Kayseri’de Ne Yenir? Nerede Yenir? Yöresel Lezzetler

Kayseri’ye ilk kez gelen ziyaretçilerin en çok sorduğu “Kayseri’de ne yenir? Kayseri’de yemek nerede yenir? Kayseri’de ne nerde yenir? Kayseri’nin meşhur yemekleri” gibi sorular için Kayseri’nin en çok sevilen yöresel yemeklerini, kahvaltı yerlerini, steak ve tatlı mekanlarını Biletall ekibi olarak sizler için derledik. Kayseri’nin en meşhur yemeklerine göz atabilir, tavsiye ettiğimiz restoranlarda yemekleri tadabilirsiniz.

Anadolu’nun eski toprakları arasında yer alan Kayseri, şu anki konumu itibari ile Türkiye’nin ortalarında yer almaktadır. Kayseri halkı damak zevkine oldukça düşkündür. Bu yüzden Kayseri mutfağı da oldukça zengindir. Hamur işi ile et ürünlerinin ağırlıklı olduğu Kayseri Mutfağı kendine özel lezzetlerle birçok yörenin mutfağına fark atmaktadır.

Kayseri’de Ne Yenir

 

Kayseri Yöresel Yemekleri & Yenilecek Yerler

Anadolu’nun ortasında bulunan birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Kayseri’ye ait birçok yöresel lezzet bulunmaktadır. Kayseri’nin en lezzetli yemekleri ve bu yemekleri nerede yiyeceğinizi sizler için hazırladık.

Mantı

Kayseri’de ne yenir denince akla ilk olarak, bir kaşığa 40 tane sığması gereken Meşhur Kayseri Mantısı Kayseri adetlerine göre bir kaşığa 40 tane mantı sığdıramayan gelinler evde kalıyormuş. J Hamur ve kıyma ile küçük küçük hazırlanan mantı salça ile haşlanmak veya piştikten sonra üzerine sosu dökülmektedir. Lezzet katması için üzerine yoğurt ve sumak dökülerek servis edilmektedir.

Meşhur Kayseri Mantısı Nerede Yenir?
Kaşık-la Restaurant

Kayseri Mantısı denince akla ilk gelen restoranlardan olan Kaşık-la, Kayseri’nin yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz mekanların arasında başta gelmektedir.

Adres:  Alpaslan, Bahar Cd. No:43/A, 38030 Melikgazi/Kayseri
Telefon:  0 (352) 236 10 00
Kaşık-la Restaurant’ın Merkeze Uzaklığı: 3 Km/5 Dk

Elmacıoğlu

Kayseri restoranları arasında oldukça köklü bir isimdir. Şehrin birkaç bölgesinde şubesi bulunmaktadır. Kayseri’de nerede yemek yenir diye sorulduğunda en çok duyacağınız isimlerden birisidir. Kayseri lezzetlerinin hemen hepsini Elmacıoğlu İskender isimli restoranda bulmanız mümkündür. Elmacıoğlu İskender isminden de anlaşılacağı üzere İskender Kebabı ile ünlüdür, ama diğer Kayseri yemekleri konusunda da oldukça ünlüdür.

Adres: Gültepe Mahallesi Şehit Üsteğmen, Şht. Üst. Mustafa Şimşek Blv. No:56, 38030 Melikgazi
Telefon: 0 (352) 223 99 99

Elmacıoğlu’nun Merkeze Uzaklığı: 2.2 Km/5 Dk

Yağlama

Kayseri’ye has olan lezzeti Kayseri’den başka şehirde yemek mümkün olmayabilir. Daha çok evde yapılsa da ev yağlaması kadar lezzetli yapabilen mekanlar Kayseri’de mevcuttur. El ile açılan yuvarlak ince hamur şebit sac tavada pişirildikten sonra üzerine özel kıyma sosu sürülerek hazırlanmaktadır. Yuvarlak şebit dörde bölünerek yoğurt ile servis edilmektedir.

