Kayseri’de Gezilecek Yerler: Kayseri’de Nereye Gidilir?

İç Anadolu Bölgesinin bağrında yer alan Kayseri, tarihi geçmişi ile bizlere ışık olmaya çalışıyor. Bu yazımız içerisinde Kayseri’de gezilmesi gereken yerler hakkında güzel bir liste oluşturmaya çalışacağız. Özellikle kış turizmi bakımından oldukça başarılı olan bu kentte yapılabilecek etkinlik ve aktivite sayısı gerçekten fazla! Haydin gelin, hep beraber güzel bir Kayseri gezi planı oluşturmaya çalışalım.

Kayseri’nin haritadaki konumu ile detaylara geçmek istiyoruz. Kayser; İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir şehirdir. Nevşehir, Niğde, Kahramanmaraş, Sivas, Adana gibi kentlere komşudur.

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Erciyes Dağı

previous arrow
next arrow
Slider

Kayseri’nin kış aylarında ziyaretçi almasındaki en büyük etkenlerden birisi de Erciyes dağıdır. 4,000 metre yüksekliği ile kış sporu yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen Erciyes, kayak yapmak için oldukça idealdir. 1 saat alacağınız eğitim ile çok rahat bir şekilde kayabilirsiniz. Kısa süreli tatiller için oldukça idealdir.

Soğanlı Vadisi

previous arrow
next arrow
Slider

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan Soğanlı Vadisi Kayseri gezi planı içerisinde kesinlikle yer almalıdır. Kent merkezine 80 kilometre kadar uzak olan Soğanlı Vadisi, Kapadokya benzeri peri bacaları ve Roma döneminden kalma Kral kaya mezarlarına ev sahipliği yapmaktadır. Son zamanlarda yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları sayesinde soğanlı vadisinin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edildiğini görüyoruz.

Selçuklu Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Selçuklu Müzesi olarak kullanılan yapı Selçuklu sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılmıştır. Yerli halk tarafından Çifte Medrese olarak bilinen yapı, Osmanlı döneminde çokça kez onarım görmüştür. 1960 yılında tam kapsamlı bakım ve onarım çalışmasına giren müzenin kullanım hakkı Kayseri Belediyesine verilince Selçuklu Müzesi’ne dönüştürülmüştür. Kayseri gezisi için rotanızda olması gereken bu müzeye girişler 2 TL’dir.

Hunat Hatun Külliyesi

previous arrow
next arrow
Slider

Selçuklu Sultanı II. Keyhüsrev’in annesi için yaptırdığı bu caminin 1237 yılından bu yana ayakta kalmayı başardığını görüyoruz. Hamam, türbe, cami ve medreseden oluşan külliye Selçuklu mimarisi hakkında bizlere çok iyi şeyler gösteriyor. Mimari detaylarından dolayı bile ziyaret edilmelidir.

Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi

previous arrow
next arrow
Slider

Kayseri’de gidilecek yerler son sırasında Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi yer alıyor. Mevlana’nın hocaları arasında yer alan Seyyid Burhaneddin, 1235 yılında hayatını Kayseri’de sürdürme kararı almıştır. 1244 yılında vefat edildiğinde türbenin bulunduğu alana defnedilmiştir. Türbenin yapılışı ise II. Abdülhamit Han dönemindedir.

Kayseri’ye Nasıl Gidilir?

Kayseri gezilecek yerler listesi oluşturduğumuza göre artık sıra ulaşım konusuna gelmekte.

Kayseri’ye Hava Yolu ile Ulaşım

Kayseri uçak bileti internet üzerinde oldukça ekonomiktir. THY, Pegasus, Anadolu JET gibi birçok havayolunun tarifeli onlarca uçuşu bulunmaktadır.

İstanbul – Kayseri: 1 saat 20 dakika

Antalya – Kayseri: 1 saat 5 dakika

İzmir – Kayseri: 1 saat 20 dakika

Konya – Kayseri: 5 saat 55 dakika

Havalimanı Bilgileri:

Kayseri Erkilet Havalimanı

Telefon: 0 (352) 337 52 44

Adres: Ahmet Yasevi Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Blv., 38090 Kocasinan/Kayseri

Kayseri’ye Kara Yolu İle Ulaşım

Aynı zamanda Kayseri otobüs bileti alarak karayolu üzerinden de bu bölgeye ulaşabilirsiniz.

Nevşehir – Kayseri: 2-3 saat

Sivas – Kayseri: 3-4 saat

Niğde – Kayseri: 2-3 saat

Yozgat – Kayseri: 3-4 saat

Otogar Bilgileri:

Kayseri Otogarı

Telefon: 0 (352) 327 45 00

Adres: Şeker Mah. Osman Kavuncu Bulv. 38080 Kocasinan/Kayseri

 

Kayseri Gezilecek Yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • http://www.tetrazon.net/tr/kayseri-selcuklu-uygarligi-muzesi
  • http://www.havadankayseri.net/portfolio/hunat-hatun-camii-ve-kulliyesi
  • https://www.kayseri.bel.tr/kesfet-listeleme/hunat-hatun-kulliyesi
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.