Kütahya’da Gezilecek Yerler: Kütahya’da Nereye Gidilir?

Kütahya 579,257 nüfusu ile Ege bölgesinin en hareketli şehirlerinden birisidir. Seramik ve Çini üretimi ile tanınan bu şehirde her yıl çeşitli amaçlarla yönelik bir dizi ziyaret yapılmaktadır. Bölgeye ilk kez gelen kişiler için bu yazımız içerisinde Kütahya’da gezilmesi gereken yerler listesi oluşturmaya çalıştık.


Kütahya’nın haritadaki konumu dikkat ettiğiniz üzere tam merkezi bir konumdadır. Birçok şehre ulaşım konusunda sıkıntısı olmayan Kütahya yol üzerinde olmasından dolayı çok fazla ziyaretçi kazanmaktadır.

Kütahya’da Gezilecek Yerler

Dumlupınar Şehitliği

previous arrow
next arrow
Slider

Kütahya’da nereye gidilir sorusuna ilk olarak Dumlupınar Şehitliği yanıtını verebiliriz. Kurtuluş Savaşı’nın son adımı olan Büyük Taarruz, Milli Birlik ve Beraberliğin kazanılmasında önemli bir yere sahip olmuştur. Bu savaş sırasında gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen kişiler Dumlupınar Şehitliğine defnedilmiştir.

Adres: Cafergazi, Uşak Cd., 43820 Dumlupınar/Kütahya

Kütahya Ulu Camii

previous arrow
next arrow
Slider

Kütahya’da Osmanlı Padişahı tarafından yapılan tek cami Kütayha Ulu Camidir. Kütahya’nın en büyük camisi olma özelliği taşıyan Ulu Cami, Sultan Bayezid Yıldırım Han Camii olarak da bilinmektedir. Tarihi yönünden dolay camiyi ziyaret etmenizi öneririz.

Adres: Börekçiler, Sultanbağı Cd No:2, 43050 Kütahya Merkez/Kütahya

Aizanoi Antik Kenti

previous arrow
next arrow
Slider

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti, Kütahya kent merkezine 50 kilometre kadar uzaklıkta yer almaktadır. Aizanitis’lerin ana yerleşim yerlerinden birisi olan bu antik kentte görülmeye değer birçok antik kalıntı yer almaktadır.

Adres: Yukarı, Cumhuriyet Cad., 43710 Çavdarhisar/Kütahya

Macar Evi Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Macaristan’ın özgürlüğünde büyük bir paya sahip olan Kossuth Osmanlıya sığındığında bu evde yaşamıştır. Aralarında Kossuth’un da yer aldığı bir grup Osmanlı’ya sığınmış ve Osmanlı da güvenli bir yer olarak onları Kütahya’ya yerleştirmiştir.

Adres: Börekçiler, Gediz Cd. No:27, 43050 Kütahya Merkez/Kütahya

Çini Müzesi

previous arrow
next arrow
Slider

Kütahya gezilecek yerler listemizdeki bir diğer rota Çini Müzesidir.9. yüzyılda Germiyanoğulları tarafından İmaret Mescidi olarak tasarlanan bu yapı günümüzde Çini Müzesi olarak hizmet vermektedir. Medrese bölümü 1935 yılında yıkılan bu yapı Kütahya planı listenizde kesinlikle yer almalıdır.

Adres: Paşam Sultan, No:, Gediz Cd. No:10, 43050 Kütahya Merkez/Kütahya

Çamlıca Tabiat Parkı

previous arrow
next arrow
Slider

Kütahya’ya yakın şehirler bölgenin çok fazla ziyaretçi kazanmasına olanak sağlamakta. İzmir’den dola çıkan birçok kişi yol üstünde Kütahya’ya uğrayabilmekte. Bölgeyi ziyaret eden kişilere son olarak Çamlıca Tabiat Parkını ziyaret etmelerini öneririz. Güzel ve stresten uzak bir gün geçirmek isteyen kişiler Kütahya gezi planı listelerine burayı da ekleyebilir.

Adres: Okçu Sk., 43266 Kütahya Merkez/Kütahya

Kütahya’ya Nasıl Gidilir?

Kütahya planı hazırsa bu güzel şehrimize nasıl gidilir anlatmaya başlıyoruz.

Kütahya’ya Kara Yolu ile Ulaşım

Kütahya’ya otobüs ile seyahat etmek isteyenler için en uygun otobüs seferlerini sizler için bulduk.

Eskişehir-Kütahya: 3-4 saat
Afyon-Kütahya: 1-2 saat
Bursa-Kütahya: 3-4 saat
Ankara-Kütahya: 3-4 saat

Kütahya gezilecek yerler 2020 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.