Yağlama Kayseri’de Nerede Yenir?
Kafe Sinan Hanımeli

Kayseri lezzetlerinin tadına bakabileceğiniz mekanlar arasında Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde yer alan Kafe Sinan Hanımeli’nde yağlamanın tadına bakabilir. Dilerseniz diğer Kayseri Lezzetlerinin de tadına bakabilirsiniz. Kafe Sinan Kayseri’de bulunan diğer restoranlara göre oldukça ekonomiktir.

Adres: Erciyesevler, Billur Cd. No:162, 38020 Kocasinan/Kayseri

Kafe Sinan Hanımeli’nin Merkeze Uzaklığı: 3.6 Km/8 Dk

Gubate Restaurant ve Kahvaltı Evi

Kayseri Kahvaltı mekanları arasında bilinen bir adrestir. Kahvaltısı kadar Yağlama yemeği de meşhurdur. Gubate Restoran’da Çerkez yemeklerinin de tadına bakmanız mümkündür. İsminden de anlaşılacağı gibi meşhur Gubate Kahvaltısını denemeyi unutmayın.

Adres: Mevlana, Mehmet Akif Ersoy Cd. Güneş Apartmanı, Aydın Çarşı Sitesi, 38280 Talas/Kayseri
Telefon:
0 (352) 290 93 49

Gubate’nin Merkeze Uzaklığı: 8 Km/15 Dk

Yağ Mantısı

Şekli normal Kayseri Mantısını andırsa da ikisi oldukça farklıdır. Malzemeleri aynı olsa da pişirilme şekilleri ve boyutları farklıdır. Yağ Mantısı isminden de anlaşılacağı gibi yağda kızartılarak yapılmaktadır. Yoğurt ve salça ile servis edilmektedir. Kayseri’de mutlaka deneyimlenmesi gereken bir lezzettir.

Kayseri’de Yağ Mantısı Nerede Yenir?
Çemen’s Gurme ve Mutfak

İsminin hakkını veren menüsünde gerçekten de gurme lezzetler yer almaktadır. Nezih bir mekan olan Çemen’s Gurme’de Yağ Mantısı yemek için gidip menüyü açınca kafanızı karıştıracak lezzetler ile karşılaşabilirsiniz. Menüyü elinize almadan Yağ Mantısı siparişi verin ve menüye öyle bakın.

Adres: Melikgazi, Aşık Veysel Blv. No:22, 38030 Melikgazi/Kayseri | Mix Alışveriş Merkezi
Telefon:
0 (352) 333 82 82

Çemen’s Gurme ve Mutfak’ın Merkeze Uzaklığı: 4.5 Km/10 Dk

Kemal Koçak Et Lokantası

Kayseri Mutfağında bulunan tüm lezzetleri bulabileceğiniz bir diğer mekan ise Kemal Koçak’tır. Yağ Mantısı özenle hazırlanmaktadır. Dilerseniz menüde bulunan Kayseri Tabağından isteyerek Kayseri lezzetlerini tek bir tabakta toplayabilirsiniz. Kayseri yemekleri kadar et ürünleri de oldukça lezzetlidir.

Adres: Nurihas, Erciyes Blv. No:30, 38050 Melikgazi/Kayseri
Telefon:
0 (352) 352 03 03

Kemal Koçak Er Lokantası’nın Merkeze Uzaklığı: 2.1 Km/5 Dk

Pastırma ve Sucuk

Kayseri denince akla gelen ikili. Kahvaltıların ve ara öğünlerin vazgeçilmezidir. Kayseri’den ayrılmadan önce sevdiklerinize Kayseri Pastırması ve Kayseri Sucuğu almayı unutmayın. Özenle seçilen etlerin baharatlarla olan mükemmel uyumunu sucuk yerken fark edeceksiniz.

Kayseri’de Sucuk ve Pastırma Nerede Yenir?
Şahin Concept Talas

Kayseri lezzetlerini  özellikle de pastırma ve sucuk çeşitlerini tadabileceğiniz oldukça sempatik bir mekandır. Çeşitli pastırma ve sucukların tadına bakabilir aynı zamanda sevdiklerinize hediye götürmek için satın alabilirsiniz.

