzara Restoran’da muhteşem manzaraya karşı harika lezzetlerde yemekler yemeniz mümkün. Green Park yolu içerisinde yer alan restoran size doğanın içerisinde harika bir manzarayı eğlence imkanları ile birlikte sunuyor.

3. Le Chalet Yazıcı Uludağ Restoran

le-chalet-yazici-uludag

18 odası olan bir butik otelde ve Uludağ Milli Parkı içerisinde yemek yemek isteyenler için ideal bir restoran. Sıcak ve samimi bir yemek yiyip, Uludağ’ın zirvesinin keyfini çıkarmak isterseniz tercih etmeniz gereken ideal bir nokta olacaktır. Otel ve restoran enfes doğa manzaralarına eşlik ediyor. Dilerseniz otelde konaklayabilir ve birçok etkinlikten yararlanabilirsiniz. Güzel bir kayak aktivitesinin ardından sakin bir şekilde zirveden doğayı izlemek; hayatınızda deneyimlemeniz gereken en özel anlardan biri olacaktır. Dilerseniz bu muhteşem yemeği bir de teleferik gezisi yaparak taçlandırabilirsiniz.

4. Abant Köşk Oteli

abant-kosk-oteli

Kışın küçük bir tatil ya da muhteşem bir romantik yemek organizasyonu için vazgeçilmez hale gelecek yerlerden birisi. Konum olarak sık gidilmesi mümkün olan bir yer değil ancak panoramik göl manzarasını karda görmek, aştığınız mesafeleri size unutturacak niteliklere merhaba demek mümkün. Abant Gölü Tabiat Parkı içerisinde yer alan ve parkın tüm güzelliklerini göz önüne seren köşk enfes yemekler yapan bir mutfağa sahip. Açık ve kapalı restoranları olan otelin Türk yemekleri mutfağı ve ev yapımı kekleri parmak yedirecek derecede güzel. Muhteşem bir manzara ve harika yemekler için tercih edilesi yerlerden birisi.

Biletall.com’dan En Ucuz Abant Otobüs Biletini Bul »

5. Fine Dine İstanbul

fine-dine-istanbul

Hotel ARcadia Blue içerisinde bulunan ve muhteşem bir yarım ada manzarasına sahip olan Fine Dine İstanbul enfes Osmanlı yemekleri ile de dikkat çekiyor. Türk mutfağının en güzel örneklerinden birini sunan restoran, Sultanahmet’in en güzel yerlerinden birinde yer alıyor. Osmanlı’dan kalan eserleri ve tarihi yarım adayı karlar içerisinde görmek isterseniz; kesinlikle karlı havalarda tercih etmeniz gereken yerlerden birisi.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.