Karadeniz Turu Yapmak İçin Mutlaka Gezilmesi Gereken Şehirler

Türkiye, dünya üzerindeki en güzel doğal güzelliklere sahip ülkelerden birisidir. Yemyeşil doğası, tertemiz yaylaları ve tarihi yerleri ile ülkemiz adeta cennetten bir köşe olarak gösterilmekte. Türkiye’yi gezmek, dolaşmak isteyen kişiler için bir Karadeniz tur rotası oluşturmak istiyoruz. Çıkacağınız bu yolculuk sırasında birçok yer görecek, birçok doğa güzelliklerine şahit olacaksınız. Karadeniz turu yapmak isteyenler için mutlaka gezilmesi gereken şehirler;

Trabzon

Karadeniz turu yapmak isteyenler için mutlaka gezilmesi gereken şehirler arasında ilk sırada Trabzon yer alıyor. Trabzon, yemyeşil doğası ve tertemiz yaylaları sayesinde her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Uzungöl, Sümela Manastırı, Boztepe, Atatürk Müzesi Köşkü, Kızlar Manastırı gibi merkezleri görmeden kesinlikle ayrılmayın. Uzungöl, konaklama konusunda tercih edeceğiniz yerler arasında ilk sırada yer almalıdır.

Artvin

Karadeniz turu yapan kişilerin uğrak noktalarından birisi de Artvin’dir. Doğal güzelliklere sahip olan Artvin, yaylaları ile ön plana çıkmaktadır. İnsanları oldukça sıcak olan Artvin’de Atatepe, Cehennem Deresi Kanyonu, Çifte Köprü, Arsiyan Yaylası, Tekkale Manastırı gibi güzellikleri görmeden asla geri dönmeyin. Artvin’de yine konaklama konusunda tercih edilen yerler arasında gösteriliyor.

Rize

Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan Rize son yıllarda oldukça kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Hem yerli hem de yabancı kişiler, Karadeniz turunda konaklamayı Rize’de yapmaktadır. Ayder Yaylası, Zil Kalesi gibi güzelliklere sahip olan Rize, yerli turistlerden ziyade yabancılar tarafından da ziyaret edilmektedir. Yaylaları, doğal güzellikleri, yeşillikleri ile ünlü olan bu şehirde çay bahçelerini de ziyaret etmeden asla geri dönmeyin.

Biletall.com’dan En Ucuz Rize Otobüs Biletini Bul »

Amasya

Karadeniz turuna çıkan kişiler yolculuğa genelde ilk Amasya’dan başlarlar. Şehzadeler şehri olan Amasya yemyeşil yapısı ile ziyaretçilerin başlarını döndürebiliyor. Kent merkezinde bulunan Alçak Köprü, Aynalı Mağara, Çelebi Mehmet Medresesi, Amasya Kalesi gibi güzellikleri görmeden şehirden asla ayrılmayın. Amasya doğa ile baş başa kalmak, ruhunu dinlendirmek isteyen kişilere çok iyi seçenekler sunmaktadır.

Sinop

Orta Karadeniz bölgesinde yer alan Sinop, tarih ve turizmin bir arada olduğu nadir yerlerdendir. 220 bin nüfusa sahip olan Sinop sahip olduğu liman ile ön plana çıkmaktadır. Karadeniz turuna çıktığınızda Sinop’a kesinlikle uğramanızı öneriyoruz. Sinop Kalesi, tarihi Sinop Cezaevi, Hamsilos Koyu, Erfelek Şelalelerini gördükçe bu şehirden ayrılmak istemeyeceksiniz. Kent merkezinden çıktıkça doğal güzellikler sizleri karşılayacaktır.

Biletall.com’dan En Ucuz Sinop Otobüs Biletini Bul »

Zonguldak

Karadeniz turu yapan kişiler Zonguldak’a uğramadan turlarını asla sonlandırmamalıdırlar. 600 binden fazla bir nüfusa sahip olan Zonguldak, misafirlerine hem tarihi hem de doğal güzellikler sunmaktadır. Cehennem Ağzı Mağaraları, Filyon Ören Yeri, Ereğli Kalesi gibi yerler Karadeniz bölgesinin güzelliklerini yansıtan yerledir.

Gümüşhane

Yüz ölçümü bakımından ülkemizin en küçük şehirlerinden birisi olan Gümüşhane, Karadeniz bölgesinin en çok ziyaret edilen şehirlerindendir. İlkbahar ve yaz aylarında Gümüşhane’ye gelen kişiler muhteşem bir doğa ile karşılaşacaklardır.  Kov Kalesi, Baksı Müzesi, Torul Cam Teras, Karaca Mağarası başta olmak üzere bu şehirde birçok gezilecek yer olduğunu göreceksiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.