Adres: Bahçelievler, Mevlana Cd. No:25, 38280 Talas/Kayseri

Şahin Concept Merkeze Uzaklığı: 6.5 Km/15 Dk

Erciyes Dağı

Yazın veya kışın fark etmeksizin Erciyes Dağı’nı ziyaret etmeyi unutmayın. Emin olun ki en keyifli sucuk ekmek noktası Erciyes Dağı’nda bulunan kafelerdir. Açık havada Kayseri sucuğundan yapılan sucuk ekmek veya sucuklu yumurtanın tadı başkadır. Erciyes’e gelmişken gondol (teleferik) ile zirveye çıkmayı unutmayın.
Erciyes Dağı’nın Merkeze Uzaklığı: 24 Km/30 Dk

 

Kayseri’de Kahvaltı Nerede Yenir? Kayseri Kahvaltı Mekanları

Kayseri’de kahvaltı yapılacak birçok mekan bulunmaktadır. Başlıca olan yerleri sizler için derledik. Kayseri’ye geldiğinizde gönül rahatlığı ile kahvaltı yapabileceğiniz mekanların isimleri ve semtleri şu şekildedir;

  1. Kayseri Sharqtery – Talas
  2. Kayseri Çemen’s – Mix AVM
  3. Acuka Kahvaltı Evi – Talas
  4. Saray Çiftliği Kahvaltı ve Yemekevi – Merkez
  5. Taşmekan – Hisarcık

 

Kayseri’de Fast Food Nerede Yenir?

Kayseri’de yöresel lezzetlerin yanında, fast food tüketimi de yapabileceğiniz yerler var. Büyük şehirlerde bulabileceğiniz çoğu alternatif ve bir o kadar da kaliteli fast food markaları burada da yer almakta. Kayseri fast food mekanlarını ve semtlerini sizler için listeledik.

  1. Kayseri Forum AVM – Hunat: Yemek katında Arby’s, McDonald’s, Burger King, HD İskender, Tavuk Dünyası, KFC, Popeyes, Sultan Lahmacun, Yaprak Tantuni ve daha birçok alternatif sizleri bekliyor.
  2. Papyon Burger – Talas
  3. Hacı Sokakta – Hunat
  4. Susam Pizza – Talas
  5. Köşk Döner – Alpaslan
  6. Çifte Kumru – Talas
  7. Bizon Burger – Talas
  8. Yıldırım Pide Fırını (Kıymalı, Peynirli Pide) – Fevzi Çakmak

 

Kayseri’de Et & Steak Nerede Yenir?

Kayseri’de özellikle hafta sonları steak/et oldukça fazla tüketilir. Kayseri insanları et tüketmeyi severler. Kayseri’nin en iyi et restoranları aşağıda listelenmiştir. Sizlerde şehre Kayseri Otobüs Bileti satın alarak şehirlerarası otobüs yolculuğu yapıp veya Kayseri Uçak Bileti alarak havayolu ile gelirseniz bu mekanlara uğramayı unutmayın.

  1. Kemal Koçak Et Lokantası – Esenyurt
  2. Hacı Steakhouse – Talas
  3. Taşmekan – Hisarcık
  4. Ağaçaltı Kebap Salonu – Yeni Sanayi
  5. Bağdat & Pöç Tandır – Kiçikapı
  6. Ciğerci Yakup – Tuna
  7. Kasap-a Restaurant – Talas
  8. Dikbaşer Kelle Tava Salonu- Camikebir

 

Kayseri’de Tatlı Nerede Yenir?

Keyif yapmayı seven bir halka sahip olan Kayseri’de yemeklerin üzerine mutlaka tatlı yenilir. Sizler için Kayseri’de tatlı yenecek mekanları toparladık sizlerde sevdiğiniz tatlı çeşidine göre seçim yapabilirsiniz. Kayseri’nin en meşhur tatlı mekanları şu şekildedir. (Not: Kayseri’ye gelince meşhur Kayseri Nevzine tatlısı yemeden dönmeyin.)

  1. Baklavacı Orhan Anteplioğlu – Alpaslan
  2. Chocolabs Chocolate Coffee – Talas
  3. Muda Çikolata – Talas
  4. Huga Künefe – Alpaslan
  5. Queen Waffle – Köşk
  6. Divan Pastanesi – Alpaslan
  7. Tekir Tatlıcısı – Erciyes Dağı
  8. Crepoint – Talas
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.