Kastamonu’nda Gezilecek Yerler: Kastamonu’nda Nereye Gidilir?

Tatil ve gezi denildiğinde birçok kişi aklına ya Ege ya da Akdeniz şehirleri gelmektedir. Oysa Anadolu’da binlerce yıllık tarihleri ile ayakta kalmayı başarmış birçok kentimiz bulunuyor. Bu yazımız içerisinde dünyaca ünlü mutfağı ve tarihi ile beraber Kastamonu hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Kastamonu’nda gezilmesi gereken yerler Anadolu şehirlerine olan bakış açınızı tamamen değiştirecektir.

Kastamonu’nda Gezilecek Yerler

Kastamonu’nun haritadaki konumu hakkında bilgi vererek ilk rotamıza geçiş yapmak istiyoruz. Orta Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonu, Çankırı’nın hemen üstünde yer alıyor.

Ilıca Şelalesi

previous arrow
next arrow
Slider

Oldukça eski kentlerimizden birisi olan bu kente geldiğinizde ilk olarak Ilıca Şelalesi’ni görmenizi öneririz. Bölgede kamp yapılabilecek en iyi yerlerden olan Ilıca Şelalesi, Horna Kanyonu’nun da başlangıç noktası.  Suyu soğuk olsa da girip yüzülebilecek, serinlenebilecek bir ortamı bulunmaktadır. Kastamonu planınıza Ilıca Şelalesi’ni eklemeyi unutmayın.

Kastamonu Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Kastamonu’nda gidilecek yerler listemizin ikinci sırasında Kastamonu Müzesi yer almaktadır. Kastamonu; Hititler başta olmak üzere Frig, Hellen, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşımaktadır. Kentte yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen bulgular bu müzede sergilenmektedir. Kent merkezinde yer almasından dolayı ulaşımı oldukça kolaydır.

Valla Kanyonu Seyir Terası

previous arrow
next arrow
Slider

Kastamonu’nda gezilecek yerler denildiğinde akla ilk olarak Valla Kanyonu Seyir terası gelmektedir. Şehri görebileceğiniz, manzarasının tadına bakabileceğiniz en iyi yerlerden birisi de bu kanyondur. Seyir terasına çıktığınızda doğa ile yeşilliğin ne derece birbiri ile uyumlu olduğunu göreceksiniz. Kanyon etrafında yer alan oteller konaklama konusunda da yardımcı olacaktır.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Yapımına 1879 yılında başlanan Liva Paşa Konağı, 1997 yılında alınan karar sonrasında etnografya müzesine dönüştürülmesine karar verilmiştir. Müze içerisinde Kastamonu yöresine ait yöresel birçok eser, araç ve gereç bulunmaktadır. Kastamonu bileti alarak bu güzel yeri canlı olarak görebilirsiniz.

Kastamonu’ya Nasıl Gidilir?

Kastamonu’na gitmenin en kolay yolu Kastamonu otobüs bileti almaktan geçiyor.

Kastamonu’na Kara Yolu ile Ulaşım

Otobüs ile seyahat etmek isteyenler için en uygun Kastamonu otobüs biletlerini sizler için hazırladık.

Karabük – Kastamonu: 2-3 saat

Ankara – Kastamonu: 4-5 saat

Zonguldak – Kastamonu: 4-5 saat

Amasya – Kastamonu: 4-5 saat

Otogar Bilgileri

Kastamonu Otogarı

Telefon Numarası: 0 (366) 215 45 55

Adres: Kuzeykent Mahallesi, Özen Sitesi 2 A, 37150 Merkez/Kastamonu

Kastamonu’na Yakın Şehirler

Sinop, Çankırı, Çorum Kastamonu’na en yakın illerdir.

 

Kastamonu Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.