Konya’daki En Güzel Kahvaltı Mekânları

Mutfak kültürü bizim ülkemizde oldukça gelişmiş ve birçok seçeneğe sahip olan bir kültürdür. Gün içerisinde neredeyse en az üç öğün yemek ritüeli gerçekleştiriliyor diyebiliriz. Bu öğünlerden özellikle sabahın ilk saatlerinde gerçekleşen kahvaltı, oldukça önem verilerek gerçekleştirilir. Mükemmel kahvaltı sofraları bizlerin vazgeçemediği şeylerden biridir.  Bazıları evde, bazıları dışarıda, bazısı da doğada kahvaltı yapmaktan hoşlanır. Kahvaltının en keyifli olduğu serpme kahvaltı kısmı da oldukça fazla tercih edilen bir durumdur. Ülkemizin her yerinde bu oldukça fazla tercih edilir. Sizlerle bu yazımızda yemek kültürü oldukça fazla gelişmiş olan Konya şehrimizin bir de kahvaltı kültürünü inceleyeceğiz. Kahvaltılarınızı Konya’da yapmak istediğinizde nerelerde yapabileceğinize yardımcı olmak için sizlere kahvaltı mekânları hakkında bilgi vereceğiz. Gelin, hep birlikte inceleyelim.

Kule Sini Restaurant

Kule Site Avm’nin 42. katında bulunmaktadır. Kule Sini Restaurant, Konya’nın neredeyse tamamını ayaklarınızın altına sermektedir. 360 derece dönen bu restaurant her yeri görmenizi sağlayarak keyifle kahvaltı etme şansını size sunuyor. Özellikle hafta sonları brunch ve serpme kahvaltı seçenekleri oldukça fazla tercih edilen bu mekan fazlasıyla tercih edilmektedir. Çalışanları işlerinin hakkını vererek, güler yüzlü bir şekilde çalışmaktadır. Mekanın tercih edilme sebeplerinin yanında bu durumda ayrıca yer almaktadır.  Kahvaltı menüsü daha çok Osmanlı ve dünya mutfağının karıştırılmasıyla oluşturulmuştur. Kendilerine has sunumları ile kahvaltı için tercih edilen güzel mekânlardan biri olmuştur.

Kahvehan

Neredeyse her damak tadına göre yemekler, kahveler sizler için hazırlanmaktadır. Servis kalitesi ve oldukça uygun olan ücretleriyle tercih sırasında üstlerde yer almaktadır. Yaz kış sürekli kullanımda olan bahçesi sayesinde de oldukça fazla müşteri çekmektedir. Birçok etkinlik için kullanılan bir mekandır. Keyifle ve lezzeti damağınızda kalacak bir kahvaltı yapmak için burayı tercih edebilirsiniz. Mekanın kahvaltısının içerisinde zeytin, domates-salatalık, kaşarlı mantar, çeşitli peynirlerden oluşan peynir tabağı, sigara böreği, yoğurtlu karışık kızartma, sahanda yumurta, sucuk, çikolata,çeşitli reçeller, patates/soğan kızartması, çay vb. ürünler yer almaktadır.

Biletall.com’dan Konya’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kocatepe Kahve Evi

Büyük bir alana sahiptir. Kocatepe Kahve Evi sunduğu kahvaltı hizmetiyle listenin başlarında yer almaktadır. Sizlerin de oldukça fazla beğeneceği bir kahvaltısı vardır. İçerisinde; beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peynir, salam, kaymak, tereyağ, süzme bal, reçel, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, salatalık, közlenmiş biber, sigara böreği, söğüş tabağı, sosis, sahanda yumurta ve ayrıca iki bardak çay servis edilmektedir. Kahvaltı seçeneği bir tane değildir. Ayrıca saraylı serpme kahvaltı diye de başka bir seçeneğiniz mevcuttur. Bunun içerisinde de ; beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peynir, ızgara hellim, çilek reçeli, kayıs reçeli, menemen, sıcak sepeti, siyah zeytin, yeşil zeytin, ezme, bal, kaymak, tereyağı, domates, salatalık, sucuk, menemen, çikolata,  ekmek, simit, küçük boyutlarda pideler ayrıca da bir termos çay servis edilmektedir. Basit bir kahvaltı yapmak isterseniz de ona göre sizlere seçenekler sunulmaktadır. Konya’da geniş kapsamlı bir kahvaltı yapmayı düşünüyorsanız tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

