Kışın İstanbul’da Mutlaka Gezilmesi Gereken 7 Yer

İstanbul, şiirlerde de denildiği gibi her mevsim ayrı bir güzelliğe sahiptir. Bazı yerler vardır ki, sizlere her mevsim ayrı bir heyecan sunarlar. İşte, bugün sizler için İstanbul’un kış aylarında da çok özel heyecanlar sunabilen o noktalarına kısa yolculuklar yapacağız. Özel olarak derlediğimiz 7 farklı noktayı, kış ayları süresince gezebilir, İstanbul’u bu mevsimde de en özel haliyle yaşama şansına sahip olabilirsiniz.

1) Ruhunuzu Dinlendirmek İçin; Kız Kulesi

kiz-kulesi

Kış aylarında bir başka güzel olan Kız Kulesi, soğuk havalarda ve hatta karlar altında bile, size denizin tam ortasında mükemmel bir yemek yeme olanağı sunar. Dalgaların ortasında, karların altında her şeyden uzak heyecan ve huzur dolu bir deneyim yaşarsınız. Manzarasının güzelliği şöyle dursun, restoran olarak da sizlere kaliteli bir yemek deneyimi sunuyor olması, kışın İstanbul’da gidilebilecek mekanlar arasına koyuyor Kız Kulesi’ni.

2) Soğuk Havalarda Romantizm; Aya Yorgi Tepesi

aya-yorgi-tepesi

Ardımızda kocaman 1 yılı bırakırken, yılbaşı gecesinin hızla yaklaştığı ve çiftlerin baş başa planlarını sıklaştırdıkları Aralık ayı içerisinde, hayat arkadaşınız ile sessiz, sakin, huzurlu bir gezi ve dinlence adresi arıyorsanız mutlaka Aya Yorgi Tepesi’ni ziyaret etmenizi öneririz. Büyükada içerisinde yer alan bu adres, her mevsim birçok romantik çiftin uğrak noktası olmaktadır. Özellikle kış aylarında, sevdiğinize sarılırken izleyeceğiniz mükemmel manzaranın tarifi yoktur. Tabii Büyükada’ya gitmişken Aya Yorgi Tepesi ile sınırlı kalmayın. Havada yoğun bir yağmur ya da kar yağışı yoksa, mutlaka ufak bir fayton gezisi ile Büyükada’nın tadını kışın da en iyi şekilde çıkarın.

Biletall.com’dan En Ucuz İstanbul Uçak Biletini Bul »

3) Boğazı Karlar Altında İzleyin; Aşiyan Tepesi

asiyan-tepesi

Boğaziçi Üniversitesi’nin geniş bahçesinde yer alan ve tepe noktası olması nedeniyle, boğaz manzarasının bu soğuk aylarda en özel şekilde izlenebilmesine olanak tanıyan noktalardan birisidir. Günü birlik İstanbul gezilerinde, çok fazla destinasyon bilginiz de yoksa İstanbul’un en temel noktası olan boğazı izlemek için bu tepeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Tepeye ulaşım çok rahat olduğu için, dilediğiniz an güzel bir boğaz manzarası için tercih edilebilir.

4) İstanbul’un Değişmez Simgelerinden; Galata Kulesi

galata-kulesi

Merkezi konumda yer alan ve her mevsim yerli ya da yabancı İstanbul’u ziyaret eden tüm turistlerin başlıca uğrak noktalarından birisi olan Galata Kulesi, elbette listemizde yer alıyor… Yazın ve bahar aylarında gezmek mutlaka çok keyiflidir. Fakat bazı yerlerin kış aylarında sizlere sundukları manzara bir tablo gibidir. Galata Kulesi de bunun en güzel örneklerinden biri. Üstelik içerisinde yer alan özel restoran sayesinde İstanbul’un en göbeğinde, mükemmel bir manzara eşliğinde özel bir yemek deneyimi yaşarsınız. Tarihi dokusunun yanı sıra, günümüz koşullarına göre düzenlenmiş içeriği ve müze olarak gezilebilmesi sağlanan ilk giriş noktası ile kültürel anlamda da önemli bir gezi noktası olacaktır.

5) Tarihsel Bir Gezi İçin; Topkapı Sarayı

topkapi-sarayi

Eğer daha önce Topkapı Sarayı’nı gezmediyseniz ve kış aylarında, kapalı ama kapalı olduğu kadar da özel bir gezi noktası arıyorsanız, uğramanız gereken başlıca adresler arasında yer alacaktır. Sizlere Osmanlı tarihini ve kültürünü çok daha farklı bir açıdan tanıma ve Osmanlı ile ilgili en kapsamlı müzelerden birini gezme şansı sunar.

6) Güzel Bir Kış Alışverişi İçin; Kapalı Çarşı

kapali-carsi

Alışveriş merkezleri yerine, kendine has bir dokuya, bir ruha sahip olan Kapalı Çarşı gibi yerler sayesinde özellikle Aralık ayı gibi soğukların hafiften arttığı günlerde güzel bir alışveriş ve gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.  Kış mevsimine özel yüzlerce çeşit rengarenk şal, eldiven, atkı, bere Kapalıçarşı’da sizleri bekliyor J

7) Olmazsa Olmaz; İstiklal Caddesi

taksim-istiklal

Kış aylarında dahi oldukça yoğun, her adımında farklı kültürlerden insanları barındıran bir adres… Ne kadar sorununuz olursa olsun, İstiklal Caddesi’ne girdikten sonra orada ilerlemeye başladığınız andan itibaren tüm sorunlardan arınırsınız. Kendinizle baş başa kalmaya fırsatınız olur. Her şey geride kalır ve alışveriş tutkusu, sokak sanatçılarının performansları, soğuğun etkisi ile etrafta yayılan kestane kokusu ön plana çıkmaya başlar. “Yalnızlığı sevmem” diyorsanız, kalabalık bir grup ile gezilebilecek, iyi vakit geçirilebilecek caddeler arasında da yine en üst sıralardadır. Kısacası İstanbul’da olup da uğramadan geçmeyeceğiniz bir kış adresidir İstiklal Caddesi. Girişteki seyyar kestane satıcılarından bir paket kestane alın ve Galatasaray Lisesi, Tünel, Fransız Sokağı derken, adımlamadığınız köşe kalmasın. Tüm o caddenin tadını çıkararak ilerleyin. Soğuğu tamamen unutacağınıza emin olabilirsiniz…

En Ucuz İstanbul Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.