Kışın Ankara’da Mutlaka Yapmanız Gereken 7 Şey

Ankara; Türkiye için en özel alanlardan birisi. Meclisin bulunduğu ve Atatürk gibi bir liderin içeren Ankara; ne yazık ki bu nitelikleri nedeniyle gezilecek yerlerini gölgede bırakmış bir şehir. İnsanlar Ankara gezilerine genel olarak ülke ile ilgili özel günlerde katılıyor; 19 Mayıs, 23 Nisan, 10 Kasım gibi… Ancak Ankara birçok müzeye ve gezilip görülecek yere sahip bir şehir.

Kış aylarında çok daha güzel olan Ankara; karın hakkını veren şehirlerden birisi. Beyazlar altında çok daha şık ve naif duran bu şehri; kış aylarında gezenlere, kendini şanslı hissettirecek 7 muhteşem yer;

1. Soğuksu Milli Parkı

soguksu-milli-parki

Kaynak: http://www.doganayvural.com/2016/03/15/soguksu/

Ankara’nın en güzel yerlerinden biri olan Soğuksu Milli Parkı; 1959 yılından bu yana koruma altında. İçerisinde turistik oteller ve birçok yeme–içme mekanı barındıran park kışın harika bir beyaz şölen sunuyor. Sizler için muhteşem bir görüntü oluşturan parkın içinde gezebilirsiniz. Ailecek yapılacak bir gezide karın tadını en güzel çıkaracağınız yerlerden biri olduğu kesin.

2. Keçiören Teleferik

ankara-teleferik

Kaynak: http://www.gezilmesigerekenyerler.com/ankara/kecioren-teleferik-nasil-gidilir-calisma-saatleri-fiyatlari.html

Kış aylarında bütün Ankara’yı ayaklarınıza serilmiş gibi beyazlar içinde görmek isteyenlerdenseniz; mutlaka Keçiören Teleferik hattını kullanmalısınız. 8 kişilik olarak üretilmiş olan teleferiklere arkadaşlarınız ile birlikte binmeniz mümkün. 1653 metre kadar olan hat Türkiye’de kullanılan en uzun teleferik hatlarından biri olarak ele alınıyor. 20 dakika kadar sürek yolculuk size doya doya Ankara manzarası yaşatmaya yetecek niteliklere sahip. Teleferiğe hafta içi saat 17:00 ile 00:00 saatleri arasında binebilirsiniz. Hafta sonu bu süre saat 01:00’a kadar uzuyor. Kişi başı fiyat ise 5 TL.

3. Tunalı Hilmi Caddesi

tunali-hilmi-caddesi

Kaynak: Haber Amaçlı kaynak: muratart / Shutterstock, Inc.

Bu cadde Ankara’nın en işlek caddelerinden biridir. Üzerinde birçok kafe ve alışveriş yerinin bulunduğu caddeyi en özel kılan şeylerden birisi de Kuğulu Park. Kar yağdığı zaman harika bir görüntüye bürünen bu park içinde beyaz kuğuların salınışını görebilir, güzel bir yerde yemek yiyebilir ve eğlenceli bir şekilde karın süslediği caddeden alışveriş yapabilirsiniz.

4. Hamam Önü

hamam-onu-ankara

Kaynak: Haber Amaçlı kaynak: Nejdet Duzen / Shutterstock, Inc.

Ankara’nın eski evlerini ve eski Ankara yaşantısını görmek isteyenler için yakın zamanda restore edilen Hamam Önü; en güzel mahalle kültürünü görebileceğiniz yerlerden birisidir. Eski mimarisi ile karlar arasında sizi mutlu edecek ve küçük yerli kafeleri ile içinizi ısıtacak bir alan.

Biletall.com’dan En Ucuz Ankara Uçak Biletini Bul »

5. Estergon Kalesi

estergon-kalesi

2005 yılı ile hizmete açılan kale, Türk tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. Gidecek olan kişilerin mutlaka seyir terasını ziyaret etmesi gerekli. Seyir terasında ziyaretçileri muhteşem bir kar manzarası beklemekte. Kale içerisinde bir adet Kültür Merkezi, Restoran ve görülmeye değer bir mimariye sahip olan Taç Kapı bulunmaktadır. Türk mutfağını merak edenler için kalenin Ören Köşk kısmında bulunan restoran, mutfağı ile harikalar çıkarmaktadır.

6. Göksu Parkı

ankara-goksu-park

Ankara’da görülmeye değer bir park. Güzel bir çevre düzenlemesine sahip olan Göksu, yapay bir gölet çevresine kurulmuş ancak enfes bir yapıya sahip olmayı başarmış bir alan. Çevresinde bulunan kafeler sayesinde, kar yağarken muhteşem bir kar manzarası ve göl seyri yaşayabilirsiniz.

7. Mogan Gölü

mogan-golu7

Ankara’da bulunan eğlence ve piknik parkı olarak da bilinen Mogan Gölü spor severler ve gezi severler için en güzel alanlardan biridir. Göl manzarası ile birlikte, kara doyacağınız güzel bir gezi için burayı seçebilirsiniz. Göl bölgesinde enfes yemekleri bulunan restoran ve 3 adet seyir terası bulunmakta. Dileyenler burada muhteşem manzarayı izleyebilir ve karın doğayı kusursuz bir şekilde örtmesine keyifle eşlik edebilirler.

En Ucuz Ankara Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.