Mado Novada Outlet

Neredeyse ülkenin dört bir tarafında da şubesi var diyebileceğimiz bir mekândır. Oldukça geniş yelpazeli menüsü vardır. Herkese hitap etmektedir.  Sizlere sunulan kahvaltı seçenekleri de oldukça fazladır. Kişi sayınıza, istediğiniz ürünlere göre seçim yapma şansınız vardır. Mado’da yer alan serpme kahvaltıda söğüş tabağı, reçeller, çikolatalı fındık kreması, kaymak, petek bal, tereyağ, tahin – pekmez, zeytin çeşitleri, beyaz peynir, Maraş peyniri, dil peyniri, eski kaşar peyniri, tulum peyniri, taze kaşar peyniri, hellim peyniri, Iisli Çerkez peyniri, çeçil peyniri, şarküteri tabağı, Kayseri pastırması, sahanda sucuk, Sahanda kavurma, haşlanmış yumurta sizlere servis edilmektedir.  Oldukça zengin bir kahvaltı sofrasıdır. Aynı zamanda geleneksel Anadolu kahvaltısı da mevcuttur. Bunun içerisinde de, ezine peyniri, özellikle çok sevilen Kars eski kaşar peyniri, isli Çerkez peyniri, Erzincan tulum peyniri, beyaz peynir, Antakya kırma yeşil zeytin, Gemlik siyah zeytin fark ettiğiniz üzere çeşitli yörelerin lezzetleriacuka, tahin- pekmez, petek bal-kaymak, tereyağ, portakal reçeli, kiraz domates, salatalık, roka, haşlanmış yumurta, kuru kayısı, ceviz, kuru incir ve ekmek sepeti ki içerisinde çok fazla çeşitte ekmek yer almaktadır, aynı zamanda da iki bardak çay sizlere servis edilmektedir.  Menüde seçim yapabileceğiniz başka kahvaltı çeşitleri de bulunmaktadır.

Biletall.com’dan Konya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Terzioğlu Konağı

Bir aile işletmesi olarak bilinmektedir. Oldukça lüks bir restorandır. Tarihi olması da fazlasıyla dikkat çekmektedir. Tercih edilmesinde ki büyük etkenlerden biri de mekanın tarihi dokusudur.  Haftanın her günü kahvaltı hizmeti sunulmaktadır. Mekanda servis edilen kahvaltı içerisinde 28 çeşit bulunmaktadır.  Konya’ya gittiğinizde tarihi havayı soluyup keyifli bir kahvaltı yapmak isterseniz tercihiniz Terzioğlu Konağı’ndan yana kullanabilirsiniz.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.orkidepastanesi.com/image/cache/catalog/kahvalti/kahvalti3-800×570.jpg
  • https://tr-tr.facebook.com/kulesini/photos/a.619682454801234/1050893695013439/?type=3&theater
  • https://www.facebook.com/kahvehan/photos/a.592116137491356/2669192039783745/?type=3&theater
  • https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C4D1BAQECfg8cQ-mxrw/company-background_10000/0/1544015037207?e=2159024400&v=beta&t=MYZWjPmCH8KF65PKPnEDr-gcEMP2f230kr5sS1mq_zY
  • https://i.ytimg.com/vi/IVV8ZhLCmRY/maxresdefault.jpg
  • http://terzioglukonagi.com/galeri